Eva Jinek verbaast zich over talkshowchaos bij NPO

Geplaatst op do 26 dec 2019 om 12:00

Eva Jinek vindt het heel erg vreemd dat haar opvolging op NPO 1 pas deze week rond is gekomen. Ze heeft de publieke omroep echt bijtijds laten weten dat ze zou vertrekken naar RTL. Dat vertelt ze in de VARAgids. De transfer van Jinek naar RTL werd in september bekend, ze begint volgende week vrijdag (3 januari) op RTL 4, de maandag erna (6 januari) begint haar opvolger op NPO 1: de duotalkshow Op1. Pas deze week had de publieke omroep alle vijf de duo’s rond: redelijk bizar.

Jinek snapt niets van die talkshowchaos bij de NPO. “Het gaat heel erg goed met een land als mensen zich bezighouden met latenighttalkshows. Het verbaast mij dat mijn vertrek problemen heeft veroorzaakt, want ik heb tijdig, zowel bij de NPO als in verschillende interviews, gezegd dat ik in gesprek was.

De presentatrice flirtte al geruime tijd met de concurrentie. “Het werk dat ik doe, kun je op een paar plekken uitvoeren op een hoog niveau. Op het moment dat mensen van die plekken met je willen praten, ga ik altijd in gesprek. Dat heb ik overigens altijd al gedaan.”

Kreeg ze wel genoeg waardering bij de NPO? “Ik zal nooit slecht praten over de plek waar ik vandaan kom, zo ben ik opgevoed.

Had ze moeite met het salarismaximum van 194.000 euro? “Je salaris is begrensd bij de NPO vanwege de Balkenende-norm en daar had ik geen enkele moeite mee. Ik geloof wel dat van de presentatoren van prominente dagelijkse talkshows, ik een van de weinigen was die alleen de Balkenende-norm verdiende.”

Bij RTL gaat ze naar verluidt 1.000.000 euro verdienen. “Iedereen die zo’n overstap maakt en zegt dat geld geen rol speelt, liegt. Ik heb een gezin en net als iedereen wil ik voor mijn gezin zorgen, zo goed mogelijk.

Het VARAgids-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
65 Reacties op “Eva Jinek verbaast zich over talkshowchaos bij NPO”


 1. G0D

  Lelijk eendje gaat nu al de fout in.

 2. Zo mak als een dom blondje

  Er is alleen geen chaos.
  Nieuwe opzet (kost even tijd). Binnen 3 maanden zijn er 10 kanjers uit de bus gekomen en gaan knallen in januari.

  Boulevard roddelrubriek met Angela zien het zo. Jammer voor ze maar Jinek gaat flopperdeflop. De RTL kijker wil geen politiek maar show.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ...

  Wishfull thinking van mevrouw Jinek?
  Welke chaos bedoelt ze?
  De chaos dat er 10 nieuwe presentatoren zijn de binnenkort een veelbelovende start gaan maken?
  Of bedoelt ze de chaos die Pauw veroorzaakt door ervan tussen te gaan waardoor ze geen concurrentie meer heeft.
  Wij denken dat het met de talkshow zoals hij was gedaan is.
  Eva gaat van middelmatig naar flop en na zes maanden verschijnt Patty Brard.
  Dan weet ze dat het einde gekomen is…

 4. Zomaar

  Ze vergeet even dat er bij de NPO wel meer opnieuw moest worden geregeld dan de poppetjes alleen .
  Ze nam de gehele redactie mee naar RTL, en die redactie deed ook Pauw.

 5. anoniemm

  EVA JINEK

  heb je mer kerstfeest ge joint

  eva is geen goed voor beeld voor nederland

  Eva heb je drugs gebruikt vroeg peter r de vries

  ja

  op een dacht vertel je de waarheid

  ik hoop dat niemand kijkt naar eva jinek in 2020

  nu begrijp ik waarom je bier dronk tijdens je uitzending

  ben je verslaafd eva

  bah bah

 6. NPO

  Laat ze eerst eens bewijzen dat ze goede kijkcijfers haalt, ik zie het zwaar in.

 7. Nicole

  Zo mak als een dom blondje
  Thu 26 Dec 2019 om 12:06:

  Hahaha, jij bent echt niet goed!

 8. anoniemm

  schande

  voor

  sonja

  drugs gebruikster eva jinek

  sonja barend vraag je award terug van eva

 9. NPO4

  @Zo mak als een dom blondje, Klopt helemaal, RTL heeft ’n totaal ander publiek, ik vraag mij ook af of zij daar gaat slagen. Je hebt ’t zelfde gezien aan Twan Huijs, ook van hoger nivo, die daar volkomen mislukt is! Ze zal behoorlijk moeten omschakelen naar ’t nivo van de gemiddelde RTL kijker!

 10. Grace321

  Eerlijk

 11. Zo mak als een dom blondje

  Nicole
  Thu 26 Dec 2019 om 12:19

  hahahahahahahahahahahahah

 12. iemand

  Eigenlijk zegt ze als je miljonair bent kun je goed voor je gezin zorgen. Haar vriend heeft ook een goede baan en ze hebben 1 kind dus meer dan meeste mensen te besteden. Van gewone werkende mensen wordt altijd gezegd dat ze niet hebzuchtig moeten zijn maar de rijkere mensen hebben nooit genoeg.

 13. WaveX

  Hoog niveau; alles voorgekauwd oplezen van een autoque. Wat een kapsones en verbeelding voor 25 minuten voorlezen en zeiken over alweer hetzelfde en 35 minuten reclame, tijd genoeg om even lekker naar het toilet te gaan.

 14. NPO4

  @WaveX, je slaat de spijker op z’n kop!

 15. NPO4

  Als straks ’t ”winterseizoen” losbarst bij NPO, kunnen RTL & SBS ’t wel vergeten!

 16. Xylon

  Beste Fake Luxembourg-JINEK, leuk geprobeerd vals rtLuxembourg trut !.. De talkshowchaos waarover u het nu over heeft gevallen vrouw Eva die u bent, zal spoedig neerdalen over uw slappe commerciële aftreksel van uw eigen talkshow JINEK dat u gaat maken bij TV-Bertelsmann 4, door uw valse uitspraken die u nu al bezigt voor het vele geld !.. U zult gigantisch door de mand gaan vallen valse Eva en dan zien we wel of u dan nog praatjes zulke heeft ?!..

 17. Robbie

  Met de reclameblokken tijdens een goed gesprek werkt geen een talkshow

 18. man pan

  Ach, ook leuk voor de afwisseling. Komende paar maanden een soort Idols voor de talksshow hosts, daarna zal NPO toch weer voor een vast duo gaan.

 19. Enzo Voorthuijsen

  Ik denk niet dat Jinek een talkshow wordt waar over gesproken wordt.

 20. Ronnie

  Dan is Eva toch niet zo slim, want je hebt toch een tijdje nodig om goed uit te zoeken wie het kan en/of wil.
  Maar ja geld maakt verblind

 21. Theo

  Eva heeft min of meer haar veel belovende carrière bij de NPO voor veel geld verkocht omdat zij denkt dat ze zichzelf in die korte periode al bewezen heeft als talkshow presentatrice. Ze zal erachter gaan komen hoe de vork werkelijk aan de steel zit.

 22. sukkel

  Maf wijf

 23. sukkel

  Die gaat slecht scoren bij RTL4 alleen die reclames al…Mevr moest haar eigen redactie mee naar Rtl ze denkt zeker dat ze de koningin is nu al over het paard getild de Clintonfan

 24. NPO

  Laat ze eerst eens bewijzen dat ze goede kijkcijfers haalt, ik zie het zwaar in, en weet zeker dat ze Twan Huys achter na gaat, met hangende pootjes terug naar de KRO/NCRV.

 25. Richard

  Die reacties hier zijn altijd zo Hypocriet, als jij bij een ander bedrijf 5x zoveel kan verdienen dan nu, dan moet ik nog maar zien hoeveel mensen dat niet doen.

 26. Bennie

  De (televisiewereld) van nu gevangen in een zin: “Ik heb een gezin en net als iedereen wil ik voor mijn gezin zorgen, zo goed mogelijk.”

  Het zijn de drie woorden achter de komma. Hebzucht.
  Je kunt met 194.000 euro natuurlijk niet goed voor een gezin zorgen.

  Ze kan er zelf niet eens iets aan doen. Eigenlijk is Eva Jinek exemplarisch voor de tv-wereld waar de meeste mensen uiteindelijk door ijdelheid en hebzucht gedreven beginnen op redacties en achter de schermen, in de hoop uiteindelijk bekend en rijk te worden. Zo ook deze voormalig redactrice van het journaal.

  Haar einddoel lijkt mij overigens duidelijk gezien haar initiatieven qua programma en online platform: Linda de Mol van haar troon stoten als het ‘vrouwmerk’ van Nederland.

 27. Maarten

  Een goede informatieve late night talkshow zal ook met zo’n lichtgewicht zoals Eva Jinek is als presentatrice niet meer gaan lukken bij RTL. Haar show zal snel een soort RTL-Late Night gaan worden waar allerlei bekende Nederlanders in zullen komen opdraven ter promotie van hun programma’s. Daar is de kijker ook al op uitgekeken!

 28. Jantje

  Voor je gezin zorgen door nooit thuis te zijn? En als je thuis bent met je hoofd ergens anders? Want het wordt omschreven als topsport en van elke topsporter is bekend dat het hele gezin zich daarvoor moet opofferen. Het voordeel van normale topsport is dat het tegen je 30e toch afgelopen als het gezin het meeste aandacht nodig heeft.

 29. Wat een Olcay Flauwekulsen!

  Waarom niet Rolf van Haeften als vaste sidekick?

 30. Pietsnot

  Wat een zielige jaloerse reacties weer hier van een stelletje kankerlijers met aids. Ga een leven zoeken en kanker een end op met jullie kanker reacties. Alleen maar te lopen kankeren op anderen. Kijk eerst eens naar jezelf zielige figuren. Jullie zijn geen haar beter

 31. Ron

  Ik denk dat als Jinek gemiddeld 600.000 kijkers scoort per week, ze bij RTL dit vinden tegenvallen. Ze rekenen ze zich echt rijk en denken nu ineens dat ze de koe met de gouden horens hebben binnen gehaald, maar dat kan nog wel eens vies tegenvallen zeker als ze exact hetzelfde gaat doen als bij de NPO. En dat gaat ze want de promo die nu loopt wordt helemaal in die marketing geduid: onveranderd.
  Het tijdstip is natuurlijk ook ridicuul, 22.20 uur. Waarom dan niet gelijk om 22.00 uur, veel beter te verkopen, die 10 minuten extra gaat je echt niet aan meer kijkers helpen. Beetje doorzichtig.

 32. K.C.T.

  Eva Engnek, het islampijpend, antisemitiesche, links deugend meisje, aanhangster van de criminele ranzige Clintons,,,,,, ha ha ha dat wordt lachen volgend jaar,,,, TWAMP BASHEN, maar deze TRUMP gaat met glans in november voor de volgende vier jaren aan de slag,,,, ben zeer benieuwd naar de reactie van Engnek en consorten!!!

 33. Ome Cor

  Talkshow en commercie gaat niet hand in hand.
  Talkshow is serieus.
  Commercie is commercie; maakt niet uit wie je er neer zet.
  Een ‘talkshow’ op z’n Amerikaans vereist een bepaalde kwaliteit die in Nederland helaas niet voorhanden is zoals Colbert, Leno, Fallon, Letterman en de beste van allemaal: Jon Stewart (helaas niet meer actief).

 34. Batty Prard

  Komt weer helemaal uit dat gezegde van “dom blondje”. Voor d’r gezin zorgen hahaha laat me niet lachten rupsje nooitgenoeg. Bij RTL gaat ze een soort Boulevard kwebbelnieuws vergeven van reclame maken. Meer kan ze niet dit autocue lezende blondje. Maar ze is in ieder geval op z’n plaats daar bij de commerciëlen, de afvalbak van televisie Nederland. Nu die graaier van v. Nieuwkerk nog en het gaat eindelijk de goede kant op met de publieke omroep!

 35. Tv kijker

  Jij bent niet degene wie een gat achterlaat
  Maar pauw!!!!
  Met haar hoog nivo .
  Er zijn wel 10 die je plaats in kunnen nemen zo bijzonder ben je niet.

 36. LLRV

  Het is echt ondoenlijk om met maar 194.000 euro voor een gezin te zorgen.

  Dat Pauw exact op het moment suprême stopt om zo zijn protegé Jinek vrij spel te geven is té toevallig. En in de tv wereld is er maar één reality … scripted reality.

  Ik vind wel dat er een actie moet komen om haar weg te krijgen. KOEJ! Ze is blank en niet divers genoeg. Niet meer van deze tijd. Ze is vrouw en dus niet genderneutraal. Ze heeft een kind, eet vlees, drinkt alcohol en gaat op vakantie … dus niet CO2-neutraal. Ah, een Tesla zou uitkomst kunnen bieden. Ze viert kerst en niet “feest in december”. Begrijp wel dat ze voor de NPO te rechts en te bevoorrecht was. Misschien een vluchteling op zolder? In de tuin kan niet meer. Daar zitten al twee gezinnen in een tent. In een tent? Met deze temperaturen? Vandaar dat 194.000 echt niet meer kon. Toffe meid die aan haar gezin denkt.

 37. Els

  Ik vind haar niet sympathiek dus zal ik haar praatjes niet bekijken.

 38. Zomaar iemand...

  Dat is niet alleen bij npo, maar ook over de normale werkvloer als er iemand vertrekt en niet op tijd een vacature wordt geplaatst enz.

 39. MM

  Eva dat is nog niets vergeleken met de chaos waar jij straks in terecht komt.

 40. Zomaar iemand...

  Ik heb de laatste tijd nog nooit een positief geluid gehoord die van npo naar rtl of sbs is gegaan… Maar laten we eerlijk zijn wat is er ook nog op tv te zien buiten de reclames :-). Enige wat ik vreemd vind dat je niks over fox (niet de sportzenders) hoort.

 41. Me

  Een vrouw met een talkshow !!!!!
  Dat kan toch niet meer in 2020.
  Wie kookt er nu in huize Jinek ?
  Wat krijgen we nog meer ? Vrouwen als managers ? Duhhhhh

 42. Baby Yoda

  Zomaar iemand…
  Thu 26 Dec 2019 om 16:40
  Fox is geen TV zender maar een sekte

 43. Bram Moszkowicz

  Fijn dat Eva net zo goed kan graaien als Scrooge.

  Toch maar mooi van mij geleerd.

 44. SCHUURBOLLE

  Kan mij iemand vertellen waarom Sven Kokkelman geen kans krijgt??

 45. Cor

  Pauw ga ik missen! Jinek niet. Ik ben benieuwd naar de nieuwe presentatoren.

 46. Freek

  Dat Pauw er mee stopt heeft meer te maken met het feit dat hij buiten zijn salaris als talkshowhost ook programma’s voor o.a. de NPO produceert en daarmee via de zijdeur ook nog via de publieke omroep geld verdiende. Dat is onhoudbaar. Los hiervan: ik vind Jeroen Pauw op dit moment echt op zijn best. Als ik tussen RTL Eva of Jeroen NPO zou moeten kiezen, kies ik voor Jeroen. Nu laat ik al die gelegenheidsduo’s bij de NPO echt aan mij voorbij gaan. Ik kijk even hoe Eva het doet en ben bang dat Eva na een week mij ook niet meer boeit.
  Het is jammer, voor nieuws ben je steeds meer op internet aangewezen als je het nieuws en achtergronden van alle kanten belicht wil zien.

 47. Mink Vaillant

  Ik hou van Eva. Ze is een verrijking voor RTL. Nu de rest van de zender nog redden. .

 48. William

  RTL maakt een fout, programma op 23 uur laten staan en niet om 22.20 uitxenden

 49. Ruben

  Eva Jinek is nou ook weer niet zo’n steengoede talkshow precentratice die standaard elke werkdag veel kijkers kan trekken en vasthouden op elke type zender. Zeker niet in haar geval nu met de overgrote groep van de zappende commerciële tv kijker.

 50. Bep Neem me maar lekker

  Nee dit is de nieuwe NPO …. een berg talentlozen bij elkaar. Ik heb ouderwets gelachen om het amateuristische en vooral kinderlijke talentloze gebrek aan capaciteiten hebbende hobby radio en tv omroepje. Knulligheid is weer helemaal IN……en talentloosheid is weer HIP!
  En dan ben ik nog mild.

 51. Bert de Wit

  @SCHUURBOLLE
  Thu 26 Dec 2019 om 17:10

  De NPO vindt dat hij er niet glamoureus uitziet.
  De kwaliteit van de man doet er niet toe.
  Hij schijnt niet vaardig en aardig genoeg in het handelen van een groep.
  Hij is dus niet “likeable”

 52. Zo mak als een dom blondje

  De promo’s op RTL 4 duiden erop dat Jinek weleens zonder reclame uitgezonden zou kunnen gaan worden, dat zou best bijzonder zijn, en dan zou er dus geen verschil met NPO 1 zijn…

 53. Nils Holgersson

  De reden is dat de NPO per se Fidan Ekiz wilde hebben.

  Maar die kan het niet en wil het niet doen.

 54. Ron

  Onzin. RTL is een commercieel station, dus ontkom je niet aan commercials, ook een Jinek niet. Punt.

 55. Bennie D.

  @Zo mak als een dom blondje

  Je laat je bedotten. Er zullen dan wel geen 8 reclameblokken zijn maar wel op z’n minst 2. Dat miljoen per jaar zal moeten worden terug verdiend.

 56. Floris

  Bennie, achternaam: Dom.

 57. Henk

  De NPO is een miljard kostend log onprofessioneel instituut met verwende stukken inventaris waar creativiteit en inspiratie ontbreken. Het zijn ambtenaren die een pot geld verbranden met vermolmde omroepen en verwend personeel. Het mes erin, saneren graag. Hoog tijd!

 58. ”VeronicaDoet@§₽æ..Beter!“;

  mode-ratie: 14.30!

 59. echt nieuws

  Pauw is ook gestopt per 1 januari omdat niemand bij de NPO verzonnen had dat hij misschien 2-3 maanden Jinek kon invullen. Niemand die het hem gevraagd heeft.

 60. Zomaar

  Nep nieuws.
  Dat is hem wel gevraagd.
  De echte reden dat hij is gestopt is, dat Jinek de gehele redactie heeft meegenomen, en die werkte ook voor hem.

 61. Adriaan

  Ik denk dat ze -zeker de eerste dagen- geen reclamebreak doen. Gewoon aankondiging, reclame, Jinek, reclame. Hebben ze zelfs bij Beau een aantal keer gedaan. Het is zo belangrijk dat dit slaagt, dat ze dit er voor over zullen hebben.

  En vergeet niet: dat dit slaagt is ook belangrijk voor de uitstraling van de zender en kan de hele zender mee omhoog trekken. Het RTL Nieuws bijvoorbeeld is ook duur, maar wel heel belangrijk.

 62. Sandra

  Mensen gaan steeds meer voor dat wat ze zelf vinden en willen.
  De mening van een ander doet er niet meer toe en dus ook niet het hele dagen luisteren naar dat wat een ander heeft meegemaakt of nog wil meemaken.
  Talk-shows en meer van dit soort geneuzel…het prikkelt niet meer.Mensen zoeken de prikkel in zichzelf en niet meer buiten zichzelf.

 63. Oekel van Sjef

  @iemand
  Thu 26 Dec 2019 om 12:33

  Dat zegt ze niet. Lul niet zo dom!

 64. ROLF VAN HAEFTEN (RTL)

  @Wat een Olcay Flauwekulsen, dank je mop!

 65. Wat een Olcay Flauwekulsen!

  @ROLF VAN HAEFTEN (RTL), graag gedaan tijger

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.