Eva Jinek verbaast zich over talkshowchaos bij NPO

Eva Jinek vindt het heel erg vreemd dat haar opvolging op NPO 1 pas deze week rond is gekomen. Ze heeft de publieke omroep echt bijtijds laten weten dat ze zou vertrekken naar RTL. Dat vertelt ze in de VARAgids. De transfer van Jinek naar RTL werd in september bekend, ze begint volgende week vrijdag (3 januari) op RTL 4, de maandag erna (6 januari) begint haar opvolger op NPO 1: de duotalkshow Op1. Pas deze week had de publieke omroep alle vijf de duo’s rond: redelijk bizar.

Jinek snapt niets van die talkshowchaos bij de NPO. “Het gaat heel erg goed met een land als mensen zich bezighouden met latenighttalkshows. Het verbaast mij dat mijn vertrek problemen heeft veroorzaakt, want ik heb tijdig, zowel bij de NPO als in verschillende interviews, gezegd dat ik in gesprek was.

De presentatrice flirtte al geruime tijd met de concurrentie. “Het werk dat ik doe, kun je op een paar plekken uitvoeren op een hoog niveau. Op het moment dat mensen van die plekken met je willen praten, ga ik altijd in gesprek. Dat heb ik overigens altijd al gedaan.”

Kreeg ze wel genoeg waardering bij de NPO? “Ik zal nooit slecht praten over de plek waar ik vandaan kom, zo ben ik opgevoed.

Had ze moeite met het salarismaximum van 194.000 euro? “Je salaris is begrensd bij de NPO vanwege de Balkenende-norm en daar had ik geen enkele moeite mee. Ik geloof wel dat van de presentatoren van prominente dagelijkse talkshows, ik een van de weinigen was die alleen de Balkenende-norm verdiende.”

Bij RTL gaat ze naar verluidt 1.000.000 euro verdienen. “Iedereen die zo’n overstap maakt en zegt dat geld geen rol speelt, liegt. Ik heb een gezin en net als iedereen wil ik voor mijn gezin zorgen, zo goed mogelijk.

Het VARAgids-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen