KRO-NCRV verdedigt bizarre kalifaatkerst op NPO 1

Geplaatst op do 26 dec 2019 om 15:30

De ‘gezellige’ kerstuitzending van Mensen met M met het IS-meisje Laura H. uit Zoetermeer is gisteren bij de kijkers van NPO 1 massaal in het verkeerde keelgat geschoten, maar KRO-NCRV verdedigt de uitzending. Dat laat de omroep weten aan De Telegraaf. Margriet van der Linden interviewde het kalifaatmeisje samen met Songfestival-legende Duncan Laurence in een luxueuze villa, vol met kerstversieringen. Advocaat Oscar Hammerstein spreekt van een ‘criminele uitzending’.

H. reisde naar het kalifaat van IS met haar man Ibrahim, maar vluchtte in 2016 terug naar Nederland met haar kinderen. Hier werd ze veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische misdaden.

Oorlogsjournalist Harald Doornbos in de krant: “Ik heb letterlijk vorig jaar hier op Twitter al voorspeld dat het IS-tuig in Nederlandse talkshows gaat verschijnen met jankverhalen. Alles voor de kijkcijfers en de ophef.

De Balie-directeur Yoeri Albrecht: “Is er dan niemand daar bij de NPO die enige morele antenne heeft?

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het een schande: “Nodig voor een volgende kerstspecial een slachtoffer van het ’IS-kalifaat’ uit. Luister eens naar Nobelprijswinnares Nadia Murad over foltering, genocide, seksslavernij in het kalifaat.

KRO-NCRV vindt de uitzending helemaal toppie. “We zien dat de uitzending(en) veel met mensen doet. Er zijn negatieve reacties, maar juist ook heel veel positieve reacties. Laura heeft haar straf uitgezeten en probeert haar leven weer op de rit te krijgen. Het is een opzienbarend verhaal. Door dit te vertellen, appelleert het aan vergevingsgezind zijn, en past het ook in deze tijd.

Laura doet haar opzienbarende persoonlijke verhaal, zonder daarmee haar schuld te ontkennen. Ze heeft fouten gemaakt, heeft daarvoor een straf uitgezeten en daarmee haar schuld voldaan. Ze is nu aan het re-integreren in de samenleving. Dat hebben we laten zien.

Foto: KRO-NCRV
116 Reacties op “KRO-NCRV verdedigt bizarre kalifaatkerst op NPO 1”


 1. Tina

  Compleet gestoord.

 2. David

  Wat als IS had gewonnen.
  Dan was deze Tilburgse crimineel niet teruggevlucht

 3. Zo mak als een dom blondje

  Het was een terugblik op belangrijke gebeurtenissen van 2019 gegoten in 4 avonden met 8 gasten.

  Wat dat betreft is het geslaagd.

  Voor een ieder wat wils.

  Mijn smaak was het ook niet en dat was ook Angela en Baudet niet.

  PUNT

 4. Anna

  Heb het vanochtend gekeken en hield er toch ook een raar gevoel aan over. Duncan Laurence noemde het meerdere keren ‘leuk’ dar ze er was, om met haar te kunnen praten. En dat hij zo blij was om te horen dat het nu goed met haar gaat. En ze (Laura H) kreeg alle ruimte om te vertellen hoe het allemaal zo ver gekomen was. Moeilijke jeugd etcetera.

  Het werd allemaal vergoelijkt en dat voelde raar.

  Vraag me ook af hoe er naar jongens/mannen gekeken zou worden in dezelfde situatie. Die worden vaak toch meer echt verantwoordelijk gehouden voor hun beslissingen. Terwijl er bij deze vrouw toch een soort beeld wordt geschetst van iemand die werd meegezogen in de omstandigheden.

 5. Bert de Wit

  Je hebt echt je schuld niet voldaan door je straf uit te zitten!

 6. Ricardo

  Anna, zin om te nueken

 7. RaymondVL

  Laura was een beetje dom. Zoiets???? Knettergek zijn ze bij die gristenhonden omroepen. Laura zou Margriet het liefst nog van een flatgebouw afgooien omdat allah haar dat beveelt want Margriet is een lesbo.

 8. Anna

  @Nee moet de rollade nog vullen.

 9. Henk

  De mensen die zeiden dat Kerstmis het volgende feest was na Sinterklaas dat niet meer gevierd mag worden hebben gelijk gekregen.

 10. Dominee Bonk

  Bestaat de mogelijkheid om Laura H levenslang op te sluiten? Zij is toch een direct gevaar voor de samenleving en daarbovenop een ordinaire heks? Ja enorm dom is zij ook, bij het uitdelen van intellect door God stond zij blijkbaar niet vooraan in de rij. Arm schaap!

 11. Rene

  ‘Kalifaat-meisje’ en ‘Jihad-bruidje’ alsof het heel onschuldige naïeve dromerige typjes zijn. Ongelofelijk toch?

 12. 🐦 Meneer de Uil

  Surrealistische uitzending van gruwel met een Villa Felderhof-achtig sfeertje (dito muziekje) waar in een soort superhelden-setting Laura H. werd gepresenteerd als verlicht kadootje om ‘ons’ Christenen eens een lesje vergeving te onderwijzen. Het amechtige toontje van Van der Linden richting Laura is meer dan schrijnend. Zonder enige kritische vraag, zonder duiding over achtergrond en vooral context van het fanatisme. Terwijl die sneue Duncan (‘total idiot’) zich laat lenen als decorstuk voor het werkelijke gezicht van KRO-NCRV: Wrong is Right and Right is Wrong.

  Over de duizenden Yezidi’s die door IS op brute wijze zijn verkracht, vermoord op wijze waar de nazi’s nog een puntje aan kunnen zuigen, geen enkel verhaal in de LInksche Media. En dus ook niet bij NSB-KRO met Kerst. Nee.. we gaan de agressor ruimte geven, in ‘onschuldige’ vorm.

  Of Tante Laura nu oprecht slachtoffer is ja of nee, doet er niet eens toe. Het is nog veel erger dan dat. De keuzes, toon, timing, volgorde en journalistieke insteek van deze publieke omroep en met name de vooringenomenheid met dit onderwerp zijn zeer verontrustend en beangstigend te noemen.

 13. Edwin M

  Wat een schande en die linkse Duncan vind het nog leuk ook. Absoluut dieptepunt zo aan het einde van dit tv jaar.

 14. Maatje te groot

  Meneer de Uil u verdient een 10 plus een griffel. De volgende stap van die Linkse zooi is propaganda maken om diie smerige IS-moordenaars op te halen

 15. belg

  Dit was inderdaad heel erg. Ze wilde zelf niet in beeld komen …

 16. Pegode

  Was leuk geweest als ze na het lulverhaal geheel op IS wijze publiek ter d00d was gebracht!
  Geheel volgens de kalifaat wijze.

 17. Sum

  Lekker re-integreren bij staatsreïntegratieinstituut NPO.
  Jammer dat de duizenden doden en hun familie, verminkten en verkrachten een wat minder succesvol integratietraject hebben.
  Maar f*ck moet de NPO hebben gedacht, de tering met die slachtoffers, in ons mooie landje zijn daders tenslotte de échte slachtoffers.
  Walgelijk.

 18. Sum

  Meneer de Uil, ik had uw treffende reactie nog niet gelezen, mijn reactie valt daarbij in het niet.
  Ik walg ervan dat ik soort misselijkmakende televisieprogramma’s verplicht moet financieren. Jakkes.

 19. Sum

  En die Duncan snapt er helemaal niets van, wat een wereldvreemde halve gare.

 20. snoezigkleinhertje

  Dit was de gruwelijkheid ver voorbij maar vanavond Halina reijn dat is een toneelspeelster die vluchtelingen zogenaamd in huis neemt om daar over op TV te kunnen praten of die hele TV reportages mag vol lullen over haar eierstokken.
  Ook nog Inez Weskey dat wijf is net zo lijp als ze er uitziet maar of ze de walgelijkheid van die kalifaatsloerie kunnen overtreffen betwijfel ik.

 21. K.C.T.

  BNers, Nederland is al verkocht, het islamgeteisem heeft reeds de macht, fascistisch links heeft het paard van Troye binnengehaald, schreeuwlelijk en relnicht Duincan vondt het geweldig, hij kirde als een kip zonder kop, als IS snol aan de machtkomt gaat z’n nichterige kop er af, wat een blamage M is zowieso een totale flop, waarom wide die IS snol niet in beeld komen???
  Duncan de kampioen van het rariteiten festival heeft sindsdien nooit meer iets gepresteerd, kan misschien voor de halsafsnijders in de woestijnbak gaan zingen, de kalifatenbaard heeft hij al, nu nog oranje overalletje en weg met die ranzige nicht.
  Zowiezo, ranzige pot en ranzifge nicht,,,, Laura en haar familie weten daar op gepastye wijze mee om te gaan!!! Make my day

  Prettige joods christelijke feestdagen!!!!

 22. K.C.T.

  AI AI AI,,, was negatief over deze islamitische uitzending,,, meteen de censuur er boven op!!!

 23. Grace321

  🤮🤮🤮

 24. holmaad

  de islam rukt op en zeker is met die Tilburgse h.o.e.r zij had bij die geiten neukers moeten blijven

 25. ja ja......

  En dat de com tv criminelen een plek geven in al die praatshows , vergeten we maar
  Heb daar nooit iets negatiefs over gelezen, alleen dat het weer een succes was, want er keken altijd veel mensen naar

 26. anoniem

  Sorry, maar heb de afgelopen dagen geen tv gekeken.. :-)

 27. Ron

  Ik vind dat dit gewoon moet kunnen. Het was dan ook weer een uitstekende uitzending van Margriet. Die misplaatste verontwaardiging van een ieder is weer een gotspe.

 28. Lies

  @Sum: eens met je reactie. Dit kan echt niet.
  Beseffen ze bij de NCRV dat een groot deel van hun ledenbestand de Tweede Wereldoorlog heeft mee gemaakt? Een van hen is mijn 88-jarige oma.
  Zij sprak de wijze woorden: onze boerderij werd door 5 Duitsers bezet. 4 soldaten waren jonge jongens, zij werden door Hitler gedwongen om het leger in te gaan. Ze waren zo kwaad nog niet en hadden geen benul wat hen te wachten stond. Ze wilden alleen maar naar huis en hoopten dat de oorlog snel voorbij was.
  Soldaat nummer 5, die wist precies wat hij moest doen. Schoot de Engelse parachutisten uit de lucht waar mijn oma (toen nog een kind) bij stond en verplicht naar moest kijken.
  Bewust kiezen voor een oorlog, hoe oud je ook bent, man of vrouw…. mensen afslachten voor ‘jouw ideaal’, wreed, meedogenloos, dat zijn de allerergsten!!
  Dat laffe meisje dat niet in beeld wil verschijnen:
  waarom krijgt zij in godsnaam een podium bij de NCRV?
  OM JE KAPOT TE SCHAMEN !!!

 29. Aksss

  Npo is gestoord. Weg met onszelf! En de anderen lachen zich dood over onze naïviteit

 30. Nils Holgersson

  West, ga je nu de nog IS-ers gebruiken om je haat richting RTL te spuien. Wat een triest figuur ben jij zeg!!

 31. Rastom

  Volgende keer Dutroux uitnodigen met ook een aai over de bol? Moeilijke jeugd enzo.

 32. Nils Holgersson

  Harald Doornbos schrijft dit op zijn twitter:

  Niemand is tegen interview met #IS’er waarin harde vragen worden gesteld.

  Niemand is tegen interview met IS’er waarin hij/zij eerlijk uitlegt wat ze deden in Syrie.

  Waar ergernis over ontstaat is dit: IS’ers podium geven om hun straatje schoon te vegen.

 33. man pan

  Yoeri Albrecht verwoordt het goed, moreel kompas is totaal zoek bij de programma makers. Door alleen de IS-vrouw aan het woord te laten negeer je de de slachtoffers, kwalijk zaak.

  Verklaring van KRO-NCRV dat ze heel zeel veel positieve reacties heeft gekregen .. pfff.. geloof er niks van. Zwak poging om de straatje schoon te vegen.

 34. Adrian

  Minder of geen belastinggeld mmer naar deze linkse NPO /KRO/NCRC

 35. Ad

  Prima om haar verhaal te vernemen.

  Prima interview.

 36. Ron

  De standaardreactie is dat het veel reacties oplevert en dus een nuttige gebeuren was. Nee NPO! Soms is iets gewoon fout. Gewoon fout!

 37. Jellesbode

  En dat met kerst over de ruggen van de slachtoffers. Straf uitgezeten? Lachertje

 38. Sjaak

  Typisch NPO, alleen maar aandacht voor zielige ISIS moslims en geen aandacht voor de slachtoffers van ISIS.

 39. Ad

  Die trut maakt van haar moordpartijen een verdienmodel: een boek, een film en optredens bij de NPO.

  Twitter
  Harald Doornbos:

  Dit houdt ook niet op. Er is al een dik boek over Laura. En er komt binnenkort een tv serie over Laura. Een film over Laura. Wellicht zelfs Laura op Netflix. Laura, Laura, Laura.

 40. Ikke

  Na Holleeder bij College Tour verbaas ik me nergens meer over. Net zoals doping zondaars Thomas Dekker en Michael Boogerd die ook gewoon bij elke zender worden uitgenodigd om hun mrning te geven.

 41. Anne

  @Ikke
  Armstrong is de duivel en Virenque is de held. Ik verbaas me ook nergens meer over.
  Maar soms is het belangrijk om toch van je te laten horen, zeker als het een overheidsdienst als de NPO betreft.

 42. Lies

  @Ikke: bedenk wel dat Dekker en Boogerd enkel een verboden middel hebben gebruikt, dat kun je niet vergelijken met oorlogsmisdaden?
  Ik vind dit buitenproportioneel dom van de NCRV. En dat tijdens de kerstperiode.
  Mag mevrouw M trouwens alsjeblieft van de buis?
  Ik ben helemaal klaar met haar.
  Feministe my ass.

 43. man pan

  Beste M en andere programma makers bij NPO,

  Een filmtip, Shoah van Claude Lanzmann.
  Is een lange zit, maar zeer leerzaam: De slachtoffers ook aan het woord laten.

 44. Robson

  Daarom moet dat links gedrocht wat NPO heet ook verdwijnen , ,dat linkse troep is helemaal aan het doordraaien

 45. man pan

  @Robson,
  Heeft niets met links of rechts te maken, het is godsamme gewoon je werk doen als journalist. En als je als omroep het verkloot (KRO/NCRV), niet met zo’n lulsmoes komen.

 46. Cor

  Margriet doet het goed. Echt mooi om te zien hoe ze stiltes kan laten vallen en afwacht. Top. Helaas is deze keuze voor dit ‘slachtoffer’ niet goed gekozen…

 47. Uhhh

  Dit was gewoon een vriendendienstje van de NPO aan Laura en al haar vriendjes. De NPO heeft toch de afgelopen jaren al haar programma’s urenlang mogen vullen met beeldmateriaal van spectaculaire acties van deze ‘geweldenaars’. Laura is toch één van die toonaangevende mensen die er mede voor hebben gezorgd dat mensen überhaupt nog televisie kijken. Dat we grensverleggende dingen hebben mogen aanschouwen. Zo iemand verdient een podium. Margriet had ook geen keuze: een afgehakt hoofd zegt immers niks terug. Dan maar een gevallen moslima die in een ruimte met twee andersgeaarden moet hebben gedacht: Dit slaat écht als een tang op een varken. O nee ze was nu niet meer in haar kalifaat maar in een bloemetjesschuur. Wat hebben we het toch leuk en gezellig. Iemand een koekje?!

 48. anoniem

  Misschien was het kalifaat eerder rechts dan links? In ieder geval is deze beweging gegroeid dankzij het handelen van rechtse regeringen.

 49. Friday

  Margriet hoeft zich nergens voor te schamen. Prachtige gesprekken ❤️

 50. darius

  Vol verbazing, verbijstering gekeken. Die Margriet hing aan haar lippen vol empathie. Ik dacht nog straks geeft ze haar een knuffel.
  Die Duncan heeft voor mij ook afgedaan wat een slappe zak! Veel te druk met kwelen om te weten wat er gebeurt in de wereld.
  Maar de toon is weer gezt in omroepland. Kalifaatmeisje associeer je al snel met zeilmeisje, klimaatmeisje, paardenmeisje. En dat is ook de bedoeling, onschuldig en naieve meisjes. Binnenkort op uw tv: Laura in een Linda special en als tafeldame bij DWDD om haar boek “wat ik leerde bij IS” te promoten. Marc-Marie mag dan hysterisch roepen dat hij zoveel respect voor haar heeft.

 51. Sip

  Margriet is een verschrikking op tv.

 52. Fatima

  Geen kritische vragen over de jezidisch.zij kan verder met haar leven hun niet.

 53. MediaPrak

  FvD/PVV achterban en Droeftoeters op deze site zien Laura waarschijnlijk ’t liefst als dader ipv slachtoffer. Mooiste opmerking hoe haar vader haar vergeven heeft. Zouden meer Nederlanders moeten doen (en nog heel Christelijk ook, je weet wel ‘ onze traditie’)

 54. darius

  Glukkig kan ik mijn mening kwijt bij de KRO/NCRV:
  https://www.kro-ncrv.nl/contact-faq

 55. darius

  Gelukkig zijn ze bereikbaar:kro-ncrv.nl/contact-faq

 56. Lies

  @MediaPrak: ben geen FvD of PVV-er en ik ben het volledig met je eens vwb de kerstgedachte ‘vergeven’. Maar toch heb ik hier moeite mee.
  Simpelweg omdat ik het heel raar vind dat je willens en wetens naar een oorlogsgebied afreist. We hebben het zo goed in dit land, qua tolerantie!

 57. Nick

  Vanavond Ridouan Taghi in het programma.
  Deze arme knul gaat het hebben over zijn moeilijke jeugd en racisme in Nederland.

 58. Faust

  Mediaprak

  Dus ze is slachtoffer?
  Ik denk dat jij ernstig ziek bent.

 59. Thymen

  Voor alle niet wetende. Lees Dwars door het Midden Oosten en lees hoe het westen(inclusief Nederland) een puinhoop hebben gemaakt van (en in) deze landen.

 60. Mediaprak

  Thymen
  Wat heeft dat te maken met een Nederlandse vrouw uit Zoetermeer die duizenden kilometers naar het oorlogsgebied reist om daar te moorden en te martelen?

 61. Huib

  Moslims zijn ontzettend lief maar ze worden door witte mensen tot moordenaars gemaakt. (Discriminatie, geen stageplek, uitsluiting enz). Baudet en Wilders zijn het grote gevaar. (Racisten en fascisten!) Zo denken ze bij de media. Begint vermoeiend te worden. Gelukkig mogen we zo af en toe stemmen.

 62. man pan

  @Thymen
  Tja, en toch komen ze massaal naar Europa. Ik geef zonder meer toe dat Westerse landen in eigenbelang verkeerde regimes gesteund hebben, maar zelf maken ze er ook een bende van (corruptie, sektarisch geweld, een bevolkingsexplosie met als gevolg veel jeugdwerkloosheid)

 63. anoniem

  @Huib: Blind achter leugens aanlopen is denk ik voor iedereen af te raden..

 64. Timo

  Ga kerst vieren mensen. De boosheid hier is bizar. Slecht voor je hart.

 65. iemand

  Rene 16.01 Ja typisch Nederland tegenwoordig is goed om van iets slechts een mooi woord te vinden net als loverboys i.p.v. pooiers zodat het allemaal niet zo erg lijkt. Nederland zakt steeds verder weg hoe slechter je bent hoe meer aandacht je krijgt op tv want ze zijn zo zielig.

 66. anoniem

  @iemand: Het valt mij juist op dat een voorheen positieve eigenschap als “deugen”, tegenwoordig in een kwaad daglicht wordt gesteld… :-)

 67. Ad

  Wil re-integreren in de samenleving!? Laat je dan ook zien!

 68. anoniem

  @Ad: Ik zie u nu ook niet… :-D

 69. anoniem

  Maareh.. Fijne avond nog hier! Ik ga even iets nuttigers doen.. :-)

 70. Kimberly

  Vervang IS door nazi en niemand zo’n meid een platform geven. We leven in een zieke, verknipte tijd.

 71. Eefje

  Wanneer komt de doodstraf eindelijk weer terug in NL?

 72. Bep Neem me maar lekker

  Het nieuwe nederland, ontstaan door huidige politieke homeopatische verdunning, is klaar om om te vormen naar een mooi kalifaat. Dan zijn we eindelijk van die rare naamaak democratie af, zei mijn nichtje van 9.
  Heeft ze gelijk.. of zegt ze daarmee dat we mooier zijn als moslimland?

 73. Ik ben links dus ik deug

  Dit kan absoluut niet. Schandalig is nog een understatement.

 74. jomari

  Alle vragen van Margriet lijken ingestudeerd, net als de stiltes, pruilmond en
  glim/grimlachjes. Goede vraaggesprekken voeren is een vak die M. niet beheerst.

 75. Adolph

  Moslims zorgen alleen maar voor problemen. In ieder westers land.
  En nog wordt de invasie niet gestopt door de EU.
  U weet dus wat u moet stemmen aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

 76. Bep Neem me maar lekker

  Nee Nederland is 99 procent dom… kuddevolgers …… er is weinig besef. We zouden zelfs beter af zijn als Suriname Nederland zou besturen. En dan ben ik nog mild.
  We stemmen dus helaas voor cultuur-weggeefpartijen.

 77. HJ

  Links was gevaarlijk, is gevaarlijk en blijft gevaarlijk

 78. D. E. Quall

  Indachtig het enorme en onbeschrijfelijke leed en de talloze ongekende gruwelijkheden wat IS heeft aangericht onder Mensen, wat deze Laura Hansen gesteund heeft op de een of andere manier, kan ’t toch geen reden zijn haar zendtijd te geven?

  Zij is teruggekomen omdat IS verloor…

  De straf die zij onderging staat in geen enkele verhouding tot wat er door IS is gedaan. Ze mag dan wel niet direct hieraan hebben meegewerkt maar ze is medeplichtig.

  Had een slachtoffer uitgenodigd, iemand die het heeft overleefd! Het is aan de slachtoffers of er sprake is van vergeving

 79. Geronimo

  Wel rustig zo. Nauwelijk televizzle kijken tijdens de kerstdagen. Blij dat ik die interviews van tante Sidonia gemist heb. Het enige wat schuurt aan haar interviews is haar totale contactgestoordheid. Het verbaast me niks dat ze kritiekloos een lid van het eskader van haar eigen doodgravers interviewt. Was het een rechtse meneer geweest dan had ze waarschijnlijk wel in de inquisitiemodus gezeten.

 80. Gynaecoloog Geylstra

  Ik wil het maagdenvlies van Laura wel weer aan elkaar naaien.

 81. Relitard

  Bedank de VVD vieze kapitalistische ratten maar voor de import van de Islam wat de doodsteek van Nederland zal zijn.

 82. HateNimby

  Enge gasten daar bij de NPO. Eerst Magriet, daarna Rob Stenders die alle Nederlandse muziek wilt verbannen

 83. Pluk

  Kom op zeg.
  Alsof je een NSB-er op de koffie vraagt en informeert of ie ergens een beetje wroeging heeft.
  Sorry voor het vergelijk, de beeldspraak is een beetje hard, maar oorlogsmisdadigers zouden we een beetje meer als oorlogsmisdadigers moeten gaan behandelen.
  Dit soort mensen een podium bieden, op de PO dan wel de CO, getuigt niet echt van het benodigde ‘fingerspitzengefuhl’.. En wederom excuses voor het gebruik van dit woord, stelletje kutten die dit soort interviews überhaupt faciliteren zijn een beetje los van de maatschappij.
  Luister.. Dit kan niet en dit mag niet. En door dit uit te zenden zet je onze waardes van 60 jaar beschaving op de helling .

 84. gtstfites

  NPO de Moslim publieke omroep van Nederland.

 85. kijkers12345

  Op alle vlakken een ‘ongemakkelijk’ programma. De interviewer, de titel van het programma, de stylist van de interviewer, perse willen ‘scoren’ maakt niet uit hoe. Maar niet het vermogen hebben iemand vol in beeld te krijgen vanwege een dubieuze reputatie. En die arme Duncann is gewoon gebruikt (ik denk niet dat hij mewederking had verleend als hij zich in had ingelezen over de andere gast(en). Zonde van de zendtijd..

 86. Jantje

  Waar staat KRO/NCRV ook alweer voor? En dat op 1e Kerstdag? Hoe ver ben je dan afgedwaald van je achtergrond? Dat ze daar ooit Katja Schuurman in dienst hebben gehad was voor mij al een teken aan de wand. gewoon uitzendlicentie intrekken. Geen behoefde aan nog een BNN/VARA

 87. snoezigkleinhertje

  Die Duncan is gewoon een domme sukkel door hier aan mee te werken.

 88. Meint

  Het is bedroevend dat de christelijke gedachte hier, nu, ver te zoeken is
  Daar bedoel ik niet deze uitzending mee, maar het merendeel van de reacties!

 89. Nick

  Linkse mensen zijn zwaar gestoord.

 90. Deze website is echt voor josties

  Die zelfingenomen kop van die presentratrice, alsof ze dat meisje zelf heeft “gered” uit het kalifaat. Dit is gewoon propaganda om nog meer van die mensen terug te halen.

  En dit heeft niks met links te maken, het is nogal makkelijk om allles wat je niet zint “links” te noemen. Rusland is links, en die laten helemaal niemand toe, en denk maar niet dat die regering daar hun “volk” overspoelen met allerlei cadeau’s ofzo…

  Dom gedoe allemaal…

 91. Deze website is echt voor josties

  Die zelfingenomen kop van die presentratrice, alsof ze dat meisje zelf heeft “gered” uit het kalifaat. Dit is gewoon propaganda om nog meer van die mensen terug te halen.

  En dit heeft niks met links te maken, het is nogal makkelijk om allles wat je niet zint “links” te noemen. Rusland is links, en die laten helemaal niemand toe, en denk maar niet dat die regering daar hun “volk” overspoelen met allerlei cadeau’s ofzo…

  Dom gedoe allemaal…

 92. Mark

  Welkom bij de NPO Moordenaars Verkrachters Oplichters ,Moslims .IS strijders , Pedo,s Foute Imaans .en BNNers om goed je zakken te vullen met Talk Shows .iedereen weet wel wie .Boycot de Omroep en de foute Regeringsleden laat 2020 niet nog een groter rampjaar worden met alles wat niet meer mag en kan sta op naieve echte nederlanders kom in protest bezet de Omroep en het Binnenhof massaal ,pik het niet meer want we gaan ten onder geloof me aan een nieuwe moslim staat NedIslam.

 93. Freek

  Hoe kun je iemand die mede verantwoordelijk is geweest voor het in de brand zetten van levende mensen vergeven?
  De Kro-ncrv is helemaal gek geworden!

 94. Geilneef

  De geesten moeten rijp gemaakt worden voor de terugkeer van meer IS-ers,want zielig blabla

 95. Tino

  Er gaan nog veel meer van deze zielige verhalen komen op tv ik hoop niet dat de slachtoffers dit gezien hebben, vreselijk!

 96. Roy020

  Pure indoctrinatie. De linkse media proberen ons klaar te stomen voor de terugkeer van ‘zielige’ IS-ers.

 97. .ax

  Deze lelijke lesbische hond mag op kosten van ons haat zakken vullen in opdracht van haar meesters bij de npo om het overgebleven nederlandse volk te bekutten met dit soort haat tegen blanken. Door dit te zeggen roepen mensen al snel tokkie of racist tegen mij maar komop, wat klopt er dan niet feitelijk aan wat ik zeg?

  De blanke man moet kapot.

  Deze week veel Nederlandse films gezien en ook hier veel verborgen linkse boodschappen pro islam en zwarte mannen met blanke vrouwen , pedofilie zag ik ook zelfs verborgen. Ja mensen dit is echt waar, ik verzin het niet. Wanneer gaan we het Mediapark bestormen en al die mensen wat er werken in bussen stoppen en naar het Scheveningse strand brengen om te worden berecht voor landverrader. Ja mensen klagen heeft geen zin bij dit linkse kankergezwel.

 98. Max

  Ze had zo kritisch moeten interviewen, zoals ze bij Baudet deed……Maar nee, dat is zielig voor het meisje, want ze heeft al zoveel te lijden gehad…..

 99. Simon Dekker

  KRO-NCRV weet dat ze dit aan het eind van het jaar kunnen maken: de lidmaatschappen zijn weer met een jaar verlengd en kunnen niet opgezegd worden tot december.

  “Laura doet haar opzienbarende persoonlijke verhaal, zonder daarmee haar schuld te ontkennen. Ze heeft fouten gemaakt, heeft daarvoor een straf uitgezeten en daarmee haar schuld voldaan. Ze is nu aan het re-integreren in de samenleving. Dat hebben we laten zien.”

  Dat deed ze wel. Ze zei gewoon dat ze onschuldig was.

 100. Beatrijs

  Margriet van der Linden vind ik helemaal niks. KRO-NCRV moeten zich diep gaan schamen om dit gore laffe IS tuig een podium te geven bij dat maffe manwijf Margriet die er niets van bakt.
  Die vunzige jihadbruid mag branden in de hel maar eerst met pek en veren ons land uitschoppen als persona non graat, laat die laffe liegende vuile Laura H. maar ergens gaan wonen met soortgelijke barbaren. Geen genade voor IS tuig, de IS vrouwen zijn net zo erg als die IS mannen. Het is een schande om dit moorddadige tuig een podium te geven. Noem het ook geen jihadbruiden maar noem ze naar wat ze zijn moordenaars, tuig, barbaren, viespeuken, parasieten. Mijn gedachten zijn onder nadere bij de Yezidi’s en al die andere onschuldige mannen, vrouwen en kinderen van het vunzige IS tuig.

 101. sukkel

  Vreselijke uitzending

 102. Ad

  Weer een reden meer om de deelomroepjes op te heffen. Het bestaansrecht ervan komt al lang niet meer overeen met waaruit ze zijn ontstaan.

 103. amsterdammer

  En om het nog erger te maken: dit programma werd gemaakt door de vriendin/partner van onze “vice-premier” D’66 Kasja Ollongren……kan je nagaan….om van te rillen dit!

 104. Peter

  Ziek.
  Ziek.
  Ziek.
  Welke amoebe kwam op het idee om een oorlogsmisdadiger te interviewen?
  Toen ik het zag kreeg ik gewoon plaatsvervangende schaamte.
  En die Margriet weet ook niet beter, wat mij betreft is zij af.

  Ik hoop dat er koppen gaan rollen (figuurlijk dan) want dit is wel zo ziek. Dat verzin je niet.
  O ja. En wat zeggen we tegen de slachtoffers van IS die dit zien?

 105. anonymous

  Allen moeten massaal hun lidmaatschap KRO NCRV opzeggen.

 106. Nu komt de aap door de mand

  IS veroorzaakt door rechts.

 107. Tweet

  Wat een vreemd, tendentieus artikel…. ‘kalifaatkerst’,??????wie verzint zo n idiote term? En dan spreken over een ‘laagterecord kijkcijfers’??? Je hebt het wellicht gemist maar het was kerstdag dan doen veel mensen (gelukkig) iets anders daN tv kijken…en waarom weer zo walgelijk hard afgeven op dit programma? Ik vind Margriet een verademing tussen al die snelle oppervlakkige gesprekjes van velen. En mag hier als commentaren maar allerlei kwetsende teksten worden geschreven, verwijzen naar zwakbegaafden, uitschelden e.d. ?wat een superlaag niveau hebben sommigen (.ax) , je zou je diep moeten schamen! En dat er redacties zijn die dit hier gewoon plaatsen…..huisregels??

 108. Pjotr

  Heb Tweet
  Wat een verademing dat er eindelijk weer eens een oorlogsmisdadiger op tv wordt geinterviewd.
  Echt stukken beter dan al die snelle shows. Toch?

  Lees je je eigen tekstjes nog wel eens over voordat je ze plaatst?
  Ik krijg bijna medelijden met jou.

 109. Relitard

  @Tweet, jij moet je schamen dat je het manwijf en IS terroristen steunt.

 110. Aristo

  De Christelijke oprichters van KRO en NCRV draaien zich in hun graf om(…)

  Tijdens de kerstdagen kritiekloos een podium geven aan Christen-moordenaars van IS.
  De terreurgroep executeerde in Nigeria-Borno 11 Christenen (vandaag op teletekst) en in het altijd vredige Burkina Faso (waar alle geloven naast elkaar in de straat wonen) op kerstavond doden zwaarbewapende jihadstrijders 35 burgers en op 6 dec. werden 9 Christelijke buspassagiers door extremisten in Kenia geëxecuteerd omdat ze niet in staat waren koran te citeren(…)

  Het 2.000 jaar oude Christendom in Irak en Syrië staan aan de vooravond om definitief te verdwijnen in de landen waar ze al 2.000 jaar wonen. Nadat in niet meer dan 16 jaar tijd het aantal Christenen letterlijk decimeerde in Syrië en Irak door executies en verkrachtingen op de meest gruwelijke manier.

  Het bestuur van KRO-NCRV toont zich in 2019 hardvochtig voor de vele honderdduizenden slachtoffers van Christenhaat de afgelopen tien jaar door ze te verzwijgen. De barmhartigheid voor de slachtoffers ontbreekt volledig.

 111. anoniem

  Nog niet zo lang geleden waren veel Nederlanders, minstens zo gevaarlijk als de IS..

 112. Theo

  Geen podium geven dat soort mensen.

 113. Syta

  Was niets mis met de uitzending

 114. sport

  Laura, of hoe dat mens ook moge heten, moet zo snel als maar mogelijk het land uitgetrapt worden. Die gaat nog voor heel veel problemen zorgen. Ik wil er nu al om wedden dat we nog niet klaar zijn met haar en haar IS vriendjes.

 115. Relitard

  Butch lesbians, daar zit de vrouwengevangenis vol mee.

 116. Clement

  Ik ben ook tegen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.