Eva Jinek: ‘Ik geil niet op Thierry Baudet’

RTL 4-ster Eva Jinek geilt niet op Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. Dat geeft de presentatrice aan in gesprek met de VARAgids. Baudet heeft vaak bij Jinek aan tafel gezeten en op social media werd zelfs beweerd dat ze verliefd was op hem. “Nee! Wat een gelul. Hoe kom je daarbij? Heb je de aanvaringen gezien tussen hem en mij in de uitzending? Ik heb hem behandeld zoals ik alle politici behandel: soms pittig, soms plagerig, soms gewoon beleefd“, vertelt ze.

De talkshowkoningin begrijpt niets van die geruchten. “Het vreemde is dat als Asscher bij mij te gast zit de linkse goegemeente mij een rechtse trut vindt die bij WNL heeft gewerkt, maar als ik Thierry het vuur na aan de schenen leg dan zeggen ze dat ik op hem geil. Zo achterlijk.

Stemt ze op Forum voor Democratie? “Ik heb nooit gezegd op welke partij ik stem, en dat zal ik ook nooit doen. Als ik mijn voorkeuren moet omschrijven, ben ik een mix: rechts van het midden op sommige onderwerpen, en links op andere.”

In de Verenigde Staten zou men haar extreemlinks vinden, zegt Jinek. “Dat voel ik na. Ik sta erachter dat je nogal wat belasting betaalt om te zorgen dat mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen, fatsoenlijk worden geholpen. In Amerika zouden ze mij beschouwen als extreem-links, hier in Nederland vinden we dat normaal.”

Het VARAgids-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen