3FM-dj Mark van der Molen vindt DAB+ slecht klinken

NPO 3FM-dj Mark van der Molen vindt dat digitale radio via DAB+ echt verschrikkelijk klinkt. Het geluid van de oude, vertrouwde FM is veel mooier. Dat laat de presentator weten op Twitter. Hij zegt: “Soms schrik ik midden in de nacht wakker en heb ik een nachtmerrie gehad over een wereld waarin DAB+ de norm is, waardoor iedereen veroordeeld is tot waterige, lelijk knisperende, dunne, slissende geluidskwaliteit die rechtstreeks uit een RealPlayer file uit 2002 lijkt te komen.”

Radio verliest zijn magie via DAB+, vindt hij. “Het is haast knap dat sommige zenders die op 56kb/s of 64kb/s uitzenden niet onder doen voor de grote, duurdere zenders die 96kb/s tot hun beschikking hebben en alsnog als een natte krant klinken.”

Is de FM-band dan niet ouderwets? “Jazeker. Maar hou ik van die sound? Och man, wat lekker.”

Welke oplossing draagt hij aan? “Hopelijk kunnen we allemaal snel over naar unlimited databundels en zorgen dat radio apps de toekomst hebben en niet dat wanstaltige, door de overheid opgelegde DAB+.”

Van der Molen is elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur te horen op 3FM, een zender die – als we de laatste luistercijfers mogen geloven – zowel via DAB+ als FM vreselijk klinkt.

Foto: NPO 3FM, Michel Schnater

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen