NPO 1 zet Anita Witzier na tien jaar weer op za-avond

NPO 1 zet Anita Witzier tien jaar na De Leukste Jaren weer eens met amusement op de zaterdagavond. Ze gaat een live spelprogramma presenteren. Dat heeft ze gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Witzier werd op de radio gevraagd naar dit gerucht. “Dat meen ik ook gehoord te hebben, maar ik weet niet meer dan jij. Een zaterdagavondprogramma, ja. Ik hoop daar binnenkort gesprekken over te hebben. Het is nu zo ver dat we hopen dat we eind volgende week duidelijkheid daarover hebben.

Wat voor programma is het precies? “Echt waar, meer weet ik ook niet. Het zou wel de bedoeling zijn om het live te doen, ja. Het idee is een landelijk spelprogramma live, maar verder geen idee.”

Voorlopig is Witzier eerst nog druk met het vervolg op Anita Wordt Opgenomen. “Ja, we zijn net begonnen met het opnemen van een nieuwe serie: Anita Wordt Oud. We gaan zes zorginstellingen bezoeken die heel erg van elkaar verschillen, verspreid over het land. Want wat is er eigenlijk voor je als je oud bent en niet meer zelfstandig kan wonen? Wat doet dat met je als mens? Wat gebeurt er als je je zelfstandigheid moet inleveren? Ik denk dat het in het najaar op tv komt, maar we werken eraan of dat in april kan. Ik vind het te lang duren.”

En is ze voor het Eurovisie Songfestival te porren? “Maar natuurlijk. Dat is toch heel leuk? Het moet geen stijf getrut worden. Paul de Leeuw enzo, dat soort mensen moeten het doen. Met een gekkigheid, ironie. Ik weet heus wel dat ze me niet vragen. Eén van mijn grote talenten is dat ik me bewust ben van mijn beperkingen. Ik zou het echt wel kunnen, maar ik weet absoluut dat ik niet in the picture daarvoor ben.

Op de vraag wat ze absoluut níet kan, antwoordt ze: “Ik zou bijvoorbeeld geen late night kunnen doen zoals Eva.”

Foto: Stijn Ghijsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen