Mouthaan teleurgesteld in witte Nederlander: ‘Pinda?!’

Erik Mouthaan, correspondent van RTL Nieuws, hoorde laatste een witte Nederlander het woord ‘pinda’ gebruiken om een landgenoot van Indonesische afkomst te omschrijven. Hij vindt dat een grove schande. Dat laat de journalist weten op Twitter. Mouthaan is boos. “Ik hoorde laatst een witte Nederlander iemand van Indonesische afkomst omschrijven als ‘pinda’ (bijvoegelijk naamwoord). Wordt dat echt nog steeds gebruikt?! 😧 Niemand die denkt: wacht, nee, toch maar niet?

Noemen Indo’s elkaar ook niet pinda? Ja, maar dat is geen excuus, aldus Mouthaan. “Zwarte mensen mogen het N-woord gebruiken, gays zoals ik kunnen ervoor kiezen onderling de term flikker te gebruiken, maar betekent niet dat iedereen die termen zomaar kan gebruiken.”

Nee, die witte Nederlander is hier echt heel fout bezig, vindt hij. “Ik vind: zo praten we niet over anderen. Mensen verdienen ons respect.

Wat moet er volgens Mouthaan gebeuren? “Meerderheidsgroepen moeten leren dat constant de ‘andersheid’ van derden benadrukken, niet oké is. Omdat het aangeeft dat je iemand vooral ziet om datgene dat hen anders maakt, niet om wie ze zijn.

De tweet van Mouthaan lokt veel reacties uit. De tweet ziet u onderstaand:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen