Mooie start voor dramaserie Keizersvrouwen op NPO 3

Geplaatst op ma 11 nov 2019 om 8:15

De nieuwe dramaserie Keizersvrouwen is zondagavond met mooie cijfers van start gegaan op NPO 3. Er keken om 20.15 uur, recht tegenover kijkcijferhits Maestro en Expeditie Robinson, 701.000 kijkers (10 procent) naar de première-aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Keizersvrouwen is de opvolger van de misdaadserie Stanley H. Die serie begon medio oktober met een eveneens veelbelovende 766.000 kijkers (12 procent), maar hield die kijkersschare niet vast.

Uiteindelijk ging Stanley H. een week geleden ten onder met 359.000 kijkers (5 procent). Hopelijk voor Keizersvrouwen weet die serie de kijker iets beter vast te houden.

Het tiendelige Keizersvrouwen draait om Xandra Keizer (Karina Smulders), die een vriendin van vroeger uit de brand helpt met het organiseren van een event voor haar internationale high class escortbureau.

Na een succesvolle avond wordt Xandra steeds verder de wereld vol seks, drugs en geweld gezogen; een wereld waar ze ooit met veel moeite uit is ontsnapt. Een wereld waarin ze haar moeder Sylvia, de bron van alle ellende uit haar verleden, weer tegenover zich vindt.

Het gevecht dat ze vervolgens moet leveren brengt haar donkere kant naar boven. Dit laat alleen weinig ruimte over voor een normaal gezinsleven.

Foto: AVROTROS
22 Reacties op “Mooie start voor dramaserie Keizersvrouwen op NPO 3”


 1. bart

  leuke serie!

 2. Eric

  Top.

 3. Marloes

  Ja vond ik ook en vind Karina Smulders echt geweldig

 4. Theo

  Reacties online waren zeer negatief. Benieuwd wat er overblijft

 5. Marloes

  Ja twitter maakte ze af. Maar dat vond ik zo vreemd. Want ik vond het echt wel okay

 6. Drilboor

  Wat een kwaliteit. NPO zonder franjes

 7. Grace321

  Niks aan

 8. anymousin

  @Marloes, helaas verbaasd mij dat niet. Op Twitter is dat schering en inslag / hel gewoon.

  Vond het overigens ook best een goed programma, dus in die zin verbaasd het mij weer wel.

 9. Rik

  Heb gekeken en is een prima serie. Wel jammer dat de rode draad hetzelfde is als ‘Meisje van Plezier’ dat ik net heb afgerond. Ook aantal dezelfde acteurs. Hierdoor minder spannend. Emanuelle Grives werkt ook niet mee. Jammer.

 10. Bart

  Ik vond Keizersvrouwen matig. Nu nog een serie met Emanuele Grives op televisie brengen moet je niet meer willen na al het gedoe rondom haar. Haar scènes had men gewoon overnieuw moeten draaien. En tja Thijs Römer zit er weer eens in. De man waarvan niemand ooit had gehoord als zijn opa niet Piet Römer was geweest. Maar het krijgt nog een kans volgende week.

 11. Den Draaiert Joost

  Een mooie serie, mooi gemaakt met oog voor detail en een fijne cast. Wat twitteraars ervan vinden is niet zo relevant.

 12. Feder

  Het pakte me niet echt. Na een half uur dacht ik: wanneer gebeurt er nu eens wat? Misschien komt de serie wat langzaam op gang, dus ik zal de volgende week opnieuw kijken.

  Qua acteerwerk vond ik het nogal onnatuurlijk overkomen, maar dat is bijna standaard in Nederlandse series. Met name door de wijze waarop Xandra met haar man en dochter praat dacht ik: dit is geen echt gezin, dit zijn mensen die zinnetjes uit hun hoofd hebben geleerd.

  Waar ik me overigens aan erger is dat in heel veel Nederlandse serie de hoofdrolspeler een dochter heeft, die erg opstandig is. Deze serie heeft ‘Lulu’; zo’n vervelend kind dat eigenwijs en irritant is. Het komt zelden voor dat in serieus de kinderen gewoon leuk en normaal zijn.

 13. Freak

  Omdat deze reeks tien delen heeft moet het nog even op gang komen, de karakters leren kennen en aan welke kant staan de personen. Karina Smulders spat wel van het scherm met die felblauwe ogen, verleidelijke mond en leuk kort koppie

 14. Japio

  Karina Smuldewers is erg goed. Zelfs met veel minder tekst (haar blikken zeggen genoeg) zou ze de hoofdrol kunnen spellen. Ben benieuwd hoe het verhaal van deze serie verder gaat. Dus: prima gecast. Ook de bijrollen !

 15. sukkel

  Slecht geacteerd alleen Smulders kan acteren en dezelfde koppen… de meid die de dochter speelt van Karina heb ik al in 3 verschillende series gezien dan speelt ze ook weer de irritante puber……

 16. Japio

  sorry, typefoutje. Het is natuurlijk Karina Smulders

 17. Bart

  @sukkel Ja die dochter is inderdaad slecht gekozen. Niet dat ze niet kan acteren maar het lijkt wel alsof dit meisje in elke serie de zelfde rol speelt.

 18. Britt Scholte Lover

  Op Twitter waren ze helemaal niet te spreken over de serie en dat zegt alles!

 19. jan

  Op Twitter zitten de sukkels die niets anders te doen hebben.

 20. Daan

  Nederland heeft standaard wat te zeuren over eigen drama. Geen land in Europa waar dit zo erg is. Calimero effect?

 21. Pietpiet

  Het was alsof ik een slechte remake van Meisje van Plezier zat te kijken…

 22. Jospin

  Excellent begin, Karina Smulders fantastisch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.