Mooie start voor dramaserie Keizersvrouwen op NPO 3

De nieuwe dramaserie Keizersvrouwen is zondagavond met mooie cijfers van start gegaan op NPO 3. Er keken om 20.15 uur, recht tegenover kijkcijferhits Maestro en Expeditie Robinson, 701.000 kijkers (10 procent) naar de première-aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Keizersvrouwen is de opvolger van de misdaadserie Stanley H. Die serie begon medio oktober met een eveneens veelbelovende 766.000 kijkers (12 procent), maar hield die kijkersschare niet vast.

Uiteindelijk ging Stanley H. een week geleden ten onder met 359.000 kijkers (5 procent). Hopelijk voor Keizersvrouwen weet die serie de kijker iets beter vast te houden.

Het tiendelige Keizersvrouwen draait om Xandra Keizer (Karina Smulders), die een vriendin van vroeger uit de brand helpt met het organiseren van een event voor haar internationale high class escortbureau.

Na een succesvolle avond wordt Xandra steeds verder de wereld vol seks, drugs en geweld gezogen; een wereld waar ze ooit met veel moeite uit is ontsnapt. Een wereld waarin ze haar moeder Sylvia, de bron van alle ellende uit haar verleden, weer tegenover zich vindt.

Het gevecht dat ze vervolgens moet leveren brengt haar donkere kant naar boven. Dit laat alleen weinig ruimte over voor een normaal gezinsleven.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen