Boulevard in shock: ‘Wij wisten niets van Bridget’

RTL Boulevard is in shock dat hun eigen Bridget Maasland de nieuwe vriendin van André Hazes jr. blijkt te zijn. Ze heeft haar collega’s helemaal niets verteld. Dat gaven zij zondagavond aan in de uitzending op RTL 4. Hazes stuurde zaterdag een statement rond in de media waarin hij aangaf dat hij en de moeder van zijn kind, Monique Westenberg, uit elkaar zijn. Zij reageerde verbaasd en gaf aan dat Hazes een ander heeft. Een dag later werd duidelijk wie: Bridget Maasland.

Veel mensen waren verrast en ook haar eigen collega’s bij RTL Boulevard. Vivienne van den Assem, die de presentatiekruk deelt met onder andere Bridget, zei: “Het is ook een beetje vreemd natuurlijk voor ons om dit op deze manier te bespreken, want het ging supersnel.”

Verslaggever Aran Bade: “Het was gisteren de grote vraag toen Monique zei dat er een andere vrouw was. Toen zijn de redacties gaan bellen en onze redactie ook en we zijn er achter gekomen na lang onderzoek dat het onze eigen Bridget is. Dat was wel een verbazing voor ons.”

Bade voelt zich buitengesloten. “Eerlijk is eerlijk: we staan hier vaak met Bridget en ik had ook geen idee dat het speelde. Ik heb Bridget vandaag gesproken, want er is voor haar echt een bom ontploft. Ik sprak haar en ze zei: ‘Het is allemaal heel snel gegaan, want ik heb een week contact met André. Dit is nou juist wat ik wilde voorkomen.‘”

Heeft Bridget lopen wroeten in gezinsgeluk? “André zegt dat het al een paar maanden uit is, maar volgens Monique is het een paar weken. Ze hebben vorige week samen besloten een punt gezet achter hun relatie. Bridget zegt dat het nog maar van korte duur is.

De verklaring die Hazes zaterdag rondstuurde is een idee van Bridget. “Bridget heeft gezegd: ‘Ik heb een kind, André en Monique hebben een kind, dus we moeten dit goed doen. Als wij BN’ers zijn dan moeten we hier zorgvuldig mee omgaan. De buitenwereld moet weten dat jouw relatie met Monique voorbij is.’ Dat statement had ze dus ook aan André gevraagd om dat eruit te brengen.”

Veel mensen zien Bridget nu alsnog als de kwade genius. “Dat nu die hele storm over haar heen komt alsof het haar fout is dat die relatie op de klippen is gekomen, daar is geen sprake van, zegt ze. Ze wilde dit ook doen om te voorkomen dat er een foto in de bladen zou komen van hen samen. Als je dan nog moet gaan uitleggen dat ze al lang geen relatie meer hadden...”

Al met al gaat RTL Boulevard dit nieuws de komende dagen even goed verwerken. “Dat het van onze eigen presentatrice is, maakte het voor ons een verbazing vandaag. Wij zaten zelf ook van: dat ons werk uiteindelijk uitkomt op haar… Dat is natuurlijk een shock.”

Vivienne: “Daar waren we echt een beetje door verrast met z’n allen dat het zo is gelopen.”

Lees ook:
Bekende vrouwen steunen gedumpte vriendin Hazes jr. (gisteren)
Hazes nu in bed met Bridget Maasland: ‘Mijn goed recht’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen