Luuk Ikink stopt met AD-podcast: ‘Te druk naast BLVD’

Geplaatst op ma 25 nov 2019 om 9:00

Luuk Ikink stopt met de podcast die hij elke dag samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt voor het AD. Na drie maanden blijkt het te lastig te combineren met zijn werk voor RTL Boulevard. Dat zegt hij vandaag in de OchtendPod. Luuk en Simone maken de podcast deze week voor het laatst. Simone merkt op dat hen al langer wordt gevraagd hoe ze die podcast naast al hun andere werk doen. “Eigenlijk zijn we nu na drie maanden tot de conclusie gekomen dat we dat zelf ook niet weten.”

Luuk vervolgens: “Het was altijd heel hard werken, maar ook superleuk. We vonden het heel leuk om te doen en we hebben drie maanden geleden met het AD en onszelf afgesproken dat we het drie maanden gaan proberen en kijken of het bevalt, of het kan en of het mogelijk is om dit naast ons normale werk en leven te doen.”

Simone: “De conclusie is eigenlijk dat vijf dagen in de week zo’n OchtendPod maken naast ons gezin en ander werk eigenlijk niet te doen is.”

Luuk: “Het is eigenlijk net te veel. Ik vond het niet erg om het op te nemen, maar alle voorbereidingen die erin zitten – je moet al het nieuws opzoeken en erover nadenken – kost veel tijd. Dat gaat af van bijvoorbeeld een moment dat je lekker even met elkaar uit eten kunt of Netflix kunt kijken. De voorbereidingen zijn immers ’s avonds.”

Hoeveel mensen luisterden er eigenlijk naar die OchtendPod? Een paar duizend. “We konden elke dag zien dat er gewoon duizenden mensen waren die met ons meeluisterden en dat vond ik zelf echt heel tof om te zien.”

Foto: RTL, William Rutten
24 Reacties op “Luuk Ikink stopt met AD-podcast: ‘Te druk naast BLVD’”


 1. AD roddelkrant

  Angela zal je wel hebben weggepest.

 2. Jan

  Oh neeeeeee wat moet ik nu met mijn ochtenden – zei niemand.

 3. Minder of Mirjam

  Misschien kan Angela de Jong de podcast overnemen en hernoemen naar “OchtendUrine – De dagelijkse zeik podcast om je dag lekker zuur mee te beginnen”

 4. Pauline

  Wat ben je eigenlijk een slappe waardeloze lul van een vent !
  Net of je een ei zonder zout eet….
  Voel je niet bezwaard om volledig op te sodemietern !

 5. Bertus

  T Algemeen Dagblad bedenkt iets …. Dan is t meestal niks….

 6. Bennie

  Veel woorden. Ik zal het korter omschrijven:

  Het was geen goede podcast. Dit vond de luisteraar en ook het AD zelf, dat zelf weinig moeite heeft gedaan om deze OchtendPod in stand te houden.

  Oorzaak: niemand in Nederland zit te wachten op een beschouwing van meneer en mevrouw Ikink op het nieuws.

  Allemaal niet erg. Dingen mislukken. Maar: zeg dat nou gewoon eens een keer. Het is echt een mediaziekte, de echte redenen verbloemen.

  Al die smoesjes, al die mooie praatjes over ‘een paar duizend luisteraars’, of dat ‘het marktaandeel in die ene doelgroep nog best goed was’, en het richten op ‘andere proposities’ is ook een klassieker.

 7. Robert

  Vind het nog te lang Bennie, het was gewoon waardeloos.

 8. Ron

  Ik had het liever andersom gezien ‘Luuk Ikink stopt met Boulevard ‘Te druk met AD-podcast’….

 9. johan

  maskees

 10. Adrie van der P

  Lulletje rozenwater bedoeld eigenlijk dat er geen hond naar luisterde.

 11. Trudy

  Stopte deze sukkel maar volledig..

 12. Pieter

  Pfff, kan ie niet emigreren?

 13. Bart

  @Ron Ha Ha ja inderdaad!

 14. Annoniemus

  Word amper bekeken dat AD kanaaltje !

 15. Joram

  Deze podcast heeft nooit serieuze kans van slagen gehad. Luuk is niet het type waar je ’s ochtends graag de oren naar laat hangen. Geen prettig stemgeluid en een moraalridder zonder scherpe randjes. Wanneer dringt het nu eens door tot de mediawereld dat dit geen publiek trekt. Kijk naar 3FM, alle geflopte (talk)shows van de afgelopen periode, etc.

 16. RaymondVL

  Had die irritante Brilsmurf een podcast dan?

 17. Dani

  Ik vind het erg jammer dat de podcast stopt! Ik vind de podcast een prima begin van mijn dag. Luuk en Simone vind ik klinken als een leuk stel die het nieuws en actualiteiten leuk brengen. Het was de eerste podcast die ik echt volgde. Ik had liever gewild dat ze even hadden gezegd dat het in principe eerst voor drie maanden was. Nu moet ik serieus even wennen zonder straks.

 18. Henriëtte Wesdijk

  Jammer dat jullie stoppen. Maar begrijp heel goed dat dit wel heel veel tijd in beslag neemt. En jullie als gezin zijn ook belangrijk. Gelukkig zien en horen we jullie nog op radio en tv. TOP!!!!!

 19. Solomon

  RTL Brilsmurf weet altijd wel weer een mooie draai aan de waarheid te geven om zijn eigen falen maar ook dat van zijn directe rioolratten te verbloemen !.. Bertelsmann’s schandknaapje is gewoon keihard mislukt bij zowel TV Luxemburgs open riool rubriek Boulevard, als bij het Algemeen Fake Dagblad met zijn dagelijkse Fake bijdrage in zijn uiterst oninteressante Podcast !.. Wie gaat daar nou toch tijd aan besteden door daar naar te gaan luisteren ?!

 20. 🐦 Meneer De Uil

  Was het podcast-programma Überhaupt al begonnen?

 21. bastiaan

  Irritant mannetje

 22. Solomon

  “Simone merkt op dat hen al langer wordt gevraagd hoe ze die podcast naast al hun andere werk doen?” Echt waar, vroegen ze jullie daarom ook niet al langer of jullie er na drie maanden ermee zouden willen gaan ophouden dan ?!.. Echt niet ?… schandelijk !..

 23. Ikinks amorele kompas

  RTL’s enige echte eigen Professor Poepsnagle heeft het inderdaad maar al te druk met het overgooien van zijn steeds schaars wordende kijkerspubliek met emmers vol eigen uitgepoepte flinke hopen stront.

 24. Suzy Wang

  Luisterd er zoiezo wel iemand naar dat blotekonte gezichtje?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.