Luuk Ikink stopt met AD-podcast: ‘Te druk naast BLVD’

Luuk Ikink stopt met de podcast die hij elke dag samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt voor het AD. Na drie maanden blijkt het te lastig te combineren met zijn werk voor RTL Boulevard. Dat zegt hij vandaag in de OchtendPod. Luuk en Simone maken de podcast deze week voor het laatst. Simone merkt op dat hen al langer wordt gevraagd hoe ze die podcast naast al hun andere werk doen. “Eigenlijk zijn we nu na drie maanden tot de conclusie gekomen dat we dat zelf ook niet weten.”

Luuk vervolgens: “Het was altijd heel hard werken, maar ook superleuk. We vonden het heel leuk om te doen en we hebben drie maanden geleden met het AD en onszelf afgesproken dat we het drie maanden gaan proberen en kijken of het bevalt, of het kan en of het mogelijk is om dit naast ons normale werk en leven te doen.”

Simone: “De conclusie is eigenlijk dat vijf dagen in de week zo’n OchtendPod maken naast ons gezin en ander werk eigenlijk niet te doen is.”

Luuk: “Het is eigenlijk net te veel. Ik vond het niet erg om het op te nemen, maar alle voorbereidingen die erin zitten – je moet al het nieuws opzoeken en erover nadenken – kost veel tijd. Dat gaat af van bijvoorbeeld een moment dat je lekker even met elkaar uit eten kunt of Netflix kunt kijken. De voorbereidingen zijn immers ’s avonds.”

Hoeveel mensen luisterden er eigenlijk naar die OchtendPod? Een paar duizend. “We konden elke dag zien dat er gewoon duizenden mensen waren die met ons meeluisterden en dat vond ik zelf echt heel tof om te zien.”

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen