Glennis Grace woest op Marga Bult: ‘Je bent onwetend’

Glennis Grace ergert zich enorm aan de pro-zwartepiet-houding van Marga Bult. Ze vindt haar muzikale collega enorm onwetend. Dat laat ze weten in een uitgebreide reactie op Facebook. Bult ergert zich dood aan de teloorgang van Zwarte Piet. “We zijn inmiddels drie jaar verder mensen en ja hoor, het is ook dit jaar weer raak! Protesten, ‘n hoop gezeik, vette discussies en dito onrust, rondom de enorm aangedikte zwartepieten-discussie! Ben ik dan ouderwets, zie ik het niet goed?

Het is maar een raar protest, vindt Bult. “Waarom problemen maken die in mijn ogen te ver gezocht zijn? Ik wil heel simpel, dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan, het hoort bij onze oer-Hollandse cultuur, met Zwarte Pieten!!

Ze willen volgens Bult alles van ons afpakken. “En hierna kerstmis op de NOT to do lijst zeker? Alles en elke opmerking valt momenteel onder de noemer ‘racistisch’ maar geloof me, ik probeer hooguit onze eigen Hollandse tradities ‘n beetje te bewaren. Waarom pikken we dit zo massaal, waar zijn wij bang voor?

Bult vraagt zich af waar het heen gaat met dit land. “Ik voel me droevig, soms machteloos en bang voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Waar gaan we heen met ons land, onze cultuur, ons normen en waardensysteem, alsmede de politiek die ik in Den Haag voor geen cent meer vertrouw. Bizarre ontwikkelingen zijn er gaande, en ik slaap daar echt wel ‘s een nacht slecht van. Jullie niet?

Glennis woest

Deze Facebook-post van Marga Bult valt niet in goede aarde bij Grace. “Als je nog niet snapt na zoveel uitleg waar het hier om gaat ga je het nooit snappen en blijf je in mijn ogen erg onwetend en niet in staat om met verandering te dealen jammer genoeg. Jammer, want ik ken je als een wijze slimme vrouw.

Bult praat bullshit, vindt Grace. “Tradities? Come on now! Waarom loopt heel Nederland dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wilt houden of lopen ze nooit meerop klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is!! Net zoals ZWARTE PIET!!!! Jullie kennen de feiten maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je ignorant wilt blijven. Of word het misschien dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaan tonen?

Het komt allemaal omdat Bult zelf wit is, denkt Grace. “Lieve Marga Bult ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, had je je kunnen verplaatsen en had je deze onzin nooit op social media gezet.”

Is Marga Bult een racist? “Even voor de duidelijkheid. Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Helaas komt er wel heel veel HAAT naar boven van veel mede Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt omdat ze denken dat ze een excuus hebben.

Gelukkig is het tij aan het keren en hoewel er nog veel werk aan de winkel is, zie ik gelukkig wel verandering en zelfs bij mensen die bijvoorbeeld een paar jaar geleden nog precies dezelfde gedachten en emoties hadden zoals iedereen hier.

Reacties

Grace rekent al op karrevrachten met stront. “Ik zal hiermee wel weer veel haat krijgen en mensen die me gaan ontvolgen. But see if I care😉👍🏽 Reageer aub! maakt niet uit of je het eens of oneens bent. Reageer wel met respect en miss wel een beetje met inleven in een ander. Een andere mening hebben is niet erg, mits het met RESPECT is naar een ander.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen