Dit zijn de vier artiesten in eerste-kerstdagshow NPO 1

Geplaatst op do 14 nov 2019 om 15:15

Het is bekend welke vier artiesten zijn gestrikt voor de muzikale Kerstfeest in de Stad-show, die op eerste kerstdag te zien is na het Achtuurjournaal op NPO 1. Het gaat om OG3NE, Jamai Loman, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes. Dat heeft de EO laten weten. Presentator Bert van Leeuwen is blij met deze namen. “Ik ben ontzettend blij met deze mooie, gevarieerde line-up. Het zijn stuk voor stuk steengoede artiesten, die de bezoekers en kijkers gaan verrassen met prachtige harmonieën.

Van Leeuwen rekent op ‘aanstekelijke optredens’. “Er is ruimte voor een lach en een traan; voor kippenvel én voor ouderwets meezingen met kerstklassiekers.”

Voor de EO is het van belang een mooie line-up te scoren. “Kerstfeest in de Stad is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement op de Nederlandse televisie.”

Het kerstfeest vindt plaats in Maassluis. “Tijdens het evenement vindt ook een lichtjestocht plaats, waarbij inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad verspreiden. De tocht verbindt mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden rond hetzelfde doel: samen tegen eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan loopt mee.”

Dit thema blijft urgent”, zegt Van Leeuwen. “Terwijl de kerstdagen voor veel Nederlanders in het teken staan van samenzijn met familie en vrienden, heeft niet iedereen geliefden om zich heen. Juist op die momenten is eenzaamheid extra schrijnend.

Foto: EO
24 Reacties op “Dit zijn de vier artiesten in eerste-kerstdagshow NPO 1”


 1. Coca Cola

  Vier keer kut.

 2. MediaPrak

  Kerstfeest in de ‘stad’ en dan bedoel je Maassluis? En waar komt het Nationaal Vuurwerk vandaan? Uit Almelo? Kan dit evenement op NPO3? Als voorloper van RegioTV?

 3. Kim Jong-un dos tres

  Top line-up! Waar kan ik tickets kopen???

 4. René van Gellekom

  Kerst? Dat is niet inclusive. Winterfeest graag. Groetjes van de mohammedanenknuffelaars.

 5. Kim Jong-un dos tres

  @René
  Ik denk niet dat de EO daar aan mee doet.

 6. Suzy Wang

  He’ ja. Wolter Kroes daar zit ik op te wachten op 1e Kerstdag.

 7. Curryworst

  Het sentimentele tranentrekkende thema + bijbehorende artiesten heeft wel een hoog SBS6 gehalte.

 8. Henk

  Wie kijkt er nou met kerst naar de tv tijdens winterfeest?

 9. Jasper

  Verschrikkelijk.

 10. Noud

  Kan dreetje H niet? Die zit anders toch maar thuis, alleen kerst te vieren.

 11. Bart

  Jammer dat de NPO alweer voor een zoutloze Kerstshow met elk jaar Bert van Leeuwen en de zelfde Kerstliedjes kiest. Maar ja we doen het altijd al zo he! Had leuk geweest om een soort Passion maar dan met het Kerstverhaal te doen in de stad. En dan elk jaar een ander veehaal wat bij Kerst past. Jammer weer!

 12. Donald Dumb

  Tjeez…mag niet teveel kosten zeker?
  B garnituur artiesten maar weer eens van (kerst)stal gehaald…

 13. Perspiet

  Theatershow “Zapp Sinterklaasfeest” keert dit jaar terug, en Sint & Paul en mogelijk ook de spelshow “Sinterklaas Wie Kent Hem Niet?!”. Helaas zijn er waarschijnlijk geen Zwarte Pieten aanwezig, wel roetveegpieten bij in ieder geval Zapp Sinterklaasfeest.

  Op YouTube is de theatershow “Sinterklaas in Tiliander” een aanrader, gewoon met Zwarte Pieten!

 14. GJL

  @MediaPrak, Er is meer dan de grote steden…jij woont vast en zeker in Amsterdam en je denkt dat alles buiten de stad boer is. De wereld stopt niet buiten de grote stad hoor! Simpel hoor….

 15. Feut

  Wat is een maasluis?

  Qua muziek liever bibio, tame impala, nicola cruz, oceanvs orientalis.

 16. je dikke trieste moeder vanuit de US

  Denk je nou dat je stoer bent met die namen, feut?

 17. MediaPrak

  @GJL: Maassluis en Almelo zijn beide een boere-gat en de inwoners ‘boeren’. Wen eraan. De eenigste keer dat jullie in de (Rand)stad komen is: Of voor de Landbouw-Rai(en damesbezoek op de wallen) Of jullie vrouwen en tiener dochters komen naar de stad voor de Huishoud en 9 maanden beurs. Of jullie terroriseren ‘ons’ door met jullie tractoren naar het Malieveld te rijden.

 18. Donald Dumb

  MediaPrak. Niet erg topografisch sterk is het niet?
  Maassluis ligt in de Randstad…

 19. MediaPrak

  Donald Dumb:, Maassluis? Is dat niet dat Refo dorp van Maarten ’t Hart? The Dutch Bible Belt? (lees Amish land) Dan is boere-gat nog een positieve mschrijving.

 20. ff in je bek schijten

  Donald Dump, leer Nederlands.
  Moorkop!

 21. Donald Dumb

  Mediaprak.
  Nee.

 22. Hilco

  MediaPrak, spreek eens Nederlands, aftandse anglofiеl!

 23. Karel

  Het wachten is op de eerste mensen en actiegroep die gekwetst raken om de kerstman.

 24. @ Perspiet

  Joepie :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.