Dit zijn de vier artiesten in eerste-kerstdagshow NPO 1

Het is bekend welke vier artiesten zijn gestrikt voor de muzikale Kerstfeest in de Stad-show, die op eerste kerstdag te zien is na het Achtuurjournaal op NPO 1. Het gaat om OG3NE, Jamai Loman, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes. Dat heeft de EO laten weten. Presentator Bert van Leeuwen is blij met deze namen. “Ik ben ontzettend blij met deze mooie, gevarieerde line-up. Het zijn stuk voor stuk steengoede artiesten, die de bezoekers en kijkers gaan verrassen met prachtige harmonieën.

Van Leeuwen rekent op ‘aanstekelijke optredens’. “Er is ruimte voor een lach en een traan; voor kippenvel én voor ouderwets meezingen met kerstklassiekers.”

Voor de EO is het van belang een mooie line-up te scoren. “Kerstfeest in de Stad is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement op de Nederlandse televisie.”

Het kerstfeest vindt plaats in Maassluis. “Tijdens het evenement vindt ook een lichtjestocht plaats, waarbij inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad verspreiden. De tocht verbindt mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden rond hetzelfde doel: samen tegen eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan loopt mee.”

Dit thema blijft urgent”, zegt Van Leeuwen. “Terwijl de kerstdagen voor veel Nederlanders in het teken staan van samenzijn met familie en vrienden, heeft niet iedereen geliefden om zich heen. Juist op die momenten is eenzaamheid extra schrijnend.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen