Frits Wester kickte net als Gordon af in Zuid-Afrika

Frits Wester heeft net als Gordon in een verslavingskliniek in Zuid-Afrika gezeten. Hij is donderdag thuisgekomen na een behandeling van een maand. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Wester stond begin september weer eens straalbezopen voor de camera van RTL Nieuws en dit keer was het genoeg voor de hoofdredactie. Hij werd direct op non-actief gezeten en na de ontkenningsfase gaf de politiek journalist alsnog toe een alcoholist te zijn. In Zuid-Afrika zette hij de fles aan de kant.

Inmiddels gaat het ‘heel goed’ met Wester. “Ik ben dertien kilo afgevallen en nu moet ik allemaal nieuwe kleren kopen.

Verslaggever Aran Bade heeft met Wester gesproken. “Hij was grappig, hij had er weer zin in, hij had energie in zijn stem. Hij is in Zuid-Afrika geweest voor rehab, daar is hij opgenomen. Hij voelt zich goed. De kleren vallen letterlijk van zijn kont, zei hij. Hij heeft nieuwe broeken gekocht. Hij heeft volgende week een gesprek met RTL Nieuws.”

Het gevecht tegen de fles begint nu pas echt, weet Bade. “We weten ook met Gordon en van andere mensen met verslavingen dat het een proces is. Het is niet dat je even op vakantie gaat en weer terugkomt, het duurt nog langer.”

Wester zal volgens hem binnenkort weer op de buis verschijnen. “Hij heeft een goed gesprek gehad met RTL Nieuws en we hopen hem binnenkort weer even te spreken ook.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen