EO-Tijs ergert zich aan verlaging maximumsnelheid

Tijs van den Brink ergert zich er suf aan dat de maximumsnelheid in ons land omlaag gaat van 130 naar 100 kilometer per uur. Het is een onzinmaatregel. Dat zegt de presentator in een column voor Visie. Vanwege het stikstofspook moeten we straks kruipend de A9 over. Een lijdensweg, behalve voor alle deugmensen zonder auto op Twitter. “Als u straks na 1 januari maximaal 100 kilometer per uur rijdt op alle snelwegen in ons land, denk dan niet dat het goed is voor de natuur.

Het is inmiddels duidelijk dat alleen dieselauto’s een bijdrage leveren aan de stikstofuitstoot, aldus EO-Tijs. “Mensen die netjes hun diesel hebben vervangen door een benzineauto of zelfs een elektrische auto, hebben pech.

Het is een ‘bizarre maatregel’, vindt hij. “Iedereen voelt wel aan dat deze maatregelen – 0,3 procent minder stikstofuitstoot volgens de modellen – vooral een papieren werkelijkheid betreffen. Geen orchidee gaat hier harder van groeien.

Het is volgens Tijs puur en alleen gedaan om te voorkomen dat alleen de boeren de pineut zijn van de stikstofmaatregelen. “Denkt u daar maar aan als u volgend jaar 100 rijdt in plaats van 130. U doet het niet voor de natuur, u doet het uit medeleven met de boeren.”

Een andere BN’er die zich ergert aan de maatregelen is Qmusic-dj Domien Verschuuren. “Het is gewoon kut, laten we eerlijk zijn. En daarnaast geloof ik niet dat dit dé oplossing is. Maar goed. Het is gewoon een irritante maatregel. En niet dé oplossing. Het is een quickfix. Plus een enorme knieval voor de VVD en Rutte in het bijzonder. Beloftes enzo.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen