‘BN’ers móeten zich uitspreken voor of tegen Piet’

Bekende artiesten kunnen er niet meer omheen: ze móeten zich uitspreken voor of tegen Zwarte Piet. Dat vinden rapper Ronnie Flex, youtuber Defano Holwijn en FunX-dj Vanessa Ackah, schrijft de NOS. Vooral zwarte BN’ers die hun mond houden over de pietdiscussie zijn ‘fake’, vindt Flex. “All yall high profile black celebs die hun mond houden yall fake.. white celebs zelfde verhaal, maar dan zegt het eigenlijk ook wel direct een beetje waar je staat in dit ding…“, aldus de muzikant.

Flex vindt niet dat hij collega’s daarmee onder druk zet. “Shit dat is hoe ik me voel en het spijt me niet… jullie weten hoe ik rock, ik laat de spirit van mijn voorouders vrij everytime i touch mic… Fok racisme en iedereen die hieronder met een weerwoord probeert te komen.

NPO’s FunX-ster Ackah vindt dat een ‘heftige uitspraak’, maar is het er wel mee eens. Ze vindt dat artiesten zich niet meer níet kunnen uitspreken. “De vraag wordt nu echt: aan welke kant sta jij?

Youtuber Holwijn is het daarmee eens. “De discussie is voor iedereen een proces. Iedereen heeft tijd nodig om erover te lezen, om zich durven uit te spreken. Maar je kan nu eigenlijk niet meer neutraal zijn in deze discussie.

Holwijn is na een post waarin hij zich uitsprak tegen Zwarte Piet zo’n 3.000 volgers verloren. Krijgt FunX ook last van zo’n uitgesproken anti-piet-statement? Ackah wijst erop dat FunX ‘vooruitstrevend’ is. “We zijn het stadium van discussie al lang voorbij: het kan niet meer, klaar.

Flex bij Pauw:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Shit ik laat altijd zien waar ik sta elke dag van het jaar maar er is veel druk nu dus mooi moment om dit weer te pushen.. heb eerlijk gezegd geen zin en motivatie meer om in discussie te gaan en over en weer en al die shit.. sinds ik een dochter heb heb ik niks meer met niemand te schaften weet alleen dat ik haar right from wrong moet meegeven dat is alles wat ik weet.. all yall high profile black celebs die hun mond houden yall fake.. white celebs zelfde verhaal maar dan zegt het eigenlijk ook wel direct een beetje waar je staat in dit ding.. shit dat is hoe ik me voel en het spijt me niet… jullie weten hoe ik rock, ik laat de spirit van mijn voorouders vrij everytime i touch mic… Fok racisme en iedereen die hieronder met een weerwoord probeert te komen (tenzij je shi 12 jarige fortnite speler bent)

Een bericht gedeeld door Nori 🇳🇱 (@ronnieflex010) op

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen