Vader trots op Arjen Lubach: ‘Maar geen knuffelfamilie’

Geplaatst op za 12 okt 2019 om 12:30

De vader van Arjen Lubach is heel erg trots op het succes van zijn zoon, maar laat dat niet altijd direct blijken. “We zijn niet echt een knuffelfamilie of zo“, zei de presentator van Zondag Met Lubach vrijdagavond in Beau. Lubach verloor zijn moeder op jonge leeftijd, maar zijn vader heeft zijn tv-opkomst wel meegemaakt. “Hij is altijd wel geëmotioneerd en trots. Vaders zijn altijd wat afstandelijker ofzo, maar we hebben een hele goede band, dus hij is altijd wel op een afstandje geëmotioneerd dan.

De vader van Lubach aanschouwt zijn werk met gepaste trots. “Ik merk dan wel dat hij het heel mooi vindt of heel trots is, maar we zijn niet echt een knuffelfamilie of zo. Dat wordt denk ik een nieuwsbericht morgen: ‘Arjen Lubach: We zijn geen knuffelfamilie’.”

Lubach dacht lange tijd dat zijn vader niet echt trots was. “Ik ben begonnen bij de radio, bij 3FM. Dat vond mijn vader eigenlijk maar niks, want ik studeerde aan Groningen en ik stopte met die studie. Dat vond hij maar raar, want hij is daar hoogleraar. Ik werkte dus bij 3FM en ik dacht: hij weet niet eens wat het is. En op een gegeven moment leende ik zijn auto.”

In de auto vond Lubach een briefje waarop allemaal plaatsnamen stonden en daarachter de frequenties van 3FM. Het is onderdeel van zijn theatershow, die Lubach zelf online heeft gezet.

Hoeveel kost het eigenlijk om zijn show te streamen? “Ongeveer voor de prijs van een kleine Chai latte thee bij de Starbucks, 3,99 euro. Ja, het gaat heel goed, maar ik ben nog niet uit de kosten. Vandaar dat ik het hier even noem.

Zondag Met Lubach begint morgen aan een nieuw seizoen op NPO 3.

Foto: RTL
6 Reacties op “Vader trots op Arjen Lubach: ‘Maar geen knuffelfamilie’”


 1. Paolo 2.0

  Vaders zijn altijd wat afstandelijker ofzo, maar we hebben een hele goede band, dus hij is altijd wel op een afstandje geëmotioneerd, zegt Lubach.

  Duidelijk mannen zijn nu eenmaal mannen en dat moet ook zo blijven.Daarbij is van generatie op generatie zo bepaald. Mannen ‘mochten’geen gevoel tonen of zeer minimaliseren. In de loop der eeuwen veranderde dat een beetje maar niet veel dus.Voer voor discussie of het roer alsnog om moet en mannen meer emoties zouden moeten tonen zonder er watjes van te maken.

 2. jack

  Discuswerper,

  Als je ’t niet interessant lees je ’t toch niet is geen verplichting!!

 3. Nils Holgersson

  De kop die je wist dat zou komen

 4. Geert

  Lubach is echt een alleskunner en goed schrijver. Als Monica da Silva trio een echte topper.
  Respect!

  Ik vind ‘m alleen altijd zo onsympathiek en niet grappig overkomen in interviews en aan tafel van DWDD. Dat is dan weer jammer.

 5. critikast

  @Geert
  Je bent niet goed op de hoogte: Lubach heeft een leger tekstschrijvers om zich heen, zodat hij alleen maar hoeft te autocu-en in zijn programma. En maar teren op andermans deskundigheid. Flapdrol !

 6. DJ Whiskas

  Nu verkrijgbaar: mijn nieuwste mixtape ‘Als het aan de kat lag – Temptations edition’

  De beste mix! Check hem!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.