Leo de Haas in DWDD: ‘Ben nu vrachtwagenchauffeur’

Geplaatst op za 12 okt 2019 om 14:00

Leo de Haas was twintig jaar lang het gezicht van het populaire programma Blik op de Weg, de Wegmisbruikers van de NPO. De politie stopte de samenwerking met de tv-maker, zijn productiebedrijf ging failliet en hij moest ineens weer gewone-mensenwerk gaan doen. Hij is tegenwoordig vrachtwagenchauffeur, vertelde hij gisteren aan tafel in De Wereld Draait Door. “Ik rij tegenwoordig op een vrachtwagentje en ben door jullie redactie letterlijk uit de cabine getrokken en hier neergezet.”

Hij wordt nog elke dag herinnerd aan Blik op de Weg. “Ik hoor elke keer bij de adressen waar ik kom: ‘Ach, dat was toch zo’n leuk programma. Komt dat nog eens terug?’

Matthijs van Nieuwkerk: “Je was een gevierd televisiepresentator twintig jaar lang. Je had Leo de Haas Producties volgens mij ook, want je produceerde het zelf. Je zegt nu dat je op een vrachtwagentje zit. Is dat hobby of is dat gewoon werk?

De Haas: “Nee, dat is werk. Ik ben failliet gegaan in 2015, dus ik moet wel.”

Marc-Marie Huijbregts: “Is dat een internationale vrachtwagen?

De Haas: “Ja.”

Huijbregts: “O, maar hoe kan je als je een goed programma hebt failliet gaan?

De Haas: “Het is een heel lang verhaal wat ik heel kort zal vertellen. Er waren bepaalde mensen in de overheid die gezegd hebben: ‘Die meneer De Haas gaan we stoppen.’ En dat is gelukt. Zo simpel is het.”

Heeft hij dan geen geld gespaard? De Haas: “Dat had ik ook, maar dat heb ik uiteindelijk toch uitgegeven aan het in stand houden van het bedrijf, totdat het failliet moest gaan. Er liepen twee grote programma’s die ik zou krijgen. Er waren een heleboel omroepen geïnteresseerd, maar als dan puntje bij paaltje kwam, kreeg ik na een week een telefoontje: ‘We doen het toch maar niet.’ Met heel vage redenen...”

Huijbregts: “Die waren dan door Justitie gebeld van: ‘Je moet niet met die De Haas in zee.‘”

De Haas: “Dat zeg jij, dat zijn jouw woorden.”

Van Nieuwkerk: “Het is helemaal niet vrolijk dit man. We gaan nu weer terug naar heimwee-tv.”

Huijbregts: “Je bent ook gelukkig in je vrachtwagen nu.”

De Haas: “Absoluut.”

Wil hij ooit weer een eigen tv-productiebedrijf? “Daar moet ik niet aan denken.”

Foto: BNNVARA
36 Reacties op “Leo de Haas in DWDD: ‘Ben nu vrachtwagenchauffeur’”


 1. Jan

  Ook lager op de wal kan het prettig zijn Leo…

 2. Mati

  En zo zie je maar weer dat een overheid zich bemoeit met de inhoud van de NPO. Schijnbaar wil de overheid niet meewerken een zulke programma’s, maar waarom, wat hebben ze te verbergen ?

 3. Pjotter01

  Ik begrijp niet dat van Nieuwkerk (inmiddels ook wat DWDD moe) die vreselijke takelkip toestaat om de boel daar min of meer te overheersen. Het ergste is dat die kip zonder kop zichzelf ook nog erg leuk vindt

 4. Pjotter01

  kakelkip natuurlijk he

 5. Sjaak

  Iedereen die staatstelevisie kijkt is medeplichtig hieraan.

 6. aammehoela

  Weet niet of het klopt maar hij schijnt ook gescheiden te zijn. Een hele dure scheiding. Maar nogmaals ik weet niet of dit waar is. Ken de bron van dit gerucht niet. Is het van de betrouwbare Volkskrant of komt dit gerucht uit de Story.

 7. Iemand

  Ik vind dat piepkuiken ook vreselijk. Wel jammer voor Leo..hij was een prettige presentator. Misschien was zijn aanbod niet divers genoeg om het vol te houden?

 8. Mark

  Blik Op De Weg is toch al terug? Alleen heet dat nu Wegmisbruikers.

 9. pieter

  @mark, het programma wegmisbruikers bestaat vooral uit een aaneenschakeling van filmpjes van 10-15 jaar gelededen, zonder dat er een presentator of een gesprekje van de “boosdoener”met oom agent aan te pas komt.

 10. Mister1979

  Het echte verhaal is dat Leo de Haas naar Talpa wou gaan en Blik op de Weg wou meenemen naar Talpa, maar de NRCV etc wou dat niet. Toen was er een rechtszaak en die zei dat Blik op de Weg bij de NPO moest blijven. Daaarna stopte volgens mij de NPO met het programma..

 11. Mister1979

  Leo de Haas wou in 2006 naar Talpa en Blik op de Weg meenemen. Avro weigerde het programma te geven aan Talpa. Rechtszaak volgde en Leo verloor de zaak. Toen was Talpa niet meer geinteresseerd in hem , maar ook de Avro was niet meer geinteresseerd in hem.

 12. Dij Enkletser

  Heeft Leo dan geen camera’s in /aan zijn vrachtwagen geïnstalleerd ???
  en dan een eigen Youtube-kanaal ??
  “de Truc(k) van Leo” <<

  Gewoon onafhankelijk !

 13. Tremens

  Heb het altijd een nare presentator gevonden. Verkeerde toontje.

 14. De Waarheid

  Respect!! Laten de staat dit eens met John de Mol doen!!

 15. PatatmetMayo

  https://www.geenstijl.nl/5149945/dashcam-leo-de-haas-nu-zelf-van-de-weg-geb-l-ik

  Leo rijdt nog wel een Tesla,dus het zal wel meevallen met zijn financiële ellende.

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Toch jammer dat het piepkuiken m’n avondje heeft vergald.
  We geven het gewoon de schuld van ons wegzappen zodra hij met z’n zelfvoldane tronie begon te oreren. Hahaha, en wat houden we een hoop tijd over!
  Jammer van Leo de Haas. Die maakte gewoon totale relax-tv.
  Leo de Haas, bedankt voor de mooie jaren.

 17. Brick Randsteder

  Kneus heeft er zelf een financiele bende van gemaakt en gaat nu op tv doen alsof er eem complot uit de overheid hem heeft tegengehouden. Wat een kansloze sukkel ben je dan.

 18. Thijs

  Blik op de weg was ook een beetje achterhaald. De Amerikaanse en Australische varianten waren, en zijn ook veel leuker. Ik vond als motorrijder alleen de motor-specials leuk. En er is niets mis om je geld te verdienen als vrachtwagenchauffeur.

 19. Fox Mulder

  Meneer Leo verkocht PO zendtijd aan derden. Mensen konden zich met bepaalde producten inkopen (iets minder opzichtig dan bij Harry Mens). Toen de PO daar achter kwam waren ze gelijk klaar met ‘saaie’ Leo. De politie haakte o.a. daarom ook af. Daarna wilde Leo naar een commerciële zender om dezelfde grap uit te halen. Was Leo gisteren blijkbaar even vergeten. Zijn blik is dus niet meer zo helder.

 20. Country

  Fox Mulder de strontbek.

 21. Nana Mouskouri

  @fox: goed verhaal, verkapte vorm van productplacement dus

 22. Apostulaat

  Er was toch ook onenigheid met Koos Spee? Die wilde zelf de inhoud van zijn interviewtjes bepalen. En die heeft toen (nog als hoofdofficier verkeetshandhaving) de diverse korpsen min of meer verboden om nog medewerking te verlenen aan LdH.
  BodW was meestal wel leerzaam en het commentaar licht ironisch. Dat verschrikkelijke Wegmisbruikers is sensatie met rellerige teksten. En Koos Spee natuurlijk, “verkeersspecialist”, die in al zijn wijsheid precies weet wat de onafhankelijke rechter gaat oordelen. Bah.

 23. CreaBea

  Zit me wel af te vragen of bewaartermijn ook geld voor overtredingen op video. volgens mij is dat max 6 maanden.

 24. Henk Droll

  Hij ging op een zeker moment zonder politieagenten werken. Samenwerking met de politie werd gestopt. Reed hij op een gegeven moment met zijn kind op de achterbank rond. SBS heeft het toen met Spee en André v/d Toor overgenomen onder een andere naam.

 25. Winterklaar

  Beroemde NCRV-presentatoren eindigen vaak in diepe treurnis. Jochem van Gelder, Keith Bakker, Willem Bol, Frank Masmeijer, Leo de Haas. Hou op schei uit.

 26. Mike

  Ben ik nu de enigste die opvalt dat Flirty Dancing verplaatst is van zondagavond naar zaterdagavond om 23:40 uur?

  Vanwege tegenvallende kijkcijfers?

 27. Norvo

  @Mike: afgelopen zondag was de slotaflevering van Flirty Dancing al, je kijkt naar een herhaling.

 28. Mike

  @Norvo,
  Was aan het zappen. Volg het programma niet. Heb niet zoveel met dansprogramma’s.

  Wist niet dat het afgelopen zondag de laatste aflevering was.

 29. De grote Kilmaathoax

  Trap er niet in!

 30. Nick

  Rijdt in een Tesla en zijn vrouw is advocate.
  Zoveel medelijden hoeven we niet met Leo te hebben denk ik..

 31. Paolo 2.0

  @Nick,

  Wie heeft het ook over medelijden? En is het gek dat zijn vrouw al dan niet een goede baan heeft? Wat maakt dat allemaal uit zeg? Het gaat om zijn persoonlikheid ( nog altijd oke) en en zijn gezonde instelling(in leven).
  Wat boeit die Tesla?? Typisch Nederlands geneuzel!!!

 32. toxilogic

  Wat eigenlijk het het meest opvallende van DWDD was de bekentenis van Matthijs dat hij niet op de snelweg durft te rijden, ik had al wel eerder gezien hoe angstig hij reageerde op de dieren waar Freek Vonk mee kwam. Het zit duidelijk niet goed bij Matthijs tussen de oren. Extreem bang…..

 33. zeker weten

  piepkuiken word idd steeds irritanter

 34. Flip

  Vreselijke man dat piepkuiken, uberhaubt dwdd wat een super slechte talkshow.

 35. Ad

  Het is al lang bekend dat Matthijs angst heeft voor bruggen en tunnels. Op de snelweg zijn die nou eenmaal veel en vermijdt hij ze dus.

 36. Han Lips

  Leo de Haas was de man die een eigen auto onbouwde tot politie auto en heropname apparatuur in installeerde. Op die manier was niet de politie maar hij eigenaar van het opgenomen materiaal waar verdachte personen in voorkwamen. Die praktijk kon natuurlijk helemaal niet. En dus heeft de politie er een stokje voor gestoken. Hoe? Door met Wegmisbruikers in zee te gaan en tegen De Haas te zeggen dat ze al vergelijkbaar programma hebben. Zo word je dus zogenaamd op een ‘beschaafde manier’ aan de kant gezet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.