Tv-kijken breekt Angela de Jong op: ‘Nachten zijn kort’

Het avonden lang op de bank naar televisie kijken begint Angela de Jong een beetje op te breken. De nachten zijn soms wel erg kort. Dat zegt de tv-profeet in gesprek met Villamedia. De Jong zit elke dag van 17.00 tot 00.30 uur voor de buis, en soms nog later, bijvoorbeeld als ze iets terug wil kijken. En dan moet de gifpen nog uit haar etui komen. “Omdat ik een gezin heb, heb ik sowieso niet de luxe dat ik kan uitslapen. Maar de nachten zijn soms kort en dat vind ik wel eens lastig.”

Ze begint haar tv-avond met Tijd voor MAX en 5 Uur Live en gaat dan naar EenVandaag, Boulevard en DWDD. Na het late NOS Journaal kijkt ze of haar man al in bed ligt. “Ik kijk in de huiskamer op de bank, met daaromheen alle hectiek die hoort bij een gezin met drie kinderen.

Haar veelvuldige media-optredens schoppen haar tv-kijkschema regelmatig in de war. “Na een late night talkshow ben ik niet voor 02.00 uur thuis. Komende vrijdag moet ik naar de Ochtendshow en maandagochtend begint met Goede­morgen Nederland; dan gaat de wekker om 04.45 uur. Dat hakt er echt wel in.”

Toch staat De Jong elke ochtend weer op om voor volk en vaderland uiteen te zetten wat er allemaal niet deugt op televisie. Een groot offer. “En dan moet je bedenken dat er af en toe wordt gezegd: ‘Daar heb je die huisvrouw van het AD die ook stukjes schrijft’. Daar werk je dan 60, 70 uur per week voor.”

Tot slot: op wie is ze op dit moment het woestst? “Ik weet dat mijn criticasters het heel leuk vinden om te zeggen dat ik altijd negatief ben. Hoe vaak ik niet op de onvolprezen Mediacourant zie langskomen: ‘Angela de Jong is weer woest’. Vaak hebben ze drie zinnen uit hun verband gerukt en slaat het nergens op“, zegt ze.

Ik zit me ’s avonds voor de tv echt niet af te vragen wie ik nu weer eens een loer kan draaien. Maar als je vijf keer per week een column over televisie schrijft, heb je het ook over programma’s die tegenvallen.”

Het interview met Angela de Jong kunt u lezen op Villamedia.nl.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen