Tv-kijken breekt Angela de Jong op: ‘Nachten zijn kort’

Geplaatst op zo 06 okt 2019 om 13:00

Het avonden lang op de bank naar televisie kijken begint Angela de Jong een beetje op te breken. De nachten zijn soms wel erg kort. Dat zegt de tv-profeet in gesprek met Villamedia. De Jong zit elke dag van 17.00 tot 00.30 uur voor de buis, en soms nog later, bijvoorbeeld als ze iets terug wil kijken. En dan moet de gifpen nog uit haar etui komen. “Omdat ik een gezin heb, heb ik sowieso niet de luxe dat ik kan uitslapen. Maar de nachten zijn soms kort en dat vind ik wel eens lastig.”

Ze begint haar tv-avond met Tijd voor MAX en 5 Uur Live en gaat dan naar EenVandaag, Boulevard en DWDD. Na het late NOS Journaal kijkt ze of haar man al in bed ligt. “Ik kijk in de huiskamer op de bank, met daaromheen alle hectiek die hoort bij een gezin met drie kinderen.

Haar veelvuldige media-optredens schoppen haar tv-kijkschema regelmatig in de war. “Na een late night talkshow ben ik niet voor 02.00 uur thuis. Komende vrijdag moet ik naar de Ochtendshow en maandagochtend begint met Goede­morgen Nederland; dan gaat de wekker om 04.45 uur. Dat hakt er echt wel in.”

Toch staat De Jong elke ochtend weer op om voor volk en vaderland uiteen te zetten wat er allemaal niet deugt op televisie. Een groot offer. “En dan moet je bedenken dat er af en toe wordt gezegd: ‘Daar heb je die huisvrouw van het AD die ook stukjes schrijft’. Daar werk je dan 60, 70 uur per week voor.”

Tot slot: op wie is ze op dit moment het woestst? “Ik weet dat mijn criticasters het heel leuk vinden om te zeggen dat ik altijd negatief ben. Hoe vaak ik niet op de onvolprezen Mediacourant zie langskomen: ‘Angela de Jong is weer woest’. Vaak hebben ze drie zinnen uit hun verband gerukt en slaat het nergens op“, zegt ze.

Ik zit me ’s avonds voor de tv echt niet af te vragen wie ik nu weer eens een loer kan draaien. Maar als je vijf keer per week een column over televisie schrijft, heb je het ook over programma’s die tegenvallen.”

Het interview met Angela de Jong kunt u lezen op Villamedia.nl.

Foto: RTL
48 Reacties op “Tv-kijken breekt Angela de Jong op: ‘Nachten zijn kort’”


 1. Schraalhans

  Ik ben die zeekoe inmiddels zat.
  Weg ermee.

 2. Ralf

  Als ik verplicht naar al die zooi op tv zou moeten kijken was ik binnen de kortste keren depressief. Neem zo’n programma als The masked singer, al die dansprogramma’s of dat neppe jankfestijn ‘de beste zanger’..daar kan een normaal mens toch niet langer dan 15 min naar kijken.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong is de beste!

 4. Corrie

  @ Ralf Wat doe je hier dan? Kijk op een website waar je voor jou wel relevantie informatie staat. Ik vind het zo kansloos dat hier mensen alles afkraken. Niets is goed op televisie. Ik snap dan echt niet waarom ze wel al die stukjes lezen en ook nog gaan reageren.

 5. aammehoela

  Op zich kan ik me hetgeen Ralf schrijft wel indenken. Geldt denk ik voor met name bepaalde programma’s. Inderdaad, die dansprogramma’s, IHVH, dat vreselijke Chateaugedoe en wanstaltige Ranking the Stars. In dat opzicht vind ik Beste Zangers nog wel meevallen. Maar om iedere avond 7 uur tv te kijken, neen. Enkel met sport zou het lukken en dan moet het wel om een WK of OS gaan.

 6. Feder

  Hahahaha, die zin: “op wie is ze op dit moment het woestst?”. Alsof mevrouw De Jong altijd alleen maar woest kan zijn…

 7. Remi

  Angela is onze enige echte tv Godin !!

 8. Chiel

  Ik vind ‘r leuk over tv schrijven. En vaak is het ook gewoon slecht. Mag toch gezegd? Veder worden – bij iedereen in t leven – negatieve dingen vaker uitgelicht. Toch leuker om te vertellen wat er niet deugde op vakantie dan dat je verhaal is: 7 dagen stand en mooi weer.

 9. Bep

  Angela is top!

  Niet dik, geen varken enz.

 10. Bertus

  Wat is die mevrouw aan t zeuren zeg….. Beetje gratuit ouwenelen over iets waar je naar hebt zitten kijken waarvan je geen idee hebt hoe t gemaakt wordt …..een stratenmaker, automonteur of bibliothecaresse hebben t pas zwaar …, om van politieagent, bakker, zorgmedewerker en onderwijzer maar te zwijgen…..luxe olifant de jong denkt volgens mij inmiddels dat ze echt iets kan en belangrijk is…. Ach… Ik waag dat te betwijfelen….

 11. René van Gellekom

  Als eerste: Angela de Jong. Een stijlvolle vrouw op leeftijd. Goed vlezig, gracieus en een heerlijke ouwe kop. Deze vrouw heeft werkelijk alles mee: intelligent, erudiet en mals als een vette kalkoen. De droom van iedere heteroman van middelbare leeftijd. Kortom, een wereldmiep.

 12. René van Gellekom

  Ik stel me zo voor met Angela op een fraai strand te liggen, zij lekker in bikini. Haar rondingen zijn perfect voor een tropisch paradijs. Dan ga we lekker volleyballen om daarna en frisse duik te nemen. Aan de bar met een cocktail vormt ze het middelpunt van de belangstelling met haar goddelijke lichaam.

 13. DENK-na

  Zoals zo vaak is gebleken: Angela heeft uiteindelijk gelijk.
  Wat jammer voor leeghoofden als Dork en Ralf dat hun Jensen van de buis is gehaald. Nu slenteren deze kanslozen weer rond in onze maatschappij.

 14. Bart

  Ik ben René Froger en vreet en zuip mij maanden helemaal vol. Om vervolgens een tv-programma te maken over hoe ik kan afvallen.Geen vette René Froger meer maar wel een vette bankrekening. Daar trappen wij als tv-kijkers toch niet meer in.

 15. catacomben

  Ik vond het 30 jarig jubileum, weggestopt in dancing with the stars echt een aanfluiting.
  daar had je als rtl 4 toch iets moois van kunnen maken, echt,echt,echt een gemistte kans!

 16. Marry Hens

  Met haar dikke reet op de bank tv kijken noemt ze hard werken. En de hele tijd die hamsterwangen volstouwen met chips natuurlijk terwijl haar vent zich om de kinderen bekommert. Al die tijd maar hopend dat ze misschien na een jaar weer een keer op zn stokje wil sabbelen.

 17. Remi

  … Gaat-ie lekker vandaag, Gerrit Hiemstra ?

  #Kachelaan

 18. A.M.

  Nou dat heb je dan gemist vanmorgen Denk-na! Robert Jensen zat weer op zijn praatstoel bij Business class!

 19. Gust

  Angela de Jong is weer woest

 20. Bart

  @Denk-na Jensen is helemaal niet van buis. Hij is niet meer bij RTL5 met zijn talkshow. Nog dagelijks te zien en te horen met De Jensen show op meerderen demand platforms, streamingsdiensten en via zijn eigen site.

 21. Echte Angela

  Wat ik het ergste vind is dat ik er zo’n dikke kont van krijg. De hele dag televisie kijken is zo slecht voor mijn gewicht. Gelukkig lucht het op als ik weer eens een zuur stukje voor dat AD’tje mag schrijven

 22. Anna

  Mee eens Corrie en Chiel.
  Maarrre … ze kan natuurlijk ook gewoon eens een paar weken alleen maar stukjes schrijven, toch ?

 23. Willem Ruis (R.I.P.)

  Het is hoog tijd dat het AD de grootste oliebol die zij in dienst hebben,
  de zichzelf benoemde recensente Angela de Jong,
  eens gaan onderwerpen aan een oliebollen-test door hun nep oliebollen-test afdeling!
  Heel Nederland weet nu dat deze oliebol van het AD zich voor het karretje van pRTL-Bertelsmann heeft laten spannen!
  Deze strijd zal zij nooit winnen en nu gaat ze om zich heen slaan met Nep argumenten.
  Angela de Jong valt nu toch wel heel erg door de mand!

  De Nederlandse kijker laat zich anno 2019 niets meer wijs maken door oliebol Angela de Jong van het AD en kiest voor het kijken naar Nederlandse commerciële televisie van Talpa Network!

  RTL. Bertelsmann hartelijk bedankt voor 30 jaar Nederlandstalige commerciële televisie vanuit Luxembourg!

  De tijden zijn veranderd,
  Talpa Network Nederlandse radio, televisie en Online media onder 1 Hollandse content!

 24. Ralf

  @DENK-na. Ik heb geen commentaar op de persoon Angela de Jong en Jensen noem ik al helemaal niet. Je bericht is grotendeels je eigen verzinsel. En nogmaals ik kan mij goed voorstellen dat het best zwaar is al die meuk op televisie te moeten bekijken.

 25. age

  Mensen, mensen, toch!
  Angela de Jong doet het, voor JULLIE!!
  ZIJ hangt tot diep in de nacht voor de tv om voor JULLIE te kijken , wat GOED is voor JULLIE!
  ZIJ verschijnt bijna dagelijks op radio en tv om dat JULLIE uit te leggen, wat ze in haar tv kritieken bedoelt en om zichzelf belachelijk te maken,
  Iets meer respect zou fijn zijn !

  Laat ons hopen, voor haar, dat ze niet een keer, wanneer ze kijkt, of haar man al in bed ligt, dit bed leeg vindt, met alleen een briefje : ‘ Ben er van door met onze schoonmaakster/kok Grietje, daag !
  ‘pst Niet alleen in schoonmaken en koken is ze beter..’

 26. Rector de Gier (overspannen thuis)

  Angela de Jonge is een onbezonnen vatzige vrouw, die gewoon koeken moet bakken. Nu ik overspannen thuis zit doe ik dat ook. Op een school werken is iets verschrikkelijks. De leerlingen zijn erg, maar die leeghoofdige docenten, die echt niets weten, zijn het allerergste. Ik krijg gelukkig gewoon twee jaar 100% salaris. Hahahaha, laat die enkele gek nog maar voor de klas staan.

 27. anoniem

  @Corrie: Misschien verandert er ooit iets door de kritiek? Ik heb zelf niet zo de behoefte om onze BN-ers op een megagroot scherm in mijn woonkamer te vertonen, maar blijf wel graag op de hoogte van alle roddels.. :-)

 28. Bedorven Aambeienspleet

  Angie is gewoon top

 29. Teun-Arie van der Geleen-Coppens

  Mannen van middelbare leeftijd kijken naar meiden van 20.
  Angela is gewoon veel te oud.

 30. Eddy van der Schreurs

  Met haar overgewicht is het vaak handiger zetpillen met vodka te nemen.

 31. Teun-Arie van der Geleen-Coppens

  Een profeet geeft de boodschap van een God door (in dit verband hebben we het hier niet over een toilet).
  Een TV-profeet geeft dus de boodschap door van… ?

 32. Bertus

  AnselA is n larfff

 33. Goedlief

  Het staat haar vrij een mening te geven maar ze moet niet gaan zeuren over haar werkomstandigheden. Daar heeft ze zelf voor gekozen.

 34. Henk

  Ik snap het niet helemaal. Als ze elke dag van 1700-00:30 tv kijkt hoe kan ze dan ook nog 60-70 uur per week werken ?

 35. Henk

  Dat is natuurlijk ook werk. Maar heeft ook wel eens kritiek op een presentatrice of een actrice? De mannen worden in elk geval zeer kritisch bekeken.

 36. Mick

  Angela de Jong is weer woest

 37. Jan-Kees Veracruz de la Hoya Cardinal

  Onze Angela kan ook gewoon doen wat de meerderheid van Nederland tegenwoordig doet: geen TV kijken.

  Oubollig medium hahaha

 38. Bakker B.

  @Jan-Kees Veracruz de la Hoya Cardinal

  Net als oliebollen en poffertjes. Maar ook die eten we nog steeds.

 39. Kevin de bedorven fipronilfrikandel

  W H O C A R E S . . .

 40. Willem Ruis (R.I.P)

  Het enige profetische aan Angela de Jong is dat zij de boodschap van RTL Bertelsmann aan het doorgeven is.
  Alleen vermomd Angela de Jong deze boodschap met valse beweringen over John de Mol!

 41. Den Draaiert Joost

  Het is een keuze he? Niemand dwingt haar, dus kan ze het ook laten

 42. Peter

  Het zou haar al veel schelen als ze daarnaast niet overal opduikt bij met name tv programma’s om haar zure mening te verkondigen.

 43. Willem Ruis (R.I.P.)

  80% van wat Angela de Jong zegt of schrijft is gebaseerd op het afkraken van programma’s en personen en dit richt zij continu op verschillende manieren op één en dezelfde doel.
  Partijdigheid is deze zichzelf benoemde recensente van het AD niet vreemd!
  Het is nu inmiddels voor iedereen in Nederland duidelijk dat zij partij kiest voor Bertelsmann,
  de groot aandeelhouder van Luxembourg Radio Télevision!

 44. anoniem

  daarom maken vrouwen het niet in de top

  en glijden ze weer naar beneden

  reden

  Angela doet nu zielig

  Angela je weet niet wat je wil

  heb je het nu door angela dat je 3 kinderen hebt

  Angela je verteld niets over je alcohol kast

  straks ga je vermelden ik heb een burn out

  angela je had stieken gedacht of een baan bij meneer de Mol of een beetje

  relatie..

  jammer niets gaat door geen baan geen liefde

  angela ga plassen

 45. Gerard

  Angela wat denk je ervan vakken te gaan vullen bij de Jumbo?

 46. Dakloos

  Om vakken te vullen bij Jumbo wil Angela niet doen omdat Angela de gifpen thuis moet laten omdat misschien haar kinderen eindelijk die pen weggooien

 47. Eikel

  Een seksleven zal ze wel niet hebben dan…

  Ik heb echt medelijden met haar man die elke avond in bed maar een beetje met zichzelf moet spelen achter de laptop.

  Maar eigenlijk ook geen medelijden… Je zult er maar op of onder moeten liggen.

 48. Sjonnie

  Angela is een topwijf!!
  Met 2 hele grote pluspunten!!
  Ik weet wel een manier om haar stil te krijgen! ☺
  Geintje Angela, met jouw olifantenhuid zal je daar vast wel tegen kunnen.;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.