Lucas Waagmeester nieuwe VS-correspondent NOS

Geplaatst op vr 04 okt 2019 om 14:55

Lucas Waagmeester wordt de nieuwe correspondent van de NOS in de Verenigde Staten. Hij volgt Arjen van der Horst op, die er in januari 2021 mee ophoudt. Dat heeft de omroep laten weten. Waagmeester meldt zich al een half jaar eerder bij zijn collega’s van bureau Washington en dat heeft alles te maken met de Amerikaanse verkiezingen van november 2020: samen met Arjen van der Horst en Marieke de Vries zal hij bijdragen aan de berichtgeving over de campagnes.

Over zijn overstap zegt Waagmeester: “Als buitenlandjournalist wil je naar de frontlinies van de veranderingen in de wereld. De VS is in deze tijd bij uitstek zo’n plek. Het is geweldig dat ik de kans krijg in de komende jaren daar te werken.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff over Waagmeesters komst naar Washington, D.C.: “Lucas is een heel goede correspondent die op overtuigende manier verslag zal doen van het Amerikaanse nieuws. Zeker met de te verwachten hectiek rond de verkiezingen is hij een welkome versterking van ons team in Washington.”

Waagmeester is nu nog de NOS-correspondent in Turkije. Hij vestigde zich daar in 2014. Daarvoor berichtte hij vanuit standplaats New Delhi over Zuid-Azië (India, Pakistan en Afghanistan). Zijn loopbaan voor de NOS in het buitenland begon in 2009, toen hij samen met de huidige NOS-correspondent in het Verenigd Koninkrijk, Tim de Wit, het correspondentschap in Zuid-Afrika ging vervullen.

Foto: NOS, Stefen Heijendael
13 Reacties op “Lucas Waagmeester nieuwe VS-correspondent NOS”


 1. Bjorn

  Met uitstel gekeken:

  Flikken Rdam 1,4 miljoen (+400.000)
  Dance Dance Dance 1 miljoen (+450.000)
  The Masker Singer 1,7 miljoen (+100.000)

 2. A.M.

  Net als ze alles over het land weten en misschien de taal goed spreken worden ze weer overgeplaatst, of dat geheel vrijwillig is weet ik niet.

 3. arie

  Succes Lucas en niet zo als die eenzijdige neo marxistische, president basher en anti republikein van der Horst. Ben blij dat die weg gaat.

  Mijn zoon werkt en woont in Amerika en die moest altijd lachen om die verhalen van van der Horst, die niet klopten, maar gewoon zijn eigen meningen waren.

 4. Bennie

  Drie mensen namens de NOS ter plaatse in de VS. Is dat niet wat veel?

 5. Feut

  Les in geld verbranden door NPO.

  Kap met die onzin, 2 zenders en op afstand “corresponderen”.

 6. aammehoela

  Arie, wat een onzin. Trump is een vreselijk type. Die persconferentie gisteren ook waarin hij in feite al bedelde dat China Biden in een kwaad daglicht zal stellen. Als beloning zal hij de tarieven niet verder doen stijgen of juist laten zakken. Heb op een andere zender (niet CNN) al een expert gehoord die zich ernstig zorgen maakt over de USA. Een onbetrouwbaar land wordt het als men alle verdragen zonder goede uitleg schrapt. De Iran-deal, klimaatakkoord, handelsverdragen etc. etc. Het is zeer schadelijk voor de USA. En hij eindigde met de woorden dat dit nu eindelijk ook door begint te dringen bij de republikeinen. Neen, ook bij de polls neemt het aantal toe om Trump af te zetten. Van 9% naar 27% in een week tijd. En dan met name de jonge republikeinen hebben genoeg van Trump !!!

 7. Sum Ting Wong

  Aammehoela doet aan wishfull thinking.
  Ik heb ook wel eens van die dromen.

 8. aammehoela

  let niet op mij mensen, ik ben knettergek.

 9. Tim H

  Uiteraard weer een uiterst linkse correspondent van VARa-huize. Objectiviteit is dus straks weer ver te zoeken.

 10. Tinie Parkiet

  NOS is zo uiterst links, ze vallen bijna in een afgrond.

 11. Henri Knap

  “Hiew Pawijs, hiew Jan Bwusse”.
  Die man zat er zijn hele leven, werd nooit geroteerd en wist dus alles van dat land en sprak de taal goed om inlandse media te kunnen duiden.

 12. Richard

  @ A.M.:

  Ik ga er vanuit dat het voornamelijk vrijwillig is, maar het is gebruikelijk dat correspondenten om de vijf jaar wisselen om het land niet als vanzelfsprekend te zien, en het niet te persoonlijk wordt. Je moet observant blijven, en niet landgenoot worden. Ik had het gevoel dat Michel Maas hier last van had: na twaalf jaar heeft hij Indonesië zien afglijden en Indonesië is zijn leven, dus hij nam dat heel persoonlijk en had daar echt last van.

 13. Jannie Venijnig

  Een vara kneus die bij de noskneusjes gaat Trump bashen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.