Tina de Bruin volgt Chantal Janzen op bij Kees & Co

Geplaatst op vr 04 okt 2019 om 8:30

Nu Chantal Janzen stopt met haar rol in Kees & Co, kruipt er een andere actrice in de rol van Coosje: Tina de Bruin. Ze maakt hiermee de vaste cast compleet die net zoals in seizoen één bestaat uit Simone Kleinsma (Kees), Tibor Lukács (zoon Rudie) en Plien van Bennekom (buurvrouw Brenda). Binnenkort gaan de opnames van het tweede seizoen van start. “Je begrijpt, ik heb hier ongelooflijk veel zin in, een sitcom met een geweldige groep mensen!”, zegt de actrice in een eerste reactie. 

De serie Kees&Co draait om Kees (Simone Kleinsma). Kees is net als vroeger het middelpunt van een hectisch gezin, waarin ze probeert te redden wat er te redden valt.

Haar zoon Rudie (Tibor Lukács) woont bij zijn moeder in, met zijn nieuwe geliefde Coosje (en haar puberkinderen). Bovendien hebben ze onlangs een baby gekregen.

In alle chaos heeft Kees – soms onvrijwillig – steun aan buurvrouw Brenda (Plien van Bennekom) die Kees overal mee naartoe probeert te slepen en haar onbedoeld net de verkeerde adviezen geeft.

Kees&Co wordt geproduceerd door MediaLane en is in 2020 weer te zien op RTL 4 en Videoland.

Foto: RTL
18 Reacties op “Tina de Bruin volgt Chantal Janzen op bij Kees & Co”


 1. Nerd

  Ik kan niet wachten……

 2. Joost

  Geweldige zet. Tina verdient veel meer plaats op de Nederlandse tv.

 3. Marloes

  Klopt Tina js een leuke actrice

 4. Teleurgestelde

  Jammer dat er gekozen wordt om een nieuwe actrice hetzelfde personage te laten vertolken. Ik had liever gezien dat ze een nieuw personage vertolkte.

 5. Jasper

  Gefeliciteerd. Nooit van haar gehoord. Ik heb ook nog nooit Kees en co gezien trouwens..

 6. Marloes

  Snap ook echt niet waarom Chantal Janzen genomineerd is voor beste actrice door deze rol. Je kon het toch echt niet acteren noemen wat ze aan het doen was. Dit had ze zelf ook wel door en daarom is ze gestopt.

 7. Marie

  Inderdaad zwaar irritant wanneer een nieuwe actrice een al bestaand personage vertolkt. Ik had nog liever dat Amber Teterissa terugkwam als Anne en dat haar personage vervolgens een incestieuze relatie heeft met Rudie.

  In ieder geval: zwaar irritant.

 8. Joost

  Is zij toevallig ook de stem in die vreselijke reclames van Social Deal?

 9. Kale Bob

  Geen geweldige beslissing van RTL. Wat jammer nou. :(

  Ik was geen fan van Chantal Janzen, maar ik had wel liever een nieuw personage op de plek van Coosje gezien.

 10. Chiel

  @Marloes, omdat ze een bekend gezicht is. Daarom zijn Het Klokhuis, Sesamstraat, Willem Wever enz. ook vaak genomineerd; dat kent men. Ze was érg slecht in Kees en Co overigens..

  Maar Tina is leuk, én grappig en kan acteren.

 11. Suzy Wang

  ik zal wel de enige zijn maar snapte nooit wat Chantal Jansen heeft?? Ik weet nooit wat ik er aan heb. meen ze het nou wel of meen ze het nou niet? Het is vis nog vlees.

 12. ano@niem.nl

  Tina de Bruin zit helaas vaak in de comedyhoek. Speelde ook in Smeris (ook in het nieuwe seizoen). Ik vind haar altijd wel leuk en het is jammer dat ze geen mooiere rollen krijgt in een grote serie.

 13. Nitro

  Ik ben eerlijk gezegd blij verrrast door deze keuze. En ja, een personage laten spelen door een nieuwe acteur is altijd een dingetje. Ben er ook niet zo’n fan van.

 14. Bart

  Leuk voor Tina maar ze blijven wat de serie betreft de plank misslaan. Ze hadden Amber Tetterissa over moeten halen de rol van Anna weer op zich te laten nemen. Rudy weer van Coosje af maar wel bij Kees in huis.

  Anna gescheiden komt gescheiden terug naar Nederland en trek met haar 2 jonge kinderen bij Kees en haar nieuwe vriend in. Doordat Anna moet werken komt de zorg van de kinderen veel al op Kees aan. Magnum het eerste vriendje verschijnt weer om Anna terug te winnen. Dit zal niet zo makkelijk gaan. Vele bij rollen als Tante Trudy, Tante To, de ouders van Magnum en Christien keren terug. Ook meer buiten opnamen net als in de eerste 4 seizoenen.

 15. Eva wolfs

  Sorry beter was het een andere rol.. Chantal janzen had en heeft meer chemie met Simone ik ken die hele Tina de bruin geen eens dus ik ga vet wel een kans geven want Simone is geweldig samen met Chantal ik vind het erg jammer

 16. Tessa

  Geef haar dan een ander personage.. Hoe moeilijk kan het zijn? Nu gaan ze vergelijken met Chantal (de slechte actrice die er is)..

  Tina is veel beter en heel veel meer humor in der gehele lijf dan Chantal in haar pink!

 17. Chanel

  Eva wolfs
  Fri 04 Oct 2019 om 22:25

  “Chantal janzen had en heeft meer chemie met Simone ik ken die hele Tina de bruin geen eens”

  Denk jij wel na voordat je begint te schrijven?

 18. Tante Es

  Respect voor Janzen dat ze stopt met deze rol. Ik hoop dat ze binnenkort gaat inzien dat ze beter met ALLES kan stoppen.
  Vreselijk irritant mens en ver over de televisie datum.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.