Songfestival-journalisten willen goedkoop eten in Ahoy

Over dik een half jaar vindt in Rotterdam het Eurovisie Songfestival plaats en de voorbereidingen zijn vanzelfsprekend al in volle gang. Projectleider Sietse Bakker houdt rekening met alle aspecten en dus ook met de honderden journalisten die elk jaar op het liedjesfestijn af komen. Hij wil het hen naar de zin maken en vraagt hen daarom op Twitter, in het Nederlands én het Engels: “Kom je naar Rotterdam voor het Eurovisie Songfestival als pers? Vraag: Wat verwacht jij van het perscentrum?

Het levert tientallen reacties op. Opvallend veel Songfestival-journalisten vragen om goedkoop of betaalbaar eten in het perscentrum. “Gratis water als minimum en goede, gevarieerde maaltijden aan democratische prijzen vlakbij het perscentrum“, zegt Jonathan.

Robyn vraagt om ‘healthy food choices at a variety of price points’ en Philip wil ‘democratische prijzen voor voedsel’.

Sergio wil ‘great WiFi, lots of tv’s and cheaper restaurant and snack bar’. “Like in Kiev 2017.

En Sascha hoopt op ‘gratis water en maaltijden voor een redelijke prijs’. Sam heeft het over ‘inexpensive grab-and-go food options’ en Heidi wil het liefst goede koffie. “Coffee that doesn’t taste like wateres-down sadness.

Eén van de journalisten brengt in beeld hoe hij het het liefst zit, namelijk tafels vol met gebak en koffie, zoals in Malmö:

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen