Ruud de Wild valt Jan Smit aan in BLVD: ‘Wat jank jij?’

Geplaatst op wo 09 okt 2019 om 9:30

Ruud de Wild kwam dinsdagavond zeer onsympathiek uit de hoek in Boulevard. Hij besloot Jan Smit, die een telefonische reactie gaf, onheus te bejegenen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Wild is tegen de bekende gasten in zijn podcast 30 Minuten Rauw altijd poeslief – de gesprekken prikkelen in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Wilfred Genee zelden tot nooit – maar als ze er niet fysiek bij zijn, dan is hij wél de flinke jongeren. Dit Ronald Molendijkje haalde hij gisteren uit bij Smit.

Smit zat in de uitzending om te reageren op zijn actie voor meer Nederlandstalige muziek op de radio. “Eerlijk gezegd las ik bij Boulevard op de site dat Jan Smit woedend is op de Nederlandse radiostations. Dat heeft de media ervan gemaakt. Ik heb dit met een heel dikke knipoog gepost.”

Daarop kwam Ruud de Wild behoorlijk fel uit de hoek. “Wat zit je te janken, man? Hier, ik heb een lijstje meegenomen. MELL is een jonge zangeres uit Volendam, dat draaien wij bij De Wild in de Middag, 3JS’s, Kensington, Tino Martin, René Froger, Nick & Simon, Roxeanne Hazes, Tino Martin alleen, Nielson, Davina Michelle, Suzan & Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato. Dat is mijn playlist van de afgelopen drie weken. Wat zit je nou te janken?

Smit reageerde verbaasd. “Nee, ik zit helemaal niet te janken. Dat maak jij ervan. Kijk, ik maak gewoon met een kwinkslag een bericht waarin ik zeg dat wij massaal zouden kunnen protesteren, omdat onze muziek veel te weinig gedraaid wordt. Dat vind ik en dat is dan mijn knipoog. Dat jij daar dan zo’n ding van maakt… Dat zegt meer over jou.”

De Wild: “Nee, de wereld staat in de fik, maak je druk over dingen waar je je druk over moet maken.”

Peter R. de Vries: “Ruud is ook woedend.”

Luuk Ikink: “Ruud, hij heeft wel een punt, want ik heb vandaag even geteld hoeveel Nederlandstalige liedjes Radio 2 heeft gedraaid en dat zijn er een stuk of twintig. Dat is natuurlijk niet heel veel.”

Na de uitzending haalde Smit de twitterreactie van Marliene aan: “‘Wat zit je nou te janken’, zegt Ruud de Wild tegen Jan Smit. Schaam je, Ruud de Wild en je ‘collega’s’ die als makke schaapjes stonden te lachen. Jammer dat niemand je corrigeert. Knap dat Jan Smit wel beleefd bleef. Ik had opgehangen namelijk.

Smit reageert: “Ik kom alleen maar op voor Nederlandstalige muziek. Niet meer dan een nobel streven! 👊🏻

Zangeres Marga Bult vindt het vervelend voor Smit: “Chapeau Jan! Ik snapte exact wat jij bedoelde te zeggen en ben het helemaal en al jaren met je uitspraak eens! Te weinig NL talig te horen op de radio! ⁦‪RTL Boulevard‬⁩, Ruud en de presentatoren gaven onnodig, nare opmerkingen. 🎼.

Foto: RTL
54 Reacties op “Ruud de Wild valt Jan Smit aan in BLVD: ‘Wat jank jij?’”


 1. Suzy Wang

  Hahahahaha. leuk. tijdperk jantje smit is voorbij denk ik. hihihihihi. ga maar werk zoeken op de dijk. ouwe paling vanger.

 2. Roen

  Maar wel bij elk radio station gaan zitten om te praten over je programma, je album, je tour.. Stop daar dan ook mee als die zender je niet draait.. Ooo nee, want dan ben je blij uitgenodigd te worden..

 3. Sjaak

  Ruud de Wild, dat is toch een oude man die op een oude mensen zender hip probeert te zijn?

 4. Jan

  Wat is die Jan Smit een zeikwijf…
  Hij beseft nog niet dat zijn tijd zo langzamerhand voorbij is…

 5. jack

  Suzy wang,

  Jan Smit hoeft al lang niet meer te werken doe eerst je huiswerk goed
  voordat je zo achterlijk staat te lachen hij lacht jou uit.

 6. Bo

  Geloof dat Ruud de Wild nog altijd gefrustreerd door het leven gaat omdat hij bij 538 er werd uitgekickt. Ik luisterde laatst nog eens naar zijn programma. Alsof de tijd stil heeft gestaan. Zelfde flauwe grapjes, stotterend en haspelend de uitzending op routine afronden. Een raadsel waarom deze wannabe rocker op Radio2 zit.

 7. Suzy Wang

  Jac: kroep bij?

 8. Ben Zine

  Wat begint dat programma van Ruud de Wild op Radio 2 toch op een theekransje van een stel oude wijven te lijken. De aanwezigen in de studio gaan steeds meer door mekaar en tegen elkaar op praten wat overgaat in licht schreeuwen, er is al vrij snel niets meer van te begrijpen. Deze eeuwige hippie is inderdaad in zijn podcast poeslief tegen zijn ‘gasten’ en draait inderdaad de populaire Nederlandstalige liedjes wel, maar nog niet populaire liedjes draait hij zeker niet.

 9. Rt

  Zowel Jan als Ruud zijn al heel lang klaar.

 10. Sjonnie

  Altijd maar in de slachtofferrol, die Jantje S.
  Als hij zou kunnen zingen dan zou hij echt wel gedraaid worden.
  Begin lekker een eigen radiozender, bijv. Radio Volendam…

 11. Jonas van de walvis

  De voledamse maffia heeft gesproken en nu alle maal luisteren

 12. P.pap

  Helemaal eens met Jan Smit,radio 1t/m5 daar zou er minstens 1 zender verplicht dit genre moeten brengen,heel veel liefhebbers zijn daarvoor.die uitgerangeerde disjockeys die eerst op 3 zaten hebben nu weer radio 2 verpest met die rotmuziek die ons door de strot wordt geduwd,weg ermee!!!

 13. Snake Charmer

  Nederlandstalige muziek is gewoon k*t en zeker die rotzooi van Jan Smit. Heel goed dat ze dat niet draaien. Ga maar lekker naar 100% NL met die troep.

 14. Nijl

  Die 30 minuten zijn idd tenenkrommend. Obligaat, onvoorbereid en hij kan niet interviewen

 15. G.ossip

  Voor hen die van Nederlandse muziek houden kunnen toch afstemmen op 100%NL er zijn er meer die Nederlandse muziek draaien,ik hoef Jan en de rest van die shit niet te horen.

 16. Sylvana S.

  Ruud de Wild is een typisch voorbeeld van een boze witte man die zich niet bewust is van zijn witte privilege. Jan Smit heeft in die zin gelijk dat er ook veel meer muziek gedraaid moet worden van Nederlandse POC’s. Die worden tot op heden stelselmatig genegeerd. En dat negeren van al dit talent is puur wit racisme. Ik noem maar een Glennis Grace, de nachtegaal van Amsterdam. Of Trafassi, de Nederlandse Queen. Ik zal er binnenkort vragen over stellen in de gemeenteraad. Dit talent van mensen van kleur mag en kan niet langer ongestraft genegeerd worden. En dat Ruud de Wild het met een transgender gedaan heeft, wil niet zeggen dat hij daarmee inklusief bezig is. Daar is meer voor nodig.

 17. ikweethetbeter

  RTL Boulevard is tot een dieptepunt gezakt ,wat kwamen ze onsportief over,waarschijnlijk dromen zij over de de kijkcijfers van Jan met Beste Zangers .
  Gewoon geen RTL MEER KIJKEN ,Beau haalt ook de top 25 niet meer ik heb nog nooit zo”n geklungel gezien .Wat een amateur zender !!!!!!!

 18. Henk

  Ruud luisterde niet zo goed want Jan had al lang de angel er uit gehaald. Hij bleef maar prikken in een leeg luchtbed.

 19. Peanut

  Ik heb het item niet gezien. Maar die foto… wie heeft zijn haar en make-up gedaan? Het lijkt wel een kort/pittig dameskapsel.

 20. Robert

  Ruud is beetje apart, maar ik mag dit wel, even beetje reageren.
  Lekker doorgaan Ruud, zijn al genoeg meelopers.

 21. Dennis

  Blij dat straks het productiehuis van Jinek ook RTL Boulevard op de schop gaat nemen en types als Luuk Ikkink, Peter R. de Vries of Ruud de Wild niet meer hoeven te komen.

 22. Klaaske

  Wil wil er nou vrijwillig naar het bejaardenrepertoire van Jan luisteren?
  Maar Kensington is wel de overschatte band van het moment. Elk nummer van die gasten is precies hetzelfde en 3FM blijft maar druk om deze gasten te pushen, echt ongelooflijk.

 23. critikast

  Ruud de Wild: schoolvoorbeeld van iemand die met alle geweld nog probeert jeugdig en eigentijds over te komen, net als veel van zijn plaatjesdraaiende collega’s. Vette haren, een grote mond door de telefoon, maar slijmerig en huichelachtig als hij live mensen interviewt. Een vileine , zichzelf schromelijk overschattende, niet opgeleide nare man.
  En Jan Smit? Die kan niet zingen met zijn ogen open en nog vals ook !

  Zo….dat lucht op !

 24. Koo

  Ruud zegt het zoals het is. Punt.

 25. K

  Dat NL-muziek moet ook om aan te horen zijn. Er zitten goede zangers bij maar de meeste kunnen niet goed zingen. Zingen zonder gevoel.

 26. Jan Muziek

  Het niveau is ook vaak vreselijk laag en slecht.
  Dan hol ik gelijk weg van zo’n zender.

  Al die zogenaamde hazes wannabe (Amsterdams) heb ik nu wel gehoord hoor. Ze vergeten dat Amsterdam maar een klein onderdeel van nederland.

  Misschien toch tijd voor revival piraten, dan kan daar die niveauloze meuk gedraaid worden. Voor elk wat wilt, want ook deze mensen willen hun muziek.

 27. Ron

  Goed betoog van Ruud de Wild en gestoeld op feiten. Jan Smit brabbelde maar wat en kwam niet echt overtuigend over want hij gaf zelf ook wel toe dat er eigenlijk toch wel veel Nederlandse muziek gedraaid werd. En er is ook nog zoiets als Sterren.nl van de publieke omroep waar je louter en alleen Nederlandstalig hoort. Dus Jantje mag weer
  vlug terug in zijn mandje en niet meer zo’n grote mond hebben…

 28. Ron

  Jan brabbelde op dezelfde manier onzin en warrige verhalen als ik elke dag, hele dagen, hier doe…

 29. Joram

  Is Ruud naar dezelfde kapper geweest als JW Roodbeen? Niet bepaald een vooruitgang als je het mij vraagt.

 30. K

  Dan luister ik liever naar Rinus en Romana. Ze hebben in ieder geval wel een hoog amusement gehalte. Sommige zangers hebben helemaal niets te bieden, maar willen wel het geld hebben. Als ik Jan over de radio hoor gaat de radio meteen UIT!

  https://www.youtube.com/watch?v=-dn7FtPVvoA&t=47s

 31. K

  Wie zit nu op Marga te wachten? Hihihi. :)

 32. Cobweb

  Stelletje zeikerd hierzo, Ruud is net zo’n zeikerd, is niks mis met Jan. Er is wat mis met jullie hierzo.

 33. #watheerlijkikwilook

  Het is juist jammer dat er 4 radiostation in de landelijke ether zijn ─ NPO Radio 2, Sky Radio, Radio 538 en Q·Music ─ die overwegend dezelfde muziek draaien.

  Voor de diversiteit zou het mooier/beter zijn als elk radiozender zich zou richting op één muziekgenre/soort/stroming, alleen daar redt een station het helaas niet mee, ze trekken dan te weinig luisteraars en dus te weinig (reclame)inkomsten, dus is het logisch dat een zender ─ als ’t mag van de overheid aangaande de kavel/frequentie waar het station op uitzendt ─ een zo breed of populair mogelijk muziekformat gaat draaien wat meestal dan meer luisteraars trekt en meer inkomsten uit reclame oplevert.

  En zo trekt een radiostation dan ieder hun specifieke luisteraar: de 4 genoemde zenders de luisteraar die van alle taalsortige popmuziek houdt, een 100%NL de luisteraar die wél van muziek van eigen bodem houdt en RadioNL trekt luisteraars die van ‘piraten-muziek’ (de échte Nederlanstalige en smartlappen-muziek) houden.

  Dus Jan Smit heeft voor een deel ongelijk, want voor ‘zijn’ Nederlandstalige muziekwens heeft ‘ie al twee (landelijke) radiozenders, zoals gezegd 100%NL en RadioNL, maar deels heeft Jan ook wel weer wél gelijk, want er zijn denk ik té veel radiostation die uit dezelfde muziekformat-vijver vissen, maar ja, die trekken wel meer luisteraars dan 100%NL en RadioNL alleen.

 34. De dikke prinses

  Het is een publiek geheim in Hilversum dat Ruud de Wild nogal stinkt.

 35. Edwin

  Ik ken hem niet persoonlijk, maar Ruud komt op mij niet zo sympathiek over

 36. Suzy Wang

  Ja dat geloof ik wel dat hij meurt.

 37. pip

  Hij ziet er uit als een zwerver dus wie weet.

 38. Leo

  Gewoon muziek draaien die goed is. Nederlandstalig of niet. Ijskoud van Nielson was een goede hit en werd gewoon plat gedraaid door vrijwel elk ‘bekend’ radiostation.
  Maak geen onderscheid in hokjes Nederlandstalig of niet. Of krijgen we straks nog gezeur dat er meer muziek van LGBT artiesten moet worden gedraaid.

 39. robb

  Jan heeft groot gelijk Nederlandstalig is heel populair bv Tino Martin / Jannes alleen hoor je ze niet op de Nederlandse radio .

 40. Mark

  Die reactie van Jan Smit op Instagram was met een knipoog, maar dan hebben alle domme mensen daar in de studio niet door. Zelfs Peter Air niet. Dit was gisteren gewoon rellen voor hogere kijkcijfers. Shownieuws besteedde er 0,0 aandacht aan, want het was gewoon geen nieuws maar een opmerking van Jan.

 41. Guttegut

  De radio moet goede muziek draaien. Daarom hoor je Jan Smit en consorten dus niet.

 42. Donald Dumb

  Tja we hebben ons maar te schikken naar de Volendam muziekmaffia blijkbaar. Ruud de Wild deed dus niks verkeerd. Die is alleen eerlijk.
  Smit is een huilebalk. Misschien moet hij gaan beseffen dat zijn tijd voorbij is. Vast wel genoeg kroegen waar zijn meuk gedraaid wordt…

 43. Donald Dumb

  P.Pap 9.57

  Juist dat Nederlandstalige volksgekweel wordt ons door de strot geduwd. Nick & Simon hier, Jan Smit daar. Die hele Volendam kliek overal kom je ze tegen. Net als die vervelende Hazres nazaten.
  Bleh!
  Gelukkig zijn er nog zenders die er geen of nauwelijks aandacht aan dat genre besteden.
  Mogen mensen die van andere genres houden ook hun zender hebben?
  Fijn.

 44. critikast

  De boycot van Smit, 3 J’s, Borsato, Nick en Simon en noem het hele zootje maar op is terecht, want de kwaliteit in hun teketsen is ver te zoeken. Vooral die Nick en Simon snappen soms hun eigen “filosofische ” teksten niet. Wat een bagger !

 45. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Jan smit had ruzie met Nick en simon las ik, maar hij blijft zwijgen

 46. Momo

  Bah bah. RTL Boulevard, wat mij betreft gezakt naar het dieptepunt.
  Moeten we zo tegenwoordig aan onze kijkcijfers komen!?

 47. zorro

  Ruud de Wild was hij het niet die een aantal jaren geleden op het mediapark een incident meemaakte?

 48. Alotta Fagina

  Zei Ruud dit niet over 3FM i.p.v. NPO radio 2..

 49. Kardanaal Aarsengel

  Wat heeft Ruud Wild een raar hoofd, moet je eens goed kijken. Welke ziekte is dit?

 50. Tivoli

  Helaas is Thé Lau overleden. Hij en De Scene maakten de beste Nederlandstalige muziek. Geen enkele zanger of band kan in hun schaduw staan. Dus laat inderdaad maar weg.

 51. K

  @´Sylvana S´. is Jan S?
  Zou zomaar kunnen..

 52. HadieDave

  Nederlandstalige muziek is over het algemeen kut. Jan Smit en die Volendamse kliek moet eens helemaal van de televisie en radio af.

 53. BRAAK

  Hahahaha, die Smit de palingboer (want zingen kan hij niet meer solo) en zijn kudde beste zangers van Nederland, of zoiets, hebben het niet gered gisterenavond. Dat zegt genoeg over wat de kijker van die misselijk makende vriendjes van elkaar denkt, die op kosten van de belastingbetaler een programma maken in de tropen, wat gemakkelijk hier in een slimme studio kan worden gemaakt. Jan Smit ga je tuin schoffelen en laat ons de kijker met rust.

 54. hans

  geef mij maar het hollandse lied beter dan die pokke herrie , jan smit heeft volkomen gelijk & artiesten uit volendam zijn toppie , ik luister alleen maar hollands , nogmaals beter dan herrie van
  tegenwoordig

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.