Ruud de Wild valt Jan Smit aan in BLVD: ‘Wat jank jij?’

Ruud de Wild kwam dinsdagavond zeer onsympathiek uit de hoek in Boulevard. Hij besloot Jan Smit, die een telefonische reactie gaf, onheus te bejegenen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Wild is tegen de bekende gasten in zijn podcast 30 Minuten Rauw altijd poeslief – de gesprekken prikkelen in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Wilfred Genee zelden tot nooit – maar als ze er niet fysiek bij zijn, dan is hij wél de flinke jongeren. Dit Ronald Molendijkje haalde hij gisteren uit bij Smit.

Smit zat in de uitzending om te reageren op zijn actie voor meer Nederlandstalige muziek op de radio. “Eerlijk gezegd las ik bij Boulevard op de site dat Jan Smit woedend is op de Nederlandse radiostations. Dat heeft de media ervan gemaakt. Ik heb dit met een heel dikke knipoog gepost.”

Daarop kwam Ruud de Wild behoorlijk fel uit de hoek. “Wat zit je te janken, man? Hier, ik heb een lijstje meegenomen. MELL is een jonge zangeres uit Volendam, dat draaien wij bij De Wild in de Middag, 3JS’s, Kensington, Tino Martin, René Froger, Nick & Simon, Roxeanne Hazes, Tino Martin alleen, Nielson, Davina Michelle, Suzan & Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato. Dat is mijn playlist van de afgelopen drie weken. Wat zit je nou te janken?

Smit reageerde verbaasd. “Nee, ik zit helemaal niet te janken. Dat maak jij ervan. Kijk, ik maak gewoon met een kwinkslag een bericht waarin ik zeg dat wij massaal zouden kunnen protesteren, omdat onze muziek veel te weinig gedraaid wordt. Dat vind ik en dat is dan mijn knipoog. Dat jij daar dan zo’n ding van maakt… Dat zegt meer over jou.”

De Wild: “Nee, de wereld staat in de fik, maak je druk over dingen waar je je druk over moet maken.”

Peter R. de Vries: “Ruud is ook woedend.”

Luuk Ikink: “Ruud, hij heeft wel een punt, want ik heb vandaag even geteld hoeveel Nederlandstalige liedjes Radio 2 heeft gedraaid en dat zijn er een stuk of twintig. Dat is natuurlijk niet heel veel.”

Na de uitzending haalde Smit de twitterreactie van Marliene aan: “‘Wat zit je nou te janken’, zegt Ruud de Wild tegen Jan Smit. Schaam je, Ruud de Wild en je ‘collega’s’ die als makke schaapjes stonden te lachen. Jammer dat niemand je corrigeert. Knap dat Jan Smit wel beleefd bleef. Ik had opgehangen namelijk.

Smit reageert: “Ik kom alleen maar op voor Nederlandstalige muziek. Niet meer dan een nobel streven! 👊🏻

Zangeres Marga Bult vindt het vervelend voor Smit: “Chapeau Jan! Ik snapte exact wat jij bedoelde te zeggen en ben het helemaal en al jaren met je uitspraak eens! Te weinig NL talig te horen op de radio! ⁦‪RTL Boulevard‬⁩, Ruud en de presentatoren gaven onnodig, nare opmerkingen. 🎼.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen