RTL’s Peter van der Vorst vanavond in media-DWDD

Niemand minder dan RTL’s nieuwe tv-baas Peter van der Vorst zit vanavond aan tafel in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Hij komt vertellen over zijn nieuwe baan bij de commerciële zendergroep. Dat heeft de redactie van Matthijs van Nieuwkerk laten weten. Het gesloten, negatieve karakter dat RTL jarenlang had onder Erland Galjaard is volledig verdwenen nu Van der Vorst met zijn journalistieke achtergrond en makershart aan het roer staat van de RTL-groep.

In een mum van tijd heeft Van der Vorst het clubgevoel teruggebracht onder de presentatoren van RTL en als er iets niet goed gaat bij de zendergroep, is hij daar in de media redelijk eerlijk over. Een verademing dus.

Vanavond zit Peter van der Vorst aan tafel bij Matthijs. “Peter van der Vorst werd deze zomer programmadirecteur van RTL4. Hij volgde Erland Galjaard op die naar het Talpa van John de Mol vertrok. Ook Linda de Mol verliet RTL. Het nieuwe TV-seizoen is nu twee maanden onderweg, hoogste tijd voor een tussenstand“, meldt zijn redactie.

Ook gaat Matthijs verder met het bashen van Dionne Stax. “Veel kijkers voor het Televizier Gala deze maand, 2,5 miljoen, maar de kritieken waren niet mals. Saai, voorspelbaar en doodgerepeteerd, het presentatieduo Rik van de Westelaken en Dionne Stax was geen succes. Hoe kan het leuker? We vragen het Peter Pannekoek.

En tot slot gaat het over de nieuwe vrouwentalkshow van Net5. “Net5 moet dé vrouwenzender van Nederland worden. Daarom werd de talkshow Ladies Night gelanceerd. En dat blijkt een succes. Goede cijfers en goede kritieken. Eén panellid zorgde voor opvallend veel reacties, zowel positief als negatief: Stella Bergsma.

DWDD begint om 19.00 uur op NPO 1.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen