Robin Martens emo bij Beau: ‘Zinloos politiegeweld!’

GTST-actrice Robin Martens heeft maandagavond in de talkshow Beau emotioneel gereageerd op de berichtgeving over haar aanvaring met een agent tijdens een uitgaansavond in Castricum. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De politie heeft naar buiten gebracht dat Martens een agent zou hebben mishandeld, maar de actrice herkent zich totaal niet in die lezing. Ze gaf in Beau tekst en uitleg, met aan haar zijde haar beroemde advocaat Peter Plasman.

Van Erven Dorens begon met het tonen van de beelden die van de woeste Martens zijn gemaakt. “Dit is niet mals, want dit is nou juist iets in de maatschappij waar we het mee te stellen hebben. Je zit hier naast je advocaat, dus je bent nu ook bewapend in de strijd gekomen. Wat gebeurde hier nou eigenlijk?

Martens stelt dat ze met vrienden op stap was, wat bier had gedronken, maar niet dronken was. Ze verliet met haar beste vriend Bas de kroeg om naar hun fiets te gaan. Op het uitgaansplein troffen ze wat consternatie aan; de politie had een jongen tegen de grond gewerkt.

Bas werd daarna benaderd door een goede kennis, die de tegen de grond gewerkte jongen meende te kennen. Zij vroeg aan Bas om de politie te vragen wie de betreffende jongen was. De agent zei daarop ‘rot op’, aldus Martens. “Hij liep daarna weg en die agent pakte hem bij zijn keel en gooide hem op de grond. Hij ging met zijn hoofd tegen de auto.

Het ging toen van kwaad tot erger, aldus Martens. “Toen is hij naar de grond gehaald en ging die agent bovenop hem zetten en die heeft hem meerdere keren geslagen op zijn gezicht. Dat heb ik gezien.”

Daarna schoot Martens vol. “Toen ben ik impulsief er naartoe gelopen. Ik zag die agent op hem inslaan en het enige wat ik wilde is dat die agent stopte. Bas lag al op de grond, hij komt al niks meer. Ik zei: ‘Waarom de fuck doe je het nou?’ Ik was aan het schreeuwen, ik was in paniek, omdat ik wilde dat die agent ermee ophield.”

Martens vindt haar gedrag daarom gerechtvaardigd. “Dit is nadat mijn vriend in elkaar geslagen werd. Hij is meerdere keren in het gezicht geslagen en heeft een hersenschudding, een blauwe wang en geshockeerd. Alleen maar omdat hij een vraag wilde stellen.”

Van Erven Dorens vindt dat Martens haar excuus moet maken aan de agent. Martens: “Zou hij ook sorry zeggen tegen mijn beste vriend die hij zonder reden heeft mishandeld?

Het gesprek met Robin Martens kunt u terugzien op de website van Beau.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen