‘Nieuw tv-jaar: SBS 6 drijft boven, RTL 4 grote verliezer’

De eerste maand van het tv-seizoen 2019-2020 zit erop en laat een duidelijk beeld zien: SBS 6 komt bovendrijven en RTL 4 is de grote verliezer. Dat schrijft de gerenommeerde mediajournalist Maarten Hafkamp op frank.news. De grote toppers van SBS 6 zijn Chateau Meiland, de Linda de Mol-shows en de nieuwe vooravond met Lingo. Ineens staat de zender weer in de kijkcijferlijstjes. “De harde SKO-data tonen aan dat RTL in de eerste maand de grote verliezer is“, schrijft hij.

Hafkamp is in de kijkcijfers van de septembermaand gedoken en ziet een duidelijke tendens. “Uit cijfers van M2Media – met als startdatum de nieuwe programmering van Talpa Network – constateren we dat SBS 6 vooral kijkers bij RTL 4 weghaalt, waar NPO stabiel blijft.”

Hij vervolgt: “Als we alleen even naar het belangrijkste tijdvak kijken – 18:00 – 24:00 uur – dan wint SBS 6 in alle doelgroepen (ook bij de jongeren) en maakt het in 6+ een sprong van 131 procent en komt RTL uit op 84 procent en slaat daarmee in het rood.

Betekent dit dat Talpa Network met SBS 6 komend jaar keiharde klappen gaat uitdelen aan de commercieel marktleider RTL 4? “Het is een voorzichtige conclusie, anderzijds is het een indicatie van hoe de komende maanden gaan verlopen.

Het artikel ‘Start tv-seizoen: voorlopig is het 1-0 voor John de Mol’ kunt u lezen op frank.news.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen