Net5 minst bekeken zender dankzij eerste LINDA-show

Geplaatst op wo 09 okt 2019 om 8:30

Het nieuwe Net5 onder leiding van Linda de Mol als creatief directeur wil nog niet echt vlotten. De eerste ‘Net5 Powered by LINDA.’-show Iris en de 12 dates is een enorme kijkcijferflop. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 was gisteren dankzij Iris en de 12 dates zelfs de minst bekeken toptienzender op prime time: de derde aflevering kwam uit op 186.000 kijkers en 3,2 procent marktaandeel. Een heel magere score voor een programma waar veel van verwacht werd.

Het pijnlijke is dat het goedkope importprogramma dat ervoor werd uitgezonden, Masterchef Australië, het met 258.000 kijkers (4,8 procent) aanzienlijk beter deed.

Hopelijk voor Linda de Mol is dit geen voorbode van wat het nieuwe Net5 nog te wachten staat. Volgende week woensdag al lanceert Net5 de tweede LINDA.-avond.

Die tweede LINDA.-avond, de woensdagavond, zal bestaan uit de realityserie Misdaad Advocaten en de talkshow Ladies Night van Merel Westrik. Het is de verwachting dat ook die programma’s genadeloos mislukken.

Foto: Carmen Kemmink
35 Reacties op “Net5 minst bekeken zender dankzij eerste LINDA-show”


 1. Curryworst

  Net5 is net zoiets als RTL8 of SBS9.
  Je weet dat het bestaat en dat was het dan.

 2. Willem Ruis ( R.I.P. )

  NET5. zit op dit moment nog in opbouw fase,
  met vallen en opstaan zal deze zender straks RTL5 voorbij streven !….

  NET5. Powered by LINDA. !……

 3. Jan

  Linda krijgt de ruimte om deze zender persoonlijk naar de verdommenis te jagen…

 4. Paolo 2.0

  Net5 ( in deze vorm) voegt niets toe aan het tv landschap.
  De afgang was voorspelbaar. Linda heeft enkel de gunfactor van haar broer. Dat is alles.
  Skippen die hap!

 5. Zucht

  Binnenkort zit Linda zelf bij Merel in de talkshow. En daar waar Linda verschijnt, komen de kijkers. Dus dan komt het wel goed.

 6. Joop

  @ Willem. Moet je niet naar kantoor. John wil dat je voor half tien aan het werk bent.

 7. Ray

  Televisie door en voor vrouwen werkt nou eenmaal niet. Dan kunnen ze in die hippe SJW radioreclame wel zo leuk zeggen dat zij een romantische film gaat kijken, en dat hij het voetbal maar op zijn telefoon moet kijken, maar in de meeste huishoudens werkt dat toch echt niet zo.

 8. Ray

  Wordt mijn bericht gemodereerd vanwege de afkorting met de S en de J en de W? Interessant.

 9. Joris Agema

  Mag ik klein beetje lachen? TV zender bouwen is echt meer dan 1 nieuw format brengen en logo aanpassen. Dit klinkt als onderschatting van de kijker.

 10. Hoer

  Die Iris is toch ook afgelikt man. Bah

 11. Erica

  De kijkers worden de Mollen zat…….

 12. Rens

  Er zijn al zoveel zenders, naar 99% kijk je nooit. Net5 is er eentje van. Voegt niets toe.

 13. Wout

  Willen Ruis (belachelijk onder zo’n naam posten) stop toch eens met die onzin. Totaal nergens op gebaseerd die zielige stukjes van je.

 14. Jan

  @Ray: Misschien kunt U overwegen om de initialen voluit te schrijven…
  Of denkt U dan ook gemodereerd te worden ?

 15. Jan

  @Willem Ruis: Met dank aan @Joop bent U door de mand gevallen…
  Daar stinkt niemand meer in !

 16. Robert

  Als zelfs vrouwen hier niet naar kijken moet het wel erg slecht zijn.

 17. Erik

  Wat kunnen nederlanders toch lekker zeiken he, zeikvolk.
  Iris is een harstikke leuke programma alleen op de verkeerde zender Net5 is al jaren een mislukking en zal ook nooit wat worden Jammer voor Linda en ook heel erg jammer voor Merel maar ook die talkshow gaat genadeloos floppen, zo zonde dat ze het RTL nieuws heeft verlaten.

 18. Dennis

  RTL 5 en Net 5 zijn typische zenders die gewoon overbodig zijn geworden en opgedoekt moeten worden

 19. Anti talpa

  Willempie niet zo opzichtig het moet wat tactischer van John

 20. [MikE]

  Ik kijk! Maar alleen voor Iris; wat is zij lekker zeg! Gisteren de douche scene gezien. Ze heeft echt iets magisch over haar heen, maar ook compleet ongrijpbaar.

 21. Wavex

  Een echte zender gericht op die over het paard getilde Gooise en Amsterdam -zuid wijven die heerlijk gaan “sporten” in strakke aerobic pakjes met daaronder hoge hakjes. Domheid knalt ervan af.

 22. Wavex

  Hoe lekkerder het wijf des te sneller ben je ze zat. Omdat ze het zelf elke dag horen hoe knap en lekker ze zijn, ontwikkelen de meesten een vreemd gedrag waar uitsluitend zichzelf als middelpunt zien. Een die op een begrafenis plotseling tijdens de plechtigheid in janken uitbarst omdat zij niet in de center of de aandacht staat en niemand zich bekommert om haar individuele verdriet. Stug blijven volhouden.

 23. Albert

  Weet ik veel en oh wat een jaar blijft bij rtl4

 24. Albert

  Let de komende tijd HEEL goed op, want er is weer een nieuw verborgen camera programma in de maak. Iedereen kan schitteren als onbedoeld hoofdpersoon: SBS6 zoekt namelijk ‘slachtoffers’ voor een nieuw programma. Kendit?

 25. Discuswerper

  Net in RTL BLVD: de formats Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel blijven bij RTL. En de terugkeer van Hart In Aktie bij SBS staat op losse schroeven.

  Talpa Talpa alles ist vorbei…

 26. MC bezoeker 41

  Weet Ik Veel vind ik goed bij Art passen. Oh Wat Een Jaar zou ik niet op saven spelen met Chantal, maar voor een andere optie kiezen. Zou dat bijvoorbeeld niet iets voor Paul de Leeuw kunnen zijn?

 27. aammehoela

  Net 5, een zender die totaal overbodig is. Opdoeken, net zoals RTL 5 en RTL 8. Een enkel programma kan gewoon naar een van de andere zenders. En wat komt mijn voorspelling weer goed uit. Natuurlijk kijkt er vrijwel niemand naar programma’s waarvan ene Linda meent dat zij kan bepalen wat de Nederlander leuk vindt. Ik vind het jammer voor Merel, maar het wordt een kijkcijferflop.

 28. Bart

  @Ammehoela en Dennis Het lijken zenders die niets voorstellen. Is misschien qua programmering wel zo in jullie ogen. Echter leveren ze nog steeds geld op omdat er reclame word verkocht. Daar draait het om bij commerciële zenders.

  @Albert Kendit? is ooit al eens bij SBS6 te zien geweest met Hans Kraai Junior als presentator.

 29. Willem ruis ( r.i.p )

  hallo ik geef het toe ik ben een( l.u.l )en ik weet nergens iets van af

 30. Marry Hens

  Iris is een hoogintelligente vrouw die bijna perfect acteert dat zij naïef is. Grote klasse! Ze heeft terecht gekozen voor een flinke zak met geld. Het programma is echter niet vooruit te branden. Tip: kijk het via “programma gemist” en spoel af en toe door. Iris blijft een lieve meid; wat kan ze piano spelen!

 31. toxilogic

  Tja diegenen die denken dat zenders waar nauwelijks iemand naar kijkt, geschrapt kunnen worden, begrijpen het niet. Ten eerste gaat het om hoeveel reclame kan er voor verkocht worden, dan is er nog de vaste bijdrage van de providers (Ziggo/KPN) voor de zendtijd vulling. MAW er wordt altijd geld verdiend zolang je maar zo min mogelijk uitgeeft. Dat laatste gaat een probleem worden aangezien Linda’s ambities. Dat het eerste project met Iris en haar dates door de mand valt zou een wijze les moeten zijn voor de verantwoordelijke dames die blijkbaar niet begrijpen dat je je kijksters de kans moet geven te identificeren. Iris is een luxe huppelkut a la Sylvie Meis en die andere voetbalhoer Yolanth Cabau, en als ze dat niet is dan verkoopt ze zich onder de prijs, ach ja

 32. Ria v Doesburg

  Dat steeds weer herhaalde “Net 5 powered by Linda” maakt me helemaal gek…
  Wat een gezever…alsof de toevoeging “Linda” zo’n zender aan meer kijkcijfers moet/kan helpen??
  Zo kortzichtig allemaal en dat “powered by Linda” wekt alleen maar irritatie en het is heus niet zo dat deze “Linda” een kijkcijferkanon kan maken van Net5.
  Broer John toch niet zo?? vul maar in……..

 33. Willem Ruis ( R.I.P. )

  Ach, ….. LINDA. de MOL. toch eens als de Powered by op !…….
  ……… ( reeds helemaal ingevuld ) !……..

 34. Carmen

  Iedereen die Iris Hond als een luxe Amsterdam Zuid showpony neerzet heeft zich niet ingelezen. Iris is leuk, maar het programma valt inderdaad tegen.

 35. Wendy

  Iris is stuitend slecht. En wat een onsympathiek mens, zo zelfingenomen.
  Vrouwen kunnen zich niet met haar identificeren.
  En zo slecht gemaakt… al 3 afleveringen kan je Iris en de psych in dezelfde outfit zien zitten Kortom, alle scenes zijn op 1 dag achter elkaar opgenomen…tja

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.