Net5-baas Annelies Sitvast weg na komst Linda de Mol

Geplaatst op di 08 okt 2019 om 16:05

Annelies Sitvast, zendermanager van Net5, kiest met ingang van november voor nieuwe uitdagingen en verlaat Talpa Network. Zij is dan elf jaar werkzaam geweest binnen het zendermanagement van SBS6, Net5 en Veronica. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Het vertrek van Sitvast volgt vlak na de komst van Linda de Mol en haar compagnon Jildou van der Bijl als de nieuwe creatief directeuren van Net5. Ze wordt opgevolgd door Petra Knoth, momenteel zenderbaas van 24Kitchen.

Talpa stelt dat het Sitvast haar eigen besluit is om te stoppen. “Ik heb de afgelopen elf jaar met heel veel plezier bij SBS/Talpa Network gewerkt. Als zendermanager wilde ik een substantiële groei laten zien in marktaandeel en de kijker weer enthousiast maken over het merk.”

Dat is gelukt, aldus Sitvast. “Sinds mijn aanstelling hebben we met Net5 een groei in marktaandeel gerealiseerd van ruim 27% in de kerndoelgroep 25-59 jarigen en is voor mij een belangrijk doel bereikt. Ook is de samenwerking met LINDA. inmiddels op gang gekomen en is de zender in goede handen bij Petra, Jildou en Linda. Voor mij is het daarom een uitstekend moment om nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan.

24Kitchen-baas Petra Knoth vindt het leuk om aan de slag te gaan als de nieuwe Net5-baas. “Ik vind het een ongelofelijke eer en mooie uitdaging om te mogen bouwen aan Net5 powered by LINDA., in mijn beleving hét vrouwenmerk in Nederland. Ik verheug me ook erg op de samenwerking met Jildou en Linda, een creatieve krachtenbundeling waar iedere mediaprofessional van droomt. Het voelt goed om na zeven jaar terug te keren bij Net5, in deze bijzondere fase waarin er oneindig veel mogelijkheden zijn voor dit prachtige merk.

En Marco Louwerens, directeur televisie bij Talpa Network, besluit: “Ik begrijp het besluit van Annelies om op een hoogtepunt te kiezen voor nieuwe avonturen en uitdagingen. Annelies is een betrouwbare en professionele collega, ze realiseerde met Net5 het beste marktaandeel sinds elf jaar en heeft de nieuwe samenwerking met LINDA. in goede banen geleid. Ik respecteer haar beslissing, ben haar zeer erkentelijk voor wat ze ons heeft gebracht en wens haar mooie nieuwe uitdagingen toe. Petra Knoth verwelkom ik per 1 december graag als onze nieuwe zendermanager. Ik prijs me gelukkig met alle relevante ervaring die ze meebrengt.

Aanvankelijk vervulde Sitvast bij SBS de senior aankoop functies, waarna zij in 2015 tot zendercoördinator en in 2017 tot zendermanager van Net5 werd benoemd.

24Kitchen-baas Knoth is volgens Talpa ‘een breed ontwikkelde mediaprofessional met ervaring op het gebied van zendermanagement, programmaontwikkeling, VOD- en OTT mediaprogrammering’. Knoth werkte zeven jaar geleden als zendercoördinator van Net5, was daarna onder meer Channel Director bij TLC, OTT-strateeg bij Telegraaf Media Groep en als laatst dus Channel Director bij 24Kitchen.

Foto: SBS
37 Reacties op “Net5-baas Annelies Sitvast weg na komst Linda de Mol”


 1. Hellgirl

  Mag ik m inkoppen? Ach wat, ik doe het gewoon!

  Zo vast zat ze dus niet!

 2. Hermann Boring

  Die heeft dus gewoon een mooie afkoopsom gekregen met het dringende verzoek verder haar muil te houden.

 3. Willem Ruis ( R.I.P. )

  …..Op naar de volgende successen,…..
  …… NET5. Powered by LINDA. !……..

 4. Media Boy

  Nieuwe uitdaging? Welke dan? Die is er niet dus ze is gewoon weggepest ipv eigen besluit. Who’s next?

 5. Eddy van der Schreurs

  De Marianne Krikke van Net5.

 6. Hans

  Weer zo’n dametje dat al die tijd helemaal niets heeft gepresteerd.

 7. Curryworst

  De hamvraag is: wat gaat Sitvast doen dan?
  Je neemt niet zo maar ontslag na 11 jaar en dan een beetje uitdagingen aangaan.
  Maar ja, zo noemen ze dat in het mediawereldje als je ontslagen wordt.

 8. Deception

  Als je niet vrijwillig vertrekt krijg je dan altijd nog een sticker en een mooi verhaaltje voor je volgende werkgever mee?

 9. Sitlos

  Succes meid…

 10. Bart

  @Hans Inderdaad. Het is haar gelukt bla bla bla en dus helemaal niets. Totale onzin om daar naast Linda en Jilda nog een dame bij te zetten terwijl Annelies vertrekt. Stop het geld in de programmering i.p.v. de nog meer dames die alleen maar vergaderen i.p.v. met hart voor televisie een zender bouwen. Bij Veronica zit ook zo’n overbodig knulletje.

 11. Chiel

  11 jaar geleden was er goede reality (Het Blok, Peking Expres, Robinson) en waren er goede dramaseries (Meiden van de Wit) en de buitenlandse series – ik weet, er was geen Netflix – erg succesvol. En nu? Kan me toch niet voorstellen dat ze zelf blij is met de zender zoals deze nu is…

 12. Misutoria

  Mooie woorden van Marco Louwerens…

 13. Hellgirl

  Niemand hier kent de persoon Sitvast of haar prestaties of haar karakter.
  Maar dan toch roepen veel mensen hier allerlei negatieve dingen op basis van eigen aannames. Wat een onzin. Ik wil jullie carrieres wel eens analyseren.

 14. Sjonnie

  Is ze al 50?
  zo niet, dan hoeft toch niet weg John de M?

 15. Oud Endemol

  Geen blije quote van Linda en Jilda hierover?

 16. MC kijker

  Annelies die komt er wel. Het leven bestaat uit meer dan alleen hoge marktaandelen halen en vergaderen met verschillende directeuren. Heel veel succes! Ook voor Petra!

 17. Meneer Kaktus

  Dit is toch gewoon een lekker moppie?

  Kan zo bij Meneer Kaktus in de hofhouding.

 18. @Meneer Kaktus

  Wanneer zien we jou weer eens op tv?

 19. Ron

  Van de ene hittepetit naar de andere.

 20. Peter

  Waarom uberhaupt weer een nieuw iemand aannemen. Een nutteloze functie is het inmiddels. Er zitten twee dames op, Linda en Jildou. Op de functie die Annelies nu verlaat is het alleen maar ja-knikken. En de creatievelingen terroriseren met onzin.

 21. Bertus

  Daar horen we nooit meer wat van…. Kleurloos figuur voor kleurloos zendertje…. Dat nooit wat wordt ook niet met Linda de Mul en de hulplinda van der bijl…

 22. Corrector

  Na een half jaar is ze uitgekeken op springen van gaten, blijkbaar.
  “Ze sprong een gat in de lucht, vertelt Annelies Sitvast (35), zendermanager van Net5, toen ze hoorde wie voortaan haar partners in crime zouden worden. Twee weken geleden mocht het nieuws eindelijk naar buiten: Talpa Network heeft mediabedrijf Linda. overgekocht van Sanoma. Linda de Mol en Jildou van der Bijl (nu hoofdredacteur van het tijdschrift) worden creatief directeur van Net5.”

  https://www.parool.nl/kunst-media/net5-brengt-linda-gevoel~b05a45cd/

 23. Bertus

  Annelies Shitfist?

 24. Generatie Ruk (door het beleid)

  De eeuwige stoelendans der baantjes. Elke nieuwe maffapper gaat zogenaamd iets nieuws doen. ha ha ha.

 25. Folder

  Best een lekker wi jf. Daar was ik op geklommen…

 26. Gwendolyn

  Oh… Was ze geen ja-knikkertje?

 27. Iemand

  Vind haar ook wel wat hebben. Maar het is wel een piepklein fotootje

 28. Bertus

  Ach jongens…. Welke competenties heeft deze vrouw om zo n zendertje te leiden… Ik heb ze niet kunnen ontdekken….slijmen dat Linda van der Mul aan boord kwam…. Linda heeft d’r gelijk van t schip geflikkerd… Heel goed…. Volkomen logisch…. Overbodige ballast daar heb je niks aan….

 29. BOTOX TEEVEE

  botox tv powered by linda

 30. Joop

  Het ging zo goed dat Linda werd ingevlogen.

 31. Ron

  Och, wat een verlies voor Talpa TV. Annelies heeft van een gezonken schip een niche zender gemaakt met de alle hoogste marktaandelen sinds de geboorte van onze lieve heer. Ik vind het echt heel erg. En iedereen die wat negatiefs te melden heeft zit of niet in het van of heeft het iq van een beetje knoflook.

 32. Henk

  @Ron – Wederom een warrig betoog, drugskikker.

 33. Jan

  Ik heb nog nooit van dat wijf gehoord…

 34. Ron

  @henk, je hebt geen idee, echt niet.

 35. Ron

  Het is enorm sterk om te gaan als je daar tijd voor is.

 36. MediaPrak

  Tja, geen succes en geen Linda. Dan is het exit.

 37. Marco Louwerens

  “Mijn fulltime baan is tegenwoordig het schrijven van lovende quotes als mensen eruit vliegen. Voor en achter de schermen. Vroeger was ik het jolige directeurtje maar gelukkig zal iemand anders binnenkort een lovende quote over mijn vertrek schrijven.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.