Na nationaal blijft ook internationaal schaatsen bij NOS

Geplaatst op di 22 okt 2019 om 16:15

De NOS blijft dé schaatsomroep van Nederland. Directeur Gerard Timmer heeft de samenwerking met de Internationale Schaatsunie verlengd tot het seizoen 2022/2023, waardoor al het internationale schaatsen ook de komende vier jaar in huis blijft. “De overeenkomst omvat de live-rechten voor alle Europese- en Wereldkampioenschappen langebaanschaatsen en shorttrack, alle wereldbekerwedstrijden in die disciplines, plus de samenvattingsrechten van de EK en WK kunstrijden.”

Vorig jaar verlengde de NOS ook al de samenwerking met de KNSB voor het nationale schaatsen met vier jaar. “Met deze nieuwe verbintenis is de schaatsliefhebber ook de komende jaren via de publieke omroep verzekerd van de belangrijkste nationale én internationale schaatswedstrijden“, aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS.

Timmer is blij dat de NOS dé schaatsomroep blijft. “Wij volgen het schaatsen al decennialang op die karakteristieke NOS-manier, met voor- en nabeschouwingen, veel deskundigheid, live-verslagen, analyses, interviews en achtergronden. Dat blijven we dus doen. Het hele verhaal, via alle denkbare platforms: televisie, radio, op NOS.nl en social media.

Het schaatsseizoen 2019-2020 start vrijdag 1 november met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen.

Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn onder meer de Wereldbekerwedstrijden langebaan in Calgary en Heerenveen. De WK Afstanden op het snelle ijs van Salt Lake City, de EK Afstanden in Heerenveen en de gecombineerde WK Allround & Sprint in Hamar.

De hoogtepunten van het shorttrackseizoen zijn de Wereldbeker in Dordrecht, de EK in het Hongaarse Debrecen en de Wereldkampioenschappen in Seoel. Alles dus te volgen via de NOS.

Foto: Annemieke van der Togt, NOS
20 Reacties op “Na nationaal blijft ook internationaal schaatsen bij NOS”


 1. Slindhberg

  Net als koude winters is ook de schaatssport aan het uitdoven.
  Mensen onder de 50 zijn meestal niet meer geïnteresseerd in deze wintersport.
  Dus goed gedaan NPO, deze beslissing past prima bij jullie kijkerspubliek.

 2. Realist

  Klopt helemaal, Slindhberg

 3. greet

  Van onze belastingcenten….

 4. Job

  Saai.

 5. Dirk

  Heel de wintertijd, elk weekend op TV, schaatsen. Nee toch, weer?
  Je vergeet om wat voor soort “kampioenschap” het gaat.

  Ik vind het schaatsen een “overkill” op TV worden.

  Zend 2 of maximaal 3 kampioenschappen uit , nu zijn het er zoveel dat het saai wordt en, ook belangrijk, het wordt veel te duur nu.

 6. Jelle

  B- sport of C-sport kan je het niet noemen…. SCHANDALIG! DOET 1 LAND MEE EN EEN PAAR VEREDELDE AMATEURS

 7. Paul Lamote

  Geen enkele andere zender was geïnteresseerd.

 8. Jelle

  Als je de afgelopen olympische spelen ook terugkijkt…. Nederland haalt het gros van de medailles op… en prins pils en de politieke elite een leuk klap/bobofeestje….

 9. FlyingLotus

  Toch wel een van events waar ik niets van snap, rondje schaatsen.

  Armoedig gedoe in de kou.

 10. Marco

  17.01

  Misschien snap je ’t niet maar voetballen is ’n slimme sport loop
  je hard om de bal te hebben en dan schop je hem weer weg
  ook niet te snappen zo kan ik nog wel even door gaan.

 11. tonio

  Het kost een scheet en ze waren de enige belangstellende,zonde van het geld………..

 12. tonio

  De tickets liggen al klaar…………..

 13. Ben Zine

  Als de NPO (veel) geld uitgeeft aan voetbalrechten krijgen ze van de criticasters hier een hoop bagger over ze heen, geven ze (weinig) geld uit aan schaatsrechten dan zijn de criticasters hier nog zuurder.

 14. Nijl

  Verheug me op de 10 km (‘watching the gras grow” aldus de Engelsen). Eens met comments boven en met name @Slinghbergh. Moet echt iets gebeuren. Idd bejaarden sport, Nederland wint alles. Shorttrack top.

 15. Guttegut

  Waarom er zoveel aandacht is voor deze C sport is mij al jaren een raadsel. Deze folklore is inderdaad net zo boeiend als het groeien vanvgras.

 16. Gaby

  Als je schaatsen mixt met handbal en doping, krijg je Volendam.

 17. jan

  de Ard en Keessie lucht komt er vanaf. Weg ermee.
  Laat maar wel shorttrack zien.

 18. wapper

  Wetend dat ze geld tekort komen en dan toch weer sport rechten kopen, om vervolgens aatekloppen bij de staat en handje optehouden.

  #wegmetnpo dus.

 19. Bizar

  Overdaad schaadt.

  Elk jaar een 11 stedentocht zou de belangstelling ook doen veminderen. Tegenwoordig als er maar vorst verwacht wordt is het al zowat een item in bijv DWDD.

  Vroeger met zo nu een dan een vogelpoepje en nog buitenbanen waren de schaatswedstrijden nog beperkt in aantal. Nu in de winter wordt er elk weekend aan de lopende band geschaatst en in beeld gebracht.
  het eten is nu eenmaal lekkerder als je honger hebt vind ik.

 20. Marco

  Wapper,

  Dat doen de voetbalclubs toch ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.