Margriet van der Linden vult 5 Jaar Later-gat NPO 1

Geplaatst op wo 30 okt 2019 om 9:00

Margriet van der Linden is in de week van kerst vier avonden lang te zien met haar talkshow M. Niet in de vooravond, maar op de late avond. Dat heeft omroep KRO-NCRV bevestigd aan het AD. Jarenlang zond NPO 1 rond de feestdagen het interviewprogramma 5 Jaar Later van Jeroen Pauw uit, maar dat uitstekende programma werd in het kader van vernieuwing gekielhaald door Frans Klein. Die show is naar RTL gegaan en NPO 1 vult het gat nu met Margriet van der Linden.

Het worden geen reguliere M’s, maar een serie terugblikspecials waarin Van der Linden met gasten terugblikt op het afgelopen jaar. Een beetje zoals Dionne Stax dat vorig jaar deed in Dionnes Diner, zo lijkt het.

Van der Linden is nou niet bepaald het warmste gezicht dat de NPO kan inzetten met de feestdagen, maar nu De Wereld Draait Door aan zijn allerlaatste seizoen ooit bezig lijkt, moet M wel een beetje opgewarmd blijven.

De eerste uitzending is te zien op maandag 23 december. “De KRO-NCRV maakt binnenkort bekend wie Van der Lindens gasten zijn“, weet het AD.

Foto: KRO-NCRV
24 Reacties op “Margriet van der Linden vult 5 Jaar Later-gat NPO 1”


 1. schatbewaarder

  Kan ze goed. De kijkcijfers M zijn hoger dan Boulevard en van Beau hoeft ze ook niets te vrezen.

  Helemaal top

 2. Nachash

  NPO. Powered by MARGRIET. !..

 3. critikast

  De onderwerpen zijn al bekend: nieuws van de grachtengordel, vrouwvriendelijke overdrijvingen, links geleuter, elitaire gasten en vooral veel zelfbevlekking !

 4. Job

  Goede zet! Iemand die zich goed ontwikkeld heeft!

 5. dynamische dennis

  Als je dit van een afstand bekijkt (zoals ik) dan is het niet te geloven hoe LINKS vooral NPO1 is

  Er is in die hele week op NPO1 één plekje niet-linkse programmering met WNL op Zondag.

  We zijn er alleen zo aan gewend geraakt dat het normaal lijkt

 6. Eric

  Prima zet. Juiste vrouw, juiste plek. Gaat goed scoren.

 7. Chiel

  Zonde dat Vijf jaar later bij RTL4 weg is, interessant programma!

 8. Robert

  Dan maar weer Home Alone kijken.

 9. Annoniemus

  Ik zie de stoet flikkers en potten al weer voorbij komen en de rest van de lhbt ‘ers die weer uitgebreid hun verhaal kunnen doen , brrrrrrrrrr !

 10. Johan

  Ik mis ook 5 jaar later met Jeroen. Een megablunder van de NPO om dit programma te schrappen. Dit is typisch zo’n titel die decennialang mee zou kunnen gaan. Het laatste seizoen met Beau bij RTL was geen succes omdat Beau gewoonweg niet voldoende interview skills heeft om het programma interessant genoeg te kunnen maken. Hopelijk weet Jeroen het ooit weer terug op de buis te krijgen.

 11. lvs2015

  vd Linden , vrouwelijke DWDD light versie die niks toevoegt dan voorspelbare manier van optreden met ditto “verhaaltjes”. Kortom weggegooid belastinggeld aan “links” NL. zoals gewoonlijk omdat ze anders toch alleen maar thuis zitten en mokken.

 12. Bart

  Had dan gewoon 5 Jaar later gehouden.
  Frans Klein en in het kader van vernieuwing? En daarvoor moesten uitgerekend 5 jaar later (kwam 1x per jaar een weekje) en Vermist het veld ruimen. Ik had zo 20 andere programma’s van de NPO geweten die daar eerder voor in aanmerkingen zouden komen.

 13. Sjaak teoost

  Alsjeblieft zeg, die saaie, lelijke, linkse pot moet echt weg van de tv.

 14. Henk

  Daar stond eerst de laatste 24 uur van Bert van Leeuwen. Ook zoo aangekondigd!

 15. StefanV

  Opvallend, al die reacties van mensen die niets over Margriet van der Linden kunnen zeggen zonder onmiddellijk haar geaardheid te noemen (en door het slijk te halen).

  Margriet heeft zich in het verleden allang bewezen als een goede interviewer. Het eerste seizoen van M was ongemakkelijk, het tweede seizoen ging al stukken beter. Ze is echt prima in staat om in een tweegesprek met iemand terug te blikken op het jaar. Komt helemaal goed.

 16. Ad

  @critikast,
  Je vergeet het dagelijkse Trump bashen.

 17. oijoepio

  Onbegrijpelijke beslissing om 5 jaar later zomaar weg te geven.

 18. Joop55

  Ad,

  Trump verdient het om elke dag gebashed te worden, het liefst elke seconde van de 365/6 dagen, totdat deze randdebiel eindelijk is afgezet danwel weggestemd. We gaan het zien.

 19. Daan

  Vakvrouw. Nog veel potentie om te groeien.

 20. Ad

  @Joop55,
  Heb ik dan geschreven dat ik voor Trump ben?

 21. cora

  goed idee. M was dit jaar ook goed.

 22. FlyingLotus

  Zij vult wel meer gaten dan alleen 5 jaar later. En belangrijker, haar gat word ook gevuld.

 23. Ruiende Trui

  Lekker links deugen met islamknuffelaar en klimaatleugenaar Margriet.

 24. dus

  Ik las dat ze is gescheiden van haar vrouw, haar ‘grote liefde’.
  @Daan, vergeet erbij te vermelden kille, keiharde vakvrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.