Marco Borsato doet War Child deels voor zijn imago

Geplaatst op wo 09 okt 2019 om 13:45

Verwaarloosde puppies, kinderen met malaria, gezinnen die niet op vakantie kunnen en verdwaalde oma’s: eigenlijk heeft elke kwetsbare groep wel een BN’er als beschermheer of beschermvrouw. Zo neemt Marco Borsato het als ambassadeur van War Child op voor kinderen met oorlogstrauma’s. Maar doet zijn BN’er nou omdat hij echt begaan is met de kwetsbaren in de samenleving of omdat het eigenlijk gewoon heel erg goed is voor je imago? Het werkt twee kanten op, aldus Borsato.

Ruud de Wild vraagt de zanger in zijn 30 Minuten Rauw-podcast: “Je bent War Child. Vanaf het allereerste moment. Er zijn ook mensen die dan denken ‘het brengt je ook heel veel credibility. Heeft dat je wel eens iets gedaan?

Borsato daarop: “Laat ik het zo zeggen, dat is nooit mijn insteek geweest. Dat weet ik. Ik doe dit al twintig jaar he. En het is niet iets dat ik er even bij doe, het is onderdeel van mijn leven. En alleen dan werkt het ook heel goed. Alleen, wat beide partijen nooit hadden kunnen bevroeden is dat het zo goed gewerkt heeft als dat het gedaan heeft.”

Het heeft War Child op de kaart gezet, zegt de zanger. “Maar vice versa heeft het ook iets van mijn maatschappelijke betrokkenheid kunnen laten zien dat ik anders ook niet had kunnen laten zien. Dus tuurlijk werkt het twee kanten op. Alleen dat is niet de insteek geweest.”

Ik heb altijd gezegd: ‘Ik wil voor jullie een toegevoegde waarde zijn’. Als de balans de andere kant op slaat moeten jullie aan de bel trekken. Waarschijnlijk zal ik het zelf doen, maar op het moment dat ik of een liability, of op de één of andere manier moet gaan optrekken aan jullie, dan liggen de rollen verkeerd.

Foto: NPO Radio 2
24 Reacties op “Marco Borsato doet War Child deels voor zijn imago”


 1. donia

  Ja ja

 2. Guttegut

  Credibility, Liability. Lul is normaal Nederlands.

 3. Ben Zine

  Is dit een foto van Stiefbeen en Zoon?

 4. Huismaker

  Moest even opnieuw kijken…. pff we worden oud als je dit zo ziet.

 5. Son

  Marco doet wel meer voor zn imago, hij kan prachtig luchtgitaar spelen en zn koters de showbizz in duwen om maar wat te noemen Whahaha…..

 6. Wendelien

  Die kop is echt vals. Het werkt mee aan zijn imago, tuurlijk, maar daar doet hij het niet voor zegt ie toch.

 7. bastiaan

  Voor eigenbelang doen dit soort mensen het…

 8. aldus

  Leuk dat iemand die onbetaald zo veel werk verzet voor deze organisatie door MC en de reacties weer wordt neergesabeld. Wat hebben jullie vandaag gedaan om de wereld een beetje beter te maken?

 9. [MikE]

  John de Mol doet het met Stichting Talpa in Amstelveen in elk geval geheel anoniem.

 10. Flexi

  Guttegut
  En dan ‘is’ schrijven. Dat is geen Nederlands, dat is tokkietaal.

 11. René van Gellekom

  Je. Verwacht. Het. Niet.

 12. simon sylvanus

  Het zal me niks verbazen als die clown er via BELASTINGONTWIJKING nog geld aan verdient ook.

 13. simon sylvanus

  Deze BELASTINGONTWIJKER (lees fraudeur) is alleen leuk als die in zaken gaat.
  Dan komt zijn ware aard namelijk naar boven dat is namelijk onnozel.

 14. simon sylvanus

  Weet iemand wat er met dat geld gebeurt ?
  Heeft iemand wel eens zo’n kind soldaat gesproken ?
  Hoeveel verdient de directeur van dat oplichtersfonds ?
  Als Borsato zijn onkosten heeft gedeclareerd is dat dan een salaris van boven de Balkenende norm?
  Staan zijn kleffe gezinsleden ook in de salarisadministratie genoteerd ?

 15. simon sylvanus

  Die Joop vd Ende was ook zo eng die liep zijn geld aan zichzelf te geven ,zo kan ik het ook.

 16. Jan

  Gadverdamme, wat een glijerd…!

 17. lvs2015

  @Aldus ; Onnozelheid is zeker bij jou vanzelfsprekend? Het “woord” van een BN’er is bij jou zeker heilig en vanzelfsprekend en altijd oprecht. LOL! Zeker vergeten hoe al die BN’ers als eersten massaal bij DWDD melden dat zij eventjes een vluchteling zouden opnemen in eigen Huis , en een ieder die in NL hun niet volgde asociaal was , omdat het hier om mensenleed ging , en zij vonden dat het een plicht van een ieder was. Bleek later na controle door Het Rijk en de minister: Geen ENKELE BN’er had echt een vluchteling opgenomen en wat zij dus zeiden bij DWDD gewoon pietpraat en bedrog was. En dan kan ik nog meer voorbeelden opsommen hoe BN’ers liegen voor alleen financieel eigen gewin in de media. In deze ben je zeker vergeten dat een BN’er als Borsato via zijn management altijd een fee indient die vooraf wordt afgesproken alvorens, zoals in deze Borsato, zijn hele hebben en houwen ten dienste stelt (= portretrecht e.d.) En die fee is altijd +/- € 75.000 ex BTW per jaar.

 18. K.C.T.

  BNer,,, niets, maar dan ook niets is echt aan deze vreslijke aanstellerige schreeuwlelijk,,,, zijn hele familie en aanhang is fake,,, het enig echte aan deze patser is de uitdrukking op z’n kop “ofdattiezitteschijten” ,,, waardeloos gedrocht die om de haverklap zit te janken!

 19. DE kijkcijfer adviseur van Nederland..

  Haal het woordje ‘deels’ maar weg uit de titel.

 20. Vivienne

  Enge vent. Vreselijke ijdeltuit met twee gezichten.

 21. Jan

  Wat toch een ontzettend integere vent…
  Ik moet kwijlen van puur genot, bij de gedachte
  dat er toch nog zulke vreselijk goede mensen zijn…
  Eigen belang speelt geen rol, alles uit ideële en
  nobele motieven….
  Maak dat de kat wijs…

 22. Erwin

  Zelfingenomen zakkwal, speknek met geld teveel. En nog een slechte zanger ook. Heb ik het over Jan Smit? Ja! Maar ook MB.

 23. Donald Dumb

  De meest overgewaardeerde zanger van Nederland: Marco Borsato.
  Wat mij betreft gaat hij zich volledig aan zijn Warchild taak kwijten, als hij maar niks meer uitbrengt…

 24. Volger

  Oh oh, wat is behept met de kinderen in de wereld, als hij in zijn Porsche reed en voor een stoplicht herkend werd door de schoolgaande jeugd, keurde hij ze geen blik waardi!!! Ouwe oplichter met Univo en Guus, lekker vreemd gaan daar met z’n allen en geld opmaken!!!🙈 Toerebouwers zijn ‘t!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.