Jan Smit: ‘Bewust minder A-sterren in Beste Zangers’

De NPO 1-hit Beste Zangers barstte dit jaar nou niet bepaald van de A-sterren, maar toch was het programma weer een groot kijkcijfersucces. De muzikale show wordt steeds meer een podium van nieuw muzikaal talent en dat is volgens presentator Jan Smit een bewuste keuze. Zij zorgen volgens hem voor meer verrassing. “Dat hebben we steeds meer gemerkt. In het begin hadden we eigenlijk alleen maar de bekende zangers en zangeressen en dat was toch anders“, zegt hij bij Veronica.

Die A-ster-uitzendingen waren voorspelbaarder, aldus Smit. “Dan zat je met Gerard en Gordon en noem ze allemaal maar op op de bank en dan werd het toch een soort haantjesgedrag af en toe.”

Nu is het volgens hem veel leuker. “Wat je nu ziet is dat er gewoon mensen op de bank zitten, gecombineerd met bijvoorbeeld Lee Towers, die dan heel veel kunnen winnen eigenlijk. Ze willen zich echt bewijzen. Dan krijg je een heel andere sfeer op de bank.”

De grote verrassing van dit jaar was Floor Jansen. Veel mensen hadden nog nooit van haar gehoord. “Ik ook niet. En dat was vorig jaar met Davina Michelle. Zij had aan Idols meegedaan en heeft nu de grootste Nederlandstalige hit te pakken.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen