Floortje gevraagd door commerciëlen, zit nog jaar vast

Floortje Dessing is gevraagd voor een overstap naar een commerciële zender. Ze zit echter nog een jaar vast bij BNNVARA. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de Weekend. Bij de NPO krijgen presentatoren maximaal 194.000 euro per jaar plus een onbeperkt aantal tv-reisjes, maar de commerciëlen kunnen nog meer uitbetalen. “Ik ben gevraagd, maar ik heb nog een contract voor een jaar bij BNNVARA en ik heb nooit dingen in het leven gedaan voor het geld“, zegt ze.

Voor Dessing is maximaal 194.000 euro ook best veel geld. “Ik vind sowieso dat wat je bij de publieke omroep mag verdienen best veel is.

Toch lijkt Dessing niets uit te sluiten. “Ik ben gewoon een hele rare en eigenwijze, dus als ik een stap zet is die misschien anders dan iedereen had verwacht.

Bij de NPO heeft ze veel succes met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Ze won er de Televizier-Ring mee. “Dat had ik nooit gedacht. Voor een reisprogramma is dat toch ook raar? Ik vind het echt wonderlijk.

Het zou kunnen dat Dessing is gevraagd om een reisprogramma te maken bij RTL 4. Een overstap naar SBS 6 ligt minder voor de hand, al zou Net5 wel een optie kunnen zijn.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen