Floortje gevraagd door commerciëlen, zit nog jaar vast

Geplaatst op ma 21 okt 2019 om 9:00

Floortje Dessing is gevraagd voor een overstap naar een commerciële zender. Ze zit echter nog een jaar vast bij BNNVARA. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met de Weekend. Bij de NPO krijgen presentatoren maximaal 194.000 euro per jaar plus een onbeperkt aantal tv-reisjes, maar de commerciëlen kunnen nog meer uitbetalen. “Ik ben gevraagd, maar ik heb nog een contract voor een jaar bij BNNVARA en ik heb nooit dingen in het leven gedaan voor het geld“, zegt ze.

Voor Dessing is maximaal 194.000 euro ook best veel geld. “Ik vind sowieso dat wat je bij de publieke omroep mag verdienen best veel is.

Toch lijkt Dessing niets uit te sluiten. “Ik ben gewoon een hele rare en eigenwijze, dus als ik een stap zet is die misschien anders dan iedereen had verwacht.

Bij de NPO heeft ze veel succes met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Ze won er de Televizier-Ring mee. “Dat had ik nooit gedacht. Voor een reisprogramma is dat toch ook raar? Ik vind het echt wonderlijk.

Het zou kunnen dat Dessing is gevraagd om een reisprogramma te maken bij RTL 4. Een overstap naar SBS 6 ligt minder voor de hand, al zou Net5 wel een optie kunnen zijn.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas
37 Reacties op “Floortje gevraagd door commerciëlen, zit nog jaar vast”


 1. jan

  Wat is ze lekker gewoon gebleven. Zijn de meeste trouwens die uit de staatsruif vreten.

 2. M.

  Ze gaat voor NET5 Kiezen Linda Mol daar kijkt zij tegen op.

 3. xandertje

  Vast? Ze mag de hele wereld rondreizen! En dat nog wel om NOG EEN KEER exact alle bestemmingen van ‘het einde van de wereld’ te bezoeken. Geen grap. Gewoon om na drie jaar nog een keer te vragen hoe het voelt om ver van alles te wonen.

  Ik ben niet zo van het woord vliegschaamte, maar als het bij iemand van toepassing is!

  How dare you :-)

 4. Grace321

  Geld geld geld

 5. Tooske

  Grace321 is toch ook belang rijk toch

 6. René van Gellekom

  Ze heeft fake b**bs betaald met belasting centen.

 7. Gaby

  Talpa gaat een geile cameraman als lokaas inzetten.

 8. Dennis

  Een van de meest nuchtere tv persoonlijken. Iets waar types als Wendy van Dijk, Irene Moors, Linda de Mol nog veel van kunnen leren

 9. Sven L.

  RTL Travel nieuw leven inblazen? Zou goede titel zijn voor de zondagavond. Afgewisseld met andere feelgood-tv en gevolgd door “Postcode Loterij: 1 Tegen 100”.

 10. Dorus

  Alles op kosten van de kijker, slim….

 11. Adam Curry met uitjes

  Floortje naar het Einde van de Wereld.
  En hopelijk dan wel daar blijven! ☺

 12. Huismaker

  Kan ze nog een jaar lang verder schaamteloos doorvliegen.

 13. Gerard de Groot

  Na dat jaar maar gauw achter de centen aan bij de commerciëlen. En oh gut ineens zit je in een pot vol met namen die ook voor de centen kozen en allemaal graag een eigen programma denken te krijgen. Alleen heeft de baas zo’n idiote smaak en verzeil je, want ja hoog salaris hè, in domme quizjes en andere rare programma’s als opvulling.
  Succes meid!

 14. Daan

  Gerard

  Ben je vergeten dat Floortje is begonnen bij de commerciëlen?

 15. Ohnoo

  Floortje is groot geworden door RTL
  Totdat ze ineens heel politiek correct ging doen en overstapte naar de staatsomroep

 16. Jochem

  Dat Floortje zo hoog te paard zit/is gezet, is onbegrijpelijk. De mensen bij wie ze op bezoek gaat zuigt ze helemaal uit, zonder dat ze iets over zichzelf weggeeft. Nul wederkerigheid. Dat is hoogst onbeschoft. Floortje is zo onzeker over zichzelf dat er een slot op haar mond zit en ze nooit iets over haar eigen leven vertelt. Het is allemaal eenrichtingsverkeer vanuit de geïnterviewde. Het enige dat Floortje ‘weggeeft’ zijn betekenisloze kreten als ‘wat is het geweldig mooi hier’. Ze zou eens naar bijvoorbeeld Beau moeten kijken, die zich wel openstelt in gesprekken met gasten.

 17. Diewke

  @Jochem. Volgens mij snap jij het concept interviewen niet. Ik zit niet te wachten op het persoonlijke leven van Floortje. En de rest van de kijkers ook niet. Het zou juist heel onbeschoft zijn om veel over jezelf te praten. Hoor je Pauw of Jinek weleens over zichzelf praten. Nee dus. En Floortje is echt niet onzeker over zichzelf hoor.
  En die mensen hier die praten over vliegschaamte.. Ga toch weg. Wat een klimaatgezeik. Ga lekker naar de bijeenkomsten van Greta. Zijn vaak de mensen die niet werken en niet op vliegvakantie kunnen, dat ze overal op zitten te ouwenelen.

 18. Niks op TV.NL

  @ Jochem, Dat is het mooie van Floortje… Het gaat namelijk niet om de presentator of presentatrice, maar om de inhoud en de gasten van het programma.

 19. Erwin

  194.000 euro per jaar, dat is zo’n 16.000 euro per maand. Je weet wel, ruim 5 keer zo veel als jij en ik verdienen. Verdíenen, want zij reist gratis naar verre landen en doet alsof ze helemaal geweldig is. Ze verdient niets.

 20. shrink

  Floortje zit in de hoek waar de klappen vallen. Omdat de vliegschaamte-deugmensjes momenteel en de komende jaren het debat bepalen, kan ze het wel vergeten om nog zorgeloos de wereld over te vliegen en daarover boekjes te publiceren. Het lijkt me beter voor haar om een soort Van Gewest tot Gewest gaat maken over alle bijzondere attracties in de Lage landen en omstreken.

 21. G.v.Houtem

  Floortje niet overstappen..

  Jij past niet.bij die zenders, dan wil /kan ik niet meer kijken
  Al die reclame.
  Vreselijk

 22. Pauline

  @Renė van Gellekom, houdt U niet van neptieten ? Of niet van mensen die de belastingdienst een kunstje flikken ? Of houdt U van allebei niet ?

 23. Pauline

  @Dennis, gelukkig heeft U de meest vervelende personen met name genoemd.

 24. Nachash

  Floortje Dessing die op 1 september 1996 samen met NPO/Veronica de historische commerciële overstap maakte naar de Holland Media Groep/Veronica (RTL/Veronica/EndeMol) zou aan het einde van haar contract heel Goed kunnen overstappen naar Talpa Network.
  Zowel op 6 als bij NET5. zou zij een goede aanvulling kunnen zijn op de aanstaande vernieuwde programmering van Talpa TV en natuurlijk ook terecht een salaris boven de balkenende norm kunnen gaan verdienen !…

  De tijden zijn veranderd NPO/Talpa Network !…

 25. MediaPrak

  Ik de k dat de NPO norm ook wel eens de com. norm wordt. Met huidige kijkcijfers worden exorbitante jaarinkomens niet meer terugbetaald.

 26. Tinie Parkiet

  Floortje heeft nooit dingen in het leven gedaan voor het geld, dus houden we er rekening mee dat ze volgend jaar is vertrokken naar een van de commerciëlen.

 27. Lau

  Floortje past niet bij SBS6, maar dan wel weer bij Net5. Rtl4 zou ook prima kunnen, onder de noemer “RTL Travel”

 28. Frenske

  Nu kun je wel jaloers zijn op die vrouw en haar riante inkomen en 10.000 reizen, maar volgens mij is ze doodongelukkig en is dat vele reizen niets anders dan een poging om te ontsnappen.

 29. Frenske

  Als je niet tevreden bent in Nederland zul je dat ook niet worden in een ver land. Je neemt jezelf mee.

 30. Yorick

  Floortje was ooit hulpje bij Shockradio, dat Rob Stenders op zaterdagnacht maakte. Daarna is ze gigantisch omhooggevallen. Floortjes grote makke is dat ze persoonlijkheid mist. Dat blijkt ook uit de nietszeggende teksten die je haar op televisie hoort uitspreken. Dan toch bijna 2 ton aan salaris jaarlijks binnenharken, is heel bijzonder.

 31. Famke

  @Frenske
  Jij bent geen psycholoog hé. Want je kraamt wel heel veel onzin uit.

 32. BRAAK

  In principe is deze flapdrol een steuntrekker. WANT WIJ DE BELASTINGBETALERS BETALEN DIE MUTS HAAR INHOUDSLOZE PRUT REIZEN VERZORGT DOOR NPO REISBUREAU!!!!

 33. Lies

  Hoe status te verwerven als BN-er of mede BN-er, vult u maar in wie wat zei:
  ‘Ik ben gevraagd’
  ‘Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Fidan de nieuwe Eva wordt’
  ‘Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Tijs en Fidan samen de late night gaan doen’

 34. Flits Bom

  Als ik Floortje zie, denk ik aan een harige vagijn.

 35. Hans

  Al die zogenaamde bn er s stappen over voor dat rotgeld en de meesten presteren niets bijzonders, een uurtje televisie, alle gevoel voor realiteit verloren, zie ranzige smeerlap Gordon,van dijk ,jinek ,de Mol,Tensen enz. Enz. Misselijk tuig

 36. Ben

  NIET DOEN WORD JE NET ZO NEP ALS DE REST JOUW KRACHT LUGT IN HET PURE!!!

 37. critikast

  Floortje is al jaren nep hoor! Ze doet alsof ze dat hele reisprrogramma in haar eentje maakt, maar heeft een grote redactie om zich heen die alles voor haar regelt, zelfs de pompoentjes in haar BH worden voor haar ingepakt, alle vliegtuigen en taxi’s worden geregeld en de interviewafspraken worden zorgvuldig geproduceerd. Niks zelf ontdekken, en alleen het laatste stukje van de wandetochten met haar rugzak zelf lopen. Voor de rest wordt ze naar de plaats van bestemming gereden. Hoe gemakkelijk kan het zijn. En dan krijgt ze ook nog een onderscheiding! Floortje, misschien eens de mensen om je heen laten delen in je succes! Hypocriete trut !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.