‘Felle discussie over Jan Smit in Songfestival-team’

Het lijkt alles behalve een uitgemaakte zaak dat Jan Smit een van de hosts van het Eurovisie Songfestival wordt. Sterker nog: hij is binnen de organisatie juist onderwerp van een felle discussie. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Bronnen in Hilversum stellen in de krant dat een van de pijnpunten Jan Smit zou zijn. Smit is het bekendste gezicht van AvroTros en die omroep vindt het ‘niet oké’ om hem te passeren, maar ook de NOS, de NPO en de European Broadcasting Union (EBU) hebben een stem.

Een insider zegt in De Telegraaf: “Daar is tot nu toe niets over naar buiten gekomen, maar intern is er een enorme strijd gaande tussen zijn AvroTros en de NOS/NPO. En die speelt zich helaas echt af op het niveau: wie heeft de langste?

Bij de NOS en NPO zou men meer voelen voor Herman van der Zandt. “Het zijn mij onbekende krachten die voor Jan Smit liggen”, vertelt een ingewijde. “Er moet nog heel wat water door de Maas voordat AvroTros hierover zijn zin zal krijgen, ik zet voorlopig in op Herman.

Smits manager Aloys Buys laat weten dat Smit nog steeds niet gevraagd is. “Pas in december zouden we meer horen.

Volgens De Telegraaf is alleen de aanstelling van Dionne Stax zo goed als rond. Woensdag mag ze warmlopen als presentatrice van het Gouden Televizier-Ring Gala.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen