Beau zit in de lift: op een na beste week tot nu toe

Geplaatst op zo 20 okt 2019 om 8:30

Beau van Erven Dorens vindt langzaam de weg omhoog met zijn talkshow op RTL 4. Hij zette deze week zijn op een na hoogste weekgemiddelde tot nu toe neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nadat hij vorige week nog de slechtste week tot nu toe neerzette, komt Beau deze week uit op een aardig gemiddelde van 505.000 kijkers (13,6 procent). Het is geen moddervette score, maar het is wel veel beter dan de scores die Twan Huys en Art Rooijakkers destijds neerzetten.

Net als zijn voorgangers weet de talkshow van Beau vooral te scoren op de vrijdagavond, als RTL 4 groot weekendamusement uitzendt. Deze week trok de vrijdagaflevering 911.000 kijkers (19 procent), wat natuurlijk erg bevorderlijk is voor het weekgemiddelde.

Beau is nog tot aan de kerst te zien op RTL 4. Als de zender tevreden is over de kijkcijfers, dan gaan hij en Eva Jinek het late tijdslot van de zender met elkaar afwisselen. Jinek debuteert in januari op RTL 4.

Een overzichtje van Beau’s weekgemiddeldes tot nu toe:

 • Week 01: 591.000 kijkers en 16,7 procent marktaandeel, #1
 • Week 02: 459.000 kijkers en 13,8 procent marktaandeel, #5
 • Week 03: 451.000 kijkers en 13,2 procent marktaandeel, #6
 • Week 04: 469.000 kijkers en 12,6 procent marktaandeel, #4
 • Week 05: 491.000 kijkers en 12,7 procent marktaandeel, #3
 • Week 06: 446.000 kijkers en 11,0 procent marktaandeel, #7
 • Week 07: 505.000 kijkers en 13,6 procent marktaandeel, #2

Foto: RTL








21 Reacties op “Beau zit in de lift: op een na beste week tot nu toe”


 1. Tulp

  Dat komt wel goed met Beau. Veel zal wel te maken hebben met de programmering ervoor. En ik zou op vrijdag gebruik maken van de gelegenheid dat er zoveel mensen kijken door met hele sterke gasten te komen, zodat Beau een goede indruk achter en mensen op andere dagen misschien ook sneller overschakelen naar Beau. De gasten afgelopen vrijdag waren niet echt boeiend of nieuwswaardig. Dan zat het qua kijkcijfers wel goed, maar voor de lange termijn is het denk ik niet bevorderlijk voor het programma om alleen maar dat soort gasten te hebben op vrijdag.

 2. #NPO Kijker#

  Twan had in september/oktober 2018 net zo veel kijkers als Beau de afgelopen 2 maanden.

 3. MediaPrak

  Beau trekt, geen kijkers en houdt deze zeker niet vast. Wat Pauw wel lukt. Dan mag Blue Circle en vdVorst met vrijdagcijfers van Beau in hun nopjes zijn, as maandag zijn ze, gewoon weer bagger. 20:30-22:30 programmering is dit jaar bij RTL gewoon ver onder de maat. Daar treurt Beau gewoon op mee. En als er in januari (de, tradionele herhaal periode van RTL) , niet serieus een boost aan de kijkcijfers wordt gegeven, zakt Eva in het zelfde moeras.

 4. Eric

  Amper 400.000 kijkers afgelopen maandag tm donderdag. Dus zwakke cijfers. Alleen de vrijdag trekt de boel nog omhoog. Maar dat hadden Humberto, Twan en Art ook.
  Maar RTL zal tot kerst doorgaan. Uitzitten van deze 4de talkshow flopper en na buiten toe mooi weer blijven spelen. Meer zal er niet gebeuren.

 5. MC bezoeker 42

  @Mediapark Ik verwacht dat ze vol gaan doorprogrammeren gezien de strijd met Talpa en de terugzakkende belangstelling voor televisie. Je ziet nu al dat Talpa dit ook doet door in december shows te starten als Dancing On Ice & De Alleskunner, die in januari doorlopen. Dat deden zij in het verleden ook niet.

 6. Rob

  Mediapark :

  Programmering 2e deel dit jaar ziet er op 4 wel iets beter uit vind ik ( behalve de maandagavond ). Op dinsdag heeft Beau al een iets betere lead in in en ik verwacht
  Op woensdag en donderdag ook dat 4 iets hoger gaat scoren doordeweeks. Ik verwacht dat rtl helemaal niet zoveel gaat herhalen in januari hebben ze dit jaar ook niet gedaan.in Dec Misschien Wat films weer en wat
  HH en januari starten ze met nieuwe programma’s let maar op. In juni komen wel eerder
  Herhalingen al als dit jaar omdat 12 juni het Ek voetbal begint al.

 7. Remi

  Beau gaat het redden, en terecht !!

 8. CB

  RTL heeft al aangekondigd dat Beau ook door de producent van Jinek gemaakt gaat worden, dus lijkt mij dat 1 en 1 gewoon bij elkaar opgeteld gaan worden en dat ie doorgaat.

 9. Zucht

  Ik snap werkelijk niet waarom er nog zoveel aandacht ’s voor de talkshow van Beau. Het zal nooit wat worden. Ik ken niemand die dit kijkt.

 10. John de Mol

  Beau zit in de lift richting kelder

 11. Maria

  Als ik Beau was zou ik enkel in het weekend een talkshow doen en de rest van de week andere dingen.

 12. Ana List

  Het probleem zit hem dus mede in de lead in van het programma. Te tjde van de gloriedagen van Tan zag je dat de programna’s voor Tan extreem goed scoorden. Toen dat minder werd ging Tan ook minder scoren. Dat werd overigens ook nog versterkt door de kritiek op het programma (rtl promotie) en Tan zelf (Dionne Stax affaire) .

  Op vrijdagen is er een hoge lead in voor het timeslot. Dus scoort Beau daar ook…

 13. Ron

  Het weekgemiddelde gaat door de aflevering van vrijdag omhoog, ja zo kan ik het ook beredeneren. De rest van de week is zeer wisselvallig qua cijfers maar ook qua inhoud. Het hoeft allemaal niet nieuwswaardig te zijn, dat bewees de uitzending van vrijdag wel. En dan doe je het goed en geef je de kijker een keuze. Wil je actualiteit/het gesprek van de dag dan is daar Pauw en cs., wil je licht vermaak en een gezellige afsluiting van de avond zet je Beau aan of vanaf januari Eva. Zo moeilijk is het allemaal niet dus.

 14. Nerd

  @Ana list Als de lead in zo belangrijk is, waarom schakelen mensen wel extra in voor Pauw en niet voor Beau? Het is gewoon bagger kwaliteit wat Beau brengt en gewoon gaan erkennen dat hij de man is van de showbizz gesprekken en niet van de zware gesprekken. Een gemiddelde RTL kijker kan dat niveau en onderwerp niet aan.

 15. Bart

  @Zucht Jij denkt dat het een graadmeter is omdat jij en je omgeving iets niet kijken? Ha Ha!

 16. Ohnoo

  Beau doet het goed
  Gaat nog wel groeien komende maanden

 17. Boy

  Heel goed zo.

 18. Spuit Elf

  Beau is top!! Gaat lekker groeien de komende tijd.
  Ook al was de vrijdag tafel wat magertjes deze keer.

 19. Boy

  Gaby Blaaser was er.

 20. Bob

  Het is een simpele presentator met een simpel programma. De simpelen weten het nu een beetje te vinden. Maar het zal echt nooit het veel hogere niveau van de NPO halen

 21. Robin Martens Lover

  Door Gaby Blaaser scoort Beau weer als een tierelier! vaker uitnodigen of types zoals Robin martens

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.