Wilfred interviewt Rob Geus, boze manager breekt in

Rob Geus heeft zich vrijdag op de radio laten interviewen door Wilfred Genee en daar werd hij niet vrolijk van. Sterker nog: zijn manager ook niet. Dat bleek tijdens de uitzending op BNR Nieuwsradio. Rob was voor één keer de co-host van Wilfred. Hij kwam vanwege file anderhalve minuut te laat voor de uitzending en toen hij eenmaal zat, belandde hij niet bepaald in een warm bad. Kennelijk was de Expeditie Robinson-kandidaat niet echt voorbereid op de beruchte interviewstijl van Wilfred.

Wilfred ging er behoorlijk in. Hij haalde zijn bijnaam Rob Kneus aan, vanwege zijn gekluns in Expeditie Robinson. “Ah, kom op hè? Dat is van vijf weken terug en het ging over drie twitterberichtjes“, verweerde Rob zich geprikkeld.

Rob ging in het programma de fout in, omdat hij behoorlijk blunderde als kok. Of zoals kandidaat Frank van der Lende het omschreef: “Het is ongelooflijk. Hij heeft een eigen pannenkoekenrestaurant en hij verneukt eerst de bloem hier en dan gaat hij alle pannenkoeken maken van het bloem wat we hadden en het was niet eens gaar. Dan laat hij ze ook nog eens op de grond tiefen.”

In de verdediging

Rob schoot bij BNR helemaal serieus in de verdediging: “Natuurlijk, wat ik heb gedaan was niet heel erg slim, maar ik had het in overleg gedaan. Ik moest wat vocht weggooien, want het was iets te dun en dan komt er een klein beetje meel mee.”

Wilfred voelde dat hij beet had en vervolgde: “Maar voor iemand die ooit als kok begonnen is en een pannenkoekenrestaurant heeft, is het vrij pijnlijk dat je niet eens een pannenkoekmixje kan maken, hè?

Rob: “Het is uiteindelijk wel goedgekomen hoor. Het ging om 30 gram meel.”

Toen Rob de makers van Expeditie Robinson ‘creatief monteren’ verweet, haalde Wilfred zijn optreden in Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS aan. “Daarvan was de beeldvorming toch ook al niet juist?“, zei hij plagend.

Wilfred insinueerde dat Rob telkens de makers de schuld geeft als hij niet goed uit een programma komt. In JWMW VIPS riep hij op een gegeven moment ‘vals kreng’ naar Virginia van Eck, de vriendin van Peter Jan Rens. Rob stoorde zich er behoorlijk aan dat Wilfred een fragment liet horen en hierover begon.

B-artiest

Vervolgens vroeg Wilfred ook nog eens plagend: “Heb je nooit het gevoel bij dit soort programma’s dat je een beetje als televisievulsel wordt gebruikt? Er worden altijd van die bekende Nederlanders opgeroepen, vaak – met alle respect – B-artiesten, die dan nog een keer laten zien dat ze bekend zijn. Heb je dat gevoel niet een beetje?

Rob: “Hij gaat maar door met z’n B-artiesten… Nee, zo zie ik dat niet. Ik zit dertig seconden in je show en ik word afgezaagd.”

Management

Na de reclamebreak onthulde Wilfred dat Robs management not amused was. “We hebben een klein probleem, heb ik begrepen. Het management heeft gebeld, hè Rob? Die vinden het op het randje allemaal.”

Rob: “Neeeee, hou toch op man. Hou toch op.”

Wilfred: “Ja, dat zeg je net tegen mij dat het management belt. Wat is er aan de hand?

Rob: “Er is niks aan de hand, joh. Kom op, ga lekker door.”

Wilfred: “Vind je de vraagstelling soms iets te scherp of niet?

Rob: “Nee, maar kijk. Ik stond in de file, ik kom binnen, ik had nog haast het pedaal op mijn voet zitten en jij gaat gelijk los.”

Wilfred: “Ik zei gelijk Rob Kneus, dat vind jij niet leuk?

Rob: “Nee, dat niet alleen. Gewoon: laat het verleden een beetje gaan, laten we lekker positief zijn.”

Foto: RTL, Martijn van Gelder

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen