RTL 4 strijdt met Masked Singer tegen DDD op SBS 6

Een week na de finale van The Voice Senior en het eindigen van tv-gedrocht Helden door de modder VIPS, begint er vanavond een nieuwe vrijdagstrijd op televisie. RTL 4 neemt het met het gloednieuwe The Masked Singer op tegen de zoveelste van RTL ‘gejatte’ formule op SBS 6: Dance Dance Dance. De tv-show met gemaskerde BN’es was al een hit in Korea, Amerika en Duitsland en nu is Nederland aan de beurt. “Twaalf bekende Nederlanders, één vraag: wie zit er achter het masker?

Niemand weet wie er achter de maskers zit, legt presentator Ruben Nicolai uit. Hij verzekert dat het gaat om A-sterren. “De geheimhouding bij dit programma is krankzinnig. Het is voor het eerst dat wij een studio binnenkwamen en je een bandje moest halen. Dat je je naam moet zeggen en je dan een bandje krijgt. Anders mag je je eigen studio niet in. De geheimhouding is zo krankzinnig. Die mensen worden met geblindeerde busjes binnengebracht. Ze moeten ook smoesjes verzinnen, want ze kunnen niet zeggen: ‘We zijn aan het oefenen!‘”, zei hij bij Beau.

Twee panels bestaande uit Gerard Joling en Buddy Vedder en Carlo Boszhard en Loretta Schrijver doen hun uiterste best om de identiteit van de karakters te achterhalen. Vedder: “Voor ons, de panelleden, is het de taak om erachter te komen wie er achter dat masker zit, dus wij werden al helemáál overal weggehouden. Wij waren ook niet bij de repetities. Bij de repetities staan ze ook alleen met een bivakmuts op.”

Over naar Dance Dance Dance. Daarvan is het recept natuurlijk al bekend. Wie zijn de kandidaten? Actrice Susan Visser met acteur Thomas Cammaert, Danny de Munk met zijn dochter Bo, zangeres Sharon Doorson met acteur Géza Weisz en zanger Vinchenzo met online content creator Nochtli Peralta Alvarez. En voor het eerst doet er ook een trio mee: Lisa, Shelley en Amy van OG3NE!

De presentatie is in handen van twee presentatoren met een imagoprobleem: Wendy van Dijk en Jandino Asporaat.

The Masked Singer en Dance Dance Dance beginnen om 20.30 uur op RTL 4 en SBS 6. NPO 1 programmeert Flikken Rotterdam door.

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen