‘RTL 4 neemt risico: Jinek trekt vooral bejaarden’

Sywert van Lienden vindt dat RTL een behoorlijk risico neemt door Eva Jinek aan te nemen. Het is de bedoeling dat zij een jong publiek gaat aantrekken, terwijl zij bij de NPO vooral bejaarden bedient. Dat stelt de opiniemaker op Twitter. Jinek wil haar ‘journalistieke en persoonlijke interesses’ bij RTL gaan ‘delen met vooral jonge vrouwen’. “Nu wat ik niet snap: Eva Jinek heeft nog niet bewezen in die jongere mediadoelgroep iets neer te kunnen zetten“, zegt de DWDD-bekendheid.

Als NPO 1-ster bedient Jinek nu vooral oude mensen, weet Van Lienden. “Haar carrière: eerst anchor NOS-journaal (leeftijd gemiddelde kijker 58 jaar), toen Met Het Oog Op Morgen, toen De Verenigde Staten van Eva (NPO 1 ook gemiddeld 58 jaar) en nu de talkshow Jinek: kan niet direct cijfer vinden, maar waarschijnlijk begin 60 jaar.

De potentie is er wel conceptmatig, zegt Van Lienden. “Maar het lijkt mij een enorme gok om op het boegbeeld van de jonge vrouw te gokken. Iedereen die wat doet bij de NPO werkt voornamelijk voor senior Nederland, zeker met een infotainment talkshow. In die doelgroep is zij een household name.

Van Lienden denkt dat Jinek straks iets meer RTL wordt. “Nou zie ik wel wat ze ongeveer gaan proberen te doen: Eva Jinek meets Ellen Degeneres. Dat betekent meer human interest, meer show, uitgesproken progressief, meer humor, Evatube, meer muzieken spin-offs (Eva Jinek als nieuwe Peter van der Vorst/Ivo Niehe bij de sterren thuis).

Voor Jinek zal de overstap uiteindelijk goed uitpakken, denkt hij. “Veel meer kans dan bij NPO dat zij multimediaal (jeukwoord, maar toch) gaan werken. Omdat je gewoon weet dat medium televisie elke dag irrelevanter aan het worden is. Je móet de sprong vooruit wagen, als je nog lang wilt meedoen.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen