René Froger heeft diepgewortelde haat tegen roddelpers

Niet alleen André Hazes jr, maar ook René Froger heeft een diepgewortelde haat tegen de roddelpers. Bladen als de Weekend en de Story komen niet bij hem naar binnen. Dat vertelt de volkszanger in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Froger walgt van die bladen. “Ik lees ze niet eens. Ze komen al dertig jaar mijn huis niet in en als er iemand thuis tegen mij over begint, dan moet hij de kamer uit. Het mag een onderdeel zijn van mijn leven, want het slaat helemaal nergens op.”

Alleen zijn gezin heeft iets te maken met zijn gezin, aldus Froger. “Ik weet hoe het zit, mijn vrouw weet hoe het zit, iedereen weet bij ons thuis hoe het zit. Het brengt een negatieve indruk. Ik vind negatieve indrukken meenemen in een huis wat heel gelukkig is… Dat komt bij mij niet eens door de deur heen.”

Waar ontstond zijn haat tegen de roddelpers? “Natasja en ik waren een tijdje uit elkaar, zo’n 21 of 22 jaar geleden. Op een gegeven moment werd er aan de overkant van mijn huis een ander huis gebouwd, maar dat was nog een soort van brakke grond. In die periode stond daar elke dag een auto met een rode fotografe.”

Op een fotografe zat Froger helemaal niet te wachten. “Het was een kutperiode, je bent alleen, je voelt je al vreselijk en het enige waar ik mijn huis voor uitkwam was echt voor optredens en mijn werk. Verder wilde ik geen mensen zien; ik was echt even helemaal klaar met alles. Op een gegeven moment komt de postbode die ik al jaren kent en die zegt: ‘Hé Froger, alles goed? Ze staan er weer, hoor.’ Dat was net op een moment dat ik zó boos was en toen ben ik naar die auto toe gerend. Ik was er echt klaar mee. Ik hoorde die mevrouw tegen de chauffeur zeggen: ‘Gas, gas! Hij is echt boos!’ Ha ha ha! Zij reden die straat uit.”

Twee weken later stond er in de Weekend – en toen moest ik wel heel erg lachen, dat vind ik wel humor – een stukje waarbij je René Froger in een joggingpak ziet met daarbij de tekst: ‘Ondanks alle narigheid weet René Froger toch nog tijd te vinden om te joggen.’ Dat vond ik wel weer humor.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen