NPO vindt potje: Floortje mag alle reizen opníeuw maken

Geplaatst op Sun 22 Sep 2019 om 10:30

Floortje Dessing mag alle reizen die ze de afgelopen jaren maakte voor haar NPO 1-show Floortje Naar Het Einde Van De Wereld nóg een keer maken. Ze gaat voor het nieuwe seizoen namelijk terug naar de mensen die ze al heeft bezocht. Dat heeft BNNVARA laten weten. Het nieuwe seizoen van het programma, dat in het voorjaar van 2020 te zien zal zijn, krijgt daarom de naam Floortje Terug Naar Het Einde van de Wereld. De presentatrice wil weten hoe het nu met alle mensen gaat.

Hoewel de eerste aflevering nog maar vijf jaar geleden was, vindt BNNVARA het nu al tijd om terug te blikken. “Floortje Dessing gaat terug naar mensen die ze de afgelopen jaren bezocht. Wonen ze nog aan het einde van de wereld of heeft hun leven een bijzondere wending genomen?

Dessing gooit er weer een heel CO2-kanon tegenaan en bezoekt alle uithoeken van de wereld. “Floortje bezoekt onder andere de Amerikaanse Maggie, die in India een weeshuis runde.”

Is de school die ze voor ogen had al geopend? Heeft ze zelf de liefde van haar leven gevonden? En hoe is het met alle kinderen die bij haar woonde?” 2020

Foto: BNNVARA
68 Reacties op “NPO vindt potje: Floortje mag alle reizen opníeuw maken”


 1. Remi

  Werkelijk knéttergek …

 2. Hans

  En dan met grote letters op het scherm projecteren dat het programma CO2 neutraal is geproduceerd.

 3. Ellen

  Floortje heeft een verslaving: reizen. Maar moet de NPO zo’n verslaving faciliteren?

 4. Eva

  Is dit serieus?!?! Knettergek, echt knettergek.

 5. xandertje

  Niet intrappen mensen dit is een 1 april grap, net als dat Jan Smit het songfestival gaat presenteren en de vervanger van Jinek weer een linkse vrouw gaat worden.

 6. Duo

  Haar reis naar India alleen al stoot 16.000 kilo CO2 uit.

 7. Yes Sir Klaver

  Het Co2 spat er van af.

 8. ceasar

  Raar dat Floortje dit uberhaupt wil, met haar ‘alles voor het klimaat’-instelling. En bizar dat de NPO dit betaald. Zinloze trips. De geinteresseerde kijker heeft die mensen en locaties al gezien. Het is waarschijnlijk alleen voor Floortje leuk die mensen weer te ontmoeten. Waren er geen andere reizen mogelijk? Zijn alle ‘onbekende, zeer moeilijk bereikbare plekjes op de aarde soms op?

 9. Curryworst

  Dat reizen van Dessing is gewoon vluchtgedrag.
  Best wel treurig.

 10. Wijze van Zion 1.

  Floortje moet daar eens blijven, aan het einde van de wereld…..

 11. Duo

  Goed gezien Curryworst

 12. Niels777

  Wat maakt het uit, dat vliegtuig gaat toch wel en co compenseren ze. Er kijken genoeg mensen naar om dit te kunnen verantwoorden. Een programma in een studio op locatie maken kost ook veel co2 waarschijnlijk meer.

 13. Eef

  Goed voor het milieu.

 14. Curryworst

  @Duo,
  En wat het nog schrijnender maakt, toen ze behoorlijk ziek geworden was ging ze terug naar haar ouderlijk huis. En sterkte aan in haar oude vertrouwde meisjesslaapkamer.
  Als het erop aan komt heeft ze dus niemand behalve haar bejaarde ouders.

 15. jan

  ONGELOOFLIJK!!!!!!!

 16. Smulpaap

  En terrecht, goed bekeken show!
  En al die ‘spontane’ CO2-activisten hier vd Mediacourant Inquisitie hebben boter op hun hoofd, hahaha.

 17. Duo

  @Niels. Dat compenseren is waanzin. Als ze de reis niet maakt hoeft er ook niets nep-gecompenseerd te worden.

 18. Bas

  Enige fatsoenlijke reactie is van Niels777. Wat een hoop zuur van Mediacourant en mensen die reageren. Wat doen jullie aan minder co2 uitstoot en voor het milieu? Waarschijnlijk behoren jullie tot de groep die een ander veroordeeld en niet naar zichzelf durft te kijken.. fijne zonnige zondag allemaal mensen. Maak er wat van vandaag en voor de rest van je leven

 19. Huib

  Lijkt me een grapje. Dat is net zoiets als: De linkse achterban van de NPO blijft voor vakantie verre vliegreizen maken, of: De linkse volkskrant blijft advertenties plaatsen voor goedkope pret vliegreizen. Allemaal ongeloofwaardig.

 20. K.C.T.

  Vreselijk aanstellerig kutwijf,,,, waar ze ook is ter wereld,,,, altijd is ze in beeld!!! die smerige grijns, dat steenkool engels, stomme vragen,,,,,, wijf kan niks behalve prachtige opnames verzieken door met die eeuwige halve-gare kop voor de lens te paraderen,,,, ga koken samen met dat irritante “boerzoektvrouw” gedrocht Yvonne Jaspers,,,,,, Stop met vervuilen van beeldschermen!!! BNers br br br

 21. Pro Du Cent

  Ik ben blij dat Floortje deze kans krijgt. Daardoor hoef ik en heel veel andere mensen niet zelf te gaan kijken. Hoeveel CO2 scheelt dat wel niet? Daarbij wordt een goed verhaal verteld (hoe kom je zelf aan al die info als je de taal niet spreekt en geen goede research hebt gedaan?) en je kunt in veel minder tijd veel meer zien over onze wereld. Win-Win situatie dus, mits ze mensen van het kaliber Flora/Floor/Floortje sturen en geen BN-ers die op kosten van de kijker op vakantie een prutfilmpje in elkaar gaan flansen.

 22. Jippie 2

  Wel grote meloenen.

 23. Duo

  @Producent

  Wat een kulargumenten.
  Als ze die reizen niet had gemaakt, dan was half Nederland daar wel heen geweest??
  Per saldo is de NPO gewoon extreem milieuvervuilend bezig.

 24. Curryworst

  @Jippie 2:
  Die komen uit een pakje.
  Sinds 2012 (ongeveer) heeft ze silic0nen.

 25. Kevin Frikandel

  Gaat ze dan ook naar Syrië en Irak? Dat lijkt mij nog enigzins de moeite om te kijken dan, lekker rennen om uit handen van IS te blijven!

 26. Ruud

  Even een tegengeluid hier: leuk!

 27. Johanneke van Es

  “De presentatrice wil weten hoe het nu met alle mensen gaat.”

  Beste Floor, als je dat zo graag wilt weten dan telefoneer je toch gewoon effies met die mensen of ga je lekker hip videochatten of WhatsAppen met ze? Vliegen naar verre bestemmingen om ‘te zien hoe het met mensen gaat’ is zoooo ouderwets en milieubelastend. Nergens voor nodig.

 28. Pedro

  Floortje leeft al jaren gratis op airmiles en hotelbonnetjes.

 29. Sven L.

  Saaie reeks. Dus overbodig. Voegt niets toe. Bezoek dan nieuwe plekken als je gaat reizen; dit is puur egotripperij.

 30. Goffer

  De zielige titel maakt dat ik het artikel niet eens ga lezen. Voorspelt namelijk een weinig journalistiek en weinig objеctief stuk.

 31. Susan

  @Johanneke, helemaal mee eens!! Schandalig gewoon. En iedereen die roeptover dat compenseren….die vlieger gaat niet op. Is zelfde zeggen: roken is slecht. Ja maar ik rook niet over mijn longen. Roken is slecht. Vliegen ook!

 32. POP

  Goffer
  Sun 22 Sep 2019 om 11:56
  Ga koken gek

 33. Trudy

  Zeg Floortje, dat hebben we al gezien. Niet doen. Val niet in herhaling. Je kan vast beter.

 34. Pieter

  Hiermee wil BNNVara alle klagers over de reislustigheid van de omroepen laten weten dat ze er totaal schijt aan hebben wat de mensen er van vinden.

 35. Yet

  Wow

 36. Beste paard van stal

  Potje gevonden. Heeft Floortje even mazzel dat Jinek vertrekt 😂

 37. Sum Тing Wоng

  @POP Krijg kаnker, kаnkеrkut!

 38. Stip

  Flauw. Floortje heeft geen kinderen dus bespaart alleen daardoor al meer dan al die honderden tickets.

 39. Multi Miljardair

  Floortje is net zo gulzig als JdM. Links lullen, rechts vullen. Voor dat geld kan je een hectare zonnepanelen neerzetten (Floortje is niet alleen op reis enzo).

 40. Pippa

  Helemaal waanzinnig dat ik opnieuw mag genieten van de prachtige serie. Inderdaad ben ook ik benieuwd hoe het na zoveel jaren gaat met de mensen die kiezen voor de vaak bijzondere manier van leven. Heel inspirerend!

 41. Sander

  Volgens mij kan er dus nog veel meer bezuinigd worden dan nu het geval is.

 42. Frank

  Dat weeshuis van die Maggie zat toch in Nepal en niet in India? Maakt ook niet uit, als Floortje er maar even lekker tussenuit kan om bij te komen van hier de politiek correcte troela uithangen.

 43. MediaPrak

  Hallo Droeftoeters, jullie zijn Floortje Dessing collectief aan het afbranden over haar reisprogramma en de CO2 uitstoot van vliegreizen. Hopelijk is deze hetze ingegeven in jullie zorg over de aarde en het milieu. Daar leven jullie ook naar. Dus wordt de 4e hands vervuilende diesel van de hand gedaan. Gaan jullie op andere forums niet zeiken over het verlagen van de max snelheid naar 120 km en laten jullie je 2tak Canda wat vaker staan en lopen jullie naar de super voor jullie wekelijkse kratje en blik zelfdraai sigaretten.

 44. Nils Holgersson

  Alle mensen die hier klagen hoe slecht vliegen is mogen vanaf nu alleen nog op fietsvakantie.

 45. Peter

  Geef een andere presentator eens een kans!

 46. Karel

  Nee Nils, het punt is dat de NPO en haar sterren al jaren zeer belerend en onderwijzend doen tegenover het publiek over milieu en CO2 in het bijzonder, terwijl zij zichzelf niet aan woorden houden. Zelfde als Harry en Meghan in de UK, die krijgen ook de volle laag. Het publiek houdt niet van hypocriete mensen.

 47. Jordy

  “Floortje gaat skypen” wordt de Talpa versie.

 48. Nils Holgersson

  @Karel: Naar dit programma kijken miljoenen mensen. Dankzij Floortje hoeven die niet meer allemaal zelf naar die bestemmingen te vliegen.

 49. Nils Holgersson

  ^^ Dat bespaart tonnen aan CO2.

 50. Rob

  Super, ga zo nog maar 10 jaar door ik kijk er met heel veel plezier naar. Fuck de rest hier xxx

 51. Tip

  Die verhalen kun je ook optekenen als je met je fiets door Nederland reist.
  Minder uitstoot, minder kans op (enge) ziektes en misschien komt ze dan wel haar evenknie-knapperd tegen in bv Lutjebroek……. blablabla en ze leefden nog lang en gelukkig.

  Mocht het toch weer op een verre reis uitdraaien dan geven we haar ‘n one-way ticket. Klaar is kees. Over en sluiten.

 52. Simon

  Jullie begrijpen er niks van: als je een reis opnieuw maakt compenseer je de CO2 omdat je er al geweest bent.

 53. west*the one and the lonely

  elke dag achter je computer is heel slecht voor het mijeu , of 1 mailtje versturen hoorde ik op BNR ja dat is echt schrikken ook al zouden we een autoloze maand invoeren internet is de grootste boosdoener geworden ee de mens is zelf de schuldige die de aarde verwoest

 54. B

  Heel mooi programma . Kijk er naar uit.

 55. west*the one and the lonely

  @ simon weet je hoeveel C 02 een vliegtuig uitstoot , dat is net zoveel auto`s die in nederland rijden per etmaal

 56. Karel

  Simon, klopt!
  En als de NPO er niet geweest is, moet je er verplicht zelf naartoe met het vliegtuig.

 57. Remco Terhorst

  Eerste reeks: sure. Prima. Maatschappelijk relevant.

  Maar TERUG? Kom op Shula Rijxman, ingrijpen dan! Handje ophouden of nu plan afschieten, wat gaat het worden? Het is wéér links die de geldkraan opendraait hoor!

 58. Nils Holgersson

  @West De servers en airconditioning in het datacenter van Mediacourant laten dagelijks drie ijsberen verdrinken, bezoekers of geen bezoekers. Dan kun je je maar beter de hele dag een ongeluk F5’en hier.

 59. Kird

  En hoe compenseren ze uitgestoten co2 ?

  Door het met geld te belasten ? Klinkt allemaal leuk

  Maar wat word er aan de co2 gedaan ?
  Die is al uitgestoten en valt niks aan te veranderen.

  Leuk hoor
  Weer een nieuwe belasting gevonden om van iedereen te dieven terwijl er niks mee gebeurd

  Een zieke zieke grap

 60. Marc

  Bij het boeken van een vlucht kun je voor een paar tientjes je CO2-uitstoot compenseren. Probleem opgelost, toch? Nee. ‘Klimaatcompensatie geeft je valselijk een goed gevoel.’

  Goed, je bent dus tóch in het vliegtuig gestapt voor die ongetwijfeld welverdiende vakantie. Terwijl je wist dat vliegen een kleine ramp is voor het klimaat. Misschien had je zelfs de vorige aflevering van deze rubriek gelezen, die voorrekende dat een retourtje Thailand voor een gemiddeld gezin meer CO2-uitstoot kost dan een doorsneedak vol zonnepanelen in drie jaar kan besparen, of ruim vijf jaar geen grammetje vlees eten, of drie jaar volledig veganistisch. Of 28 jaar lang korter dan vijf minuten douchen. Met andere woorden: alle groene heldendaden in je dagelijks leven verdampen als sneeuw voor de zon door drie weekjes even heerlijk te genieten.

  Maar wacht! Thuis draai je ook led-lampen in, dus vinkte je bij het boeken van je vlucht een vakje aan waardoor je voor een paar tientjes je CO2-uitstoot compenseert. Probleem opgelost, toch?

  Nee. Klimaatcompensatie is op z’n best een lapmiddel en op z’n slechtst een aflaat.
  Eigenlijk verplaats je jouw probleem

  Klimaatcompensatie klinkt goed: in ruil voor de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt, wordt ergens anders minder CO2 uitgestoten of CO2 uit de lucht gehaald. In theorie staat daarmee de teller op nul: dankzij die paar tientjes belast jouw vliegreis het klimaat niet. Bomen planten is het bekendste voorbeeld, en wat kan daar nu mis mee zijn?

  Niets. Maar waar gaan ze staan? Een retourtje Thailand voor een gezin van vier personen vereist pak ’m beet tien bomen (de berekeningen variëren). Deze tien bomen worden zo goed als altijd geplant in landen aan de andere kant van de wereld – Nederland is bij lange na niet groot genoeg om al onze vliegreizen te compenseren. Vorig jaar presenteerde Staatsbosbeheer een plan om in Nederland op grote schaal meer bossen te planten om zo de klimaatdoelen dichterbij te brengen. Boerenorganisatie LTO zat direct hoog in de gordijnen: waar moesten de boeren dan wel niet heen?

  Eigenlijk verplaats je jouw probleem naar de andere kant van de wereld. In de woorden van Paul Peeters, lector van het Centre for Sustainability, Tourism and Transport van de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda: ‘Ik zou zeggen: zet die bomen in je eigen tuin in plaats van aan de andere kant van de wereld. Dan kom je er al snel achter dat je maar één keer per twaalf jaar kunt vliegen – mits je niet verder vliegt dan Berlijn. Meer bomen passen er niet in een gemiddelde Nederlandse tuin.’

 61. Marc

  De nieuwe klimaatbossen vragen vruchtbare grond en die wordt met een uitdijende wereldbevolking steeds schaarser. De beste landbouwgrond is al in gebruik en de komende decennia zullen de tekorten nijpend worden. Door bomen te planten die de ecologische zonde van jouw vakantiepret moeten wegwassen, leg je dus beslag op broodnodige, schaarse grond. Momenteel compenseert ongeveer 1 procent van de Nederlandse consumenten de klimaatuitstoot van zijn vlucht, maar als heel de wereld klimaatneutraal wil vliegen door bomen te planten, is de wereld domweg te klein.

  Bomen hebben overigens niet het eeuwige leven. Als ze na – zeg – dertig jaar sterven en wegrotten, komt alsnog de CO2 van je vliegreis vrij. Wie écht klimaatneutraal wil vliegen, moet er dus voor zorgen dat tot in de eeuwigheid elke paar decennia nieuwe bomen worden geplant. Een eeuwigheid is best lang in vergelijking met drie weken zonnen in Thailand. Overigens hanteren de meeste aanbieders van klimaatcompensatie een periode van dertig tot vijftig jaar. Wie dan leeft, wie dan zorgt, is kennelijk het devies.
  Schokkend

  Je kunt je CO2-uitstoot ook compenseren door iemand anders minder CO2 te laten uitstoten. Bijvoorbeeld door zonnepanelen en houtoventjes uit te delen in ontwikkelingslanden of te investeren in wind- en zonneparken in arme landen. Jij stoot meer uit, iemand anders minder, samen is dat nul en dus is je vliegreis klimaatneutraal – althans, dat is de gedachte.

  De grote vraag is: wordt er echt uitstoot vermeden? Blijft er evenveel CO2 in de grond als door jouw toedoen in de atmosfeer kwam? Veel van dit soort projecten vinden plaats in arme of opkomende landen met een sterk stijgende energievraag. Hierdoor weet je niet zeker of er uitstoot is vermeden (schoon opgewekte energie in plaats van fossiele energie) of dat er gewoon meer energiecapaciteit wordt gegenereerd (meer groen, evenveel fossiel). In India neemt zonne-energie momenteel een ware vlucht. De lage rente is de belangrijkste aanjager, waardoor financiering van grote zonnecentrales goedkoper wordt. Geld van klimaatcompensatieprojecten heeft hier weinig aan veranderd – de zonnecentrales waren zonder ook gebouwd. Daarnaast is de Indiase vraag naar energie zo groot, dat kolencentrales voorlopig niet worden geschrapt. Er is dus geen CO2 in de grond gebleven.

  “2 procent van de projecten leidt écht tot vermindering van CO2-uitstoot”Sommige compensatieprogramma’s zijn gericht op individuen. In veel arme landen wordt gekookt op primitieve houtstoven. Het verstrekken van efficiëntere kooktoestellen is lovenswaardig en leidt in theorie tot minder houtkap. Of betekent het in de praktijk dat er meer gekookt wordt omdat er minder schaars hout nodig is?

  Op verzoek van de Europese Unie hielden een Duits en een Zweeds onderzoeksinstituut ruim vijfduizend van dit soort compensatieprojecten tegen het licht, van grote zonneparken tot het uitdelen van efficiëntere houtoventjes. Het oordeel was schokkend: 85 procent van de onderzochte projecten heeft ‘een kleine waarschijnlijkheid dat reducties additioneel zijn en niet worden overschat (door de verkoper van de certificaten, E.N.)’. Slechts 2 procent van de projecten leidt daadwerkelijk tot vermindering van CO2-uitstoot en ook nog eens net zo veel als beloofd.

  Het zijn prachtige projecten, maar de uitstoot van je vlucht compenseer je er dus zelden mee. Toen je dat vinkje aankruiste bij het boeken van je tickets, kocht je eigenlijk een aflaat.
  Klimaatnegatief

  Het grootste probleem van klimaatcompensatie is dat het je op het verkeerde been zet. Terwijl je dat vakje aanvinkt, denk je: klimaatneutraal, da’s goed, ik kan met een gerust hart op reis. Nee! ‘Klimaatneutraal’ was dertig jaar geleden een goed idee. Nu is er nog maar één verantwoorde optie: klimaatnegatief.

  Paul Peeters, de expert duurzaam toerisme: ‘Klimaatcompensatie geeft je valselijk een goed gevoel. Want om extreme klimaatverandering te voorkomen – en de verandering dus te beperken tot twee graden Celsius, zoals overeengekomen in de Parijse klimaatakkoorden – moeten we veel minder CO2 uitstoten. Vliegen is met afstand de meest energie-intensieve manier van vervoer – vijf tot tien keer meer dan trein, auto of boot – en de maatregelen die nodig zijn om klimaatneutraal te reizen, kunnen we dus beter op een andere manier inzetten.’ En dus niet om jouw vakantietroep op te ruimen.

 62. Har De Pie Mel

  Lekker hoor die Floortje

 63. Rik

  Wat een armoe Floortje. Om weer terug te gaan naar die types. Wat ga je zien? We hebben daar toch alles al gezien? We willen nieuwe bestemmingen en nieuwe mensen zien. Echt redactionele armoede!

 64. A.M.

  Als ze zo nodig wil weten hoe het met die mensen gaat kan ze toch ook even bellen of Skypen ? Oh nee, dat kan natuurlijk niet als je op een onbewoond eiland zit! Zo zie je maar dat de NPO nog veel meer kan bezuinigen.

 65. wapper

  zelfde npo die wetend geen geld heeft en 40 miljoen tekort komt toch voor miljoenen voetbalrechten koopt, zelfde npo die geen geld heeft voor songfestival toch songfestival binnenhaalt om vervolgens aantekloppen bij de staat.

  daarom ook lekker weg met npo en die 1miljard perjaar aan dingen besteden die er wel toedoen, zoals meer politie, meer docenten.

 66. BRAAK

  Lekker op vakantie van mijn belastinggeld.

 67. Meister Pröpper

  Die stinkert heeft geen vliegschaamte. En nooit iets gepresteerd. Nu weer op kosten van de belastingbetaler een jaartje uitvreten.
  Wat een slome tru t .

 68. Ernst

  Ze kan ook met de meesten skypen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.