Na NPO, RTL en Talpa ook regio-omroepen op NLZIET

Ook de programma’s van de regionale omroep zijn binnenkort te zien bij NLZIET, de gezamenlijke terugkijkdienst van NPO, RTL en Talpa TV. Het gaat om de live- én replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen. Door de deal groeit het aanbod van NLZIET naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 on demandprogramma’s. “De dertien regionale omroepen maken dagelijks gezamenlijk ongeveer 9,5 uur nieuwe programma’s“, zegt regiobaas Gerard Schuiteman.

Schuiteman, bestuurder van de stichting Regionale Publieke Omroep, zegt: “Het brede programma-aanbod bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden.”

Hij is blij met de deal met NLZIET. “Door de samenwerking met NLZIET kunnen we onze waardevolle programma’s binnen het online domein verder versterken.

Het toevoegen van de regionale omroep aan NLZIET sluit aan op de ambitie van minister Arie Slob dat Nederlandse media meer samenwerken om Nederlanders te voorzien van goed en gevarieerd media-aanbod.

NLZIET-baas Niels Baas zegt: “Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking, waarmee de programma’s van regionale omroep binnenkort ook op NLZIET te zien zijn. NLZIET is daarmee nog meer dé plek waar alle Nederlandse content samenkomt, publiek en commercieel.

Het gaat concreet om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Limburg.

Foto: NLZIET

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen