Na NPO, RTL en Talpa ook regio-omroepen op NLZIET

Geplaatst op Mon 09 Sep 2019 om 16:40

Ook de programma’s van de regionale omroep zijn binnenkort te zien bij NLZIET, de gezamenlijke terugkijkdienst van NPO, RTL en Talpa TV. Het gaat om de live- én replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen. Door de deal groeit het aanbod van NLZIET naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 on demandprogramma’s. “De dertien regionale omroepen maken dagelijks gezamenlijk ongeveer 9,5 uur nieuwe programma’s“, zegt regiobaas Gerard Schuiteman.

Schuiteman, bestuurder van de stichting Regionale Publieke Omroep, zegt: “Het brede programma-aanbod bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden.”

Hij is blij met de deal met NLZIET. “Door de samenwerking met NLZIET kunnen we onze waardevolle programma’s binnen het online domein verder versterken.

Het toevoegen van de regionale omroep aan NLZIET sluit aan op de ambitie van minister Arie Slob dat Nederlandse media meer samenwerken om Nederlanders te voorzien van goed en gevarieerd media-aanbod.

NLZIET-baas Niels Baas zegt: “Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking, waarmee de programma’s van regionale omroep binnenkort ook op NLZIET te zien zijn. NLZIET is daarmee nog meer dé plek waar alle Nederlandse content samenkomt, publiek en commercieel.

Het gaat concreet om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Limburg.

Foto: NLZIET
12 Reacties op “Na NPO, RTL en Talpa ook regio-omroepen op NLZIET”


 1. C

  ook allemaal 1080P HD kwaliteit??

 2. M.

  Zoveel van zulke sites, dat ik echt niet meer begrijp wat allemaal voorstelt… http://www.kijk.nl gebruik ik heel vaak, verder allemaal negeren mensen…

 3. Flexi

  Toch heb ik nog steeds het gevoel dat geen van de partijen met volle overgave en enthousiasme aan NLZiet meedoet. Volgens mij zouden ze er liever mee stoppen.
  Kwaliteit is overigens niet op Neflixniveau en uitzendingen lopen seconden achter op realtime wat lastig is bij live sport..

 4. Mart

  Kijk.nl? Hahaha

 5. ano@niem.nl

  RTL heeft Videoland en RTL XL en SBS heeft Kijk.

  NPO heeft dan ook nog een NPO Plus.

  Los van het feit dat mensen echt niet gaan betalen voor herhalingen willen deze partijen helemaal niet samenwerken en dat straalt er helemaal van af.

 6. Martijn

  Vanaf het buitenland toch de enige echte optie om naar de nederlandse televiesie (live) te kijken via Internet.

 7. StefanV

  De content van regionale omroepen (allemaal publieke omroepen) zou veel beter bij NPO Start passen dan bij NL Ziet.

 8. Dreetje

  Van die regionale omroepen hoeven ze geen livestream te doen. Zonde van de bandbreedte. Die twee programma’s die ze eindeloos herhalen kunnen ze net zo goed on demand er opzetten.

 9. Mike

  @Flexi,

  Alles loopt online x aantal seconde achter vergeleken met kabel.

  Of het nu NLziet, Fox Sports app, Ziggo Sports app, Ziggo app is.

 10. "Veronicæ Doet Het?....Beter!";

  Nr. 1: Oranje 2.694.000
  Nr. 33: Beau 324.000

 11. Nils Boss

  Zit die Niels Baas nog steeds te verpieteren in dat onhebbelijke NLZiet hoekje?

  Kom op jongen. Bel een goeie Amsterdamse recruiter en zoek wat hips uit, maar stop met die tv-ellende uit de Polder. Toon wat ambitie. Er is hoop!

 12. Tim Koepers

  Kijk.nl? Serieus? Zielig dat dat je enige bron van entertainment is, wat een domme troep!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.