Matthijs: ‘Ik word gewaarschuwd voor Spijkerman-effect’

Geplaatst op Sun 15 Sep 2019 om 10:00

Matthijs van Nieuwkerk ziet speculaties over zijn toekomst vaak vergezeld gaan met de term ‘Jack Spijkerman-effect’. Dat zei hij vrijdag tegen Jack Spijkerman in De Wereld Draait Door. Spijkerman werd verweten een salonsocialist te zijn toen hij in 2005 overstapte van de VARA naar de toenmalige tv-zender Talpa van John de Mol. In één keer was het over en uit met zijn imago én zijn tv-carrière. Sindsdien worden NPO-sterren steevast gewaarschuwd voor het Jack Spijkerman-effect.

Van Nieuwkerk bekende vrijdag tegen Spijkerman dat hem dat ook gebeurt. “Mijn naam staat ook weleens in de krant de laatste tijd. Dan gaan we vermeend verhuizen of niet, weet ik veel wat iedereen denkt, maar dat moeten ze allemaal zelf weten. Niet zelden valt in de volgende zin het woord: het Jack Spijkerman-effect. Met andere woorden: verhuis niet, want je ziet wat er met Jack Spijkerman is gebeurd. Je bent bijna gemunt in de Van Dale met het Jack Spijkerman-effect.”

Spijkerman denkt dat het anno 2019 wel meevalt. “Jochem Myjer is nu ook naar Talpa gegaan en Paul de Leeuw naar RTL. Men is er nu wel wat meer aan gewend dat men ook bij een commerciële omroep kan werken.

Van Nieuwkerk: “Dat weet ik – de slavernij is afgeschaft, je mag doen wat je wil – alleen Marc-Marie vraagt of je er spijt van hebt en ik zou me kunnen voorstellen dat je toen niet – je zag een nieuwe horizon, je kreeg meer geld: het zijn valide redenen om te verhuizen – maar met de kennis van nu denkt: dat had ik niet moeten doen. Ik heb er meer last van lol van gehad.

Spijkerman: “Nee, eerlijk niet, ik heb er nooit spijt van gehad. Ik heb daarna nog een hoop andere dingen gedaan, zoals Koning Voetbal.”

Foto: Tom Tenseldam
112 Reacties op “Matthijs: ‘Ik word gewaarschuwd voor Spijkerman-effect’”


 1. Kim Jung-Un Dos Tres

  Koning Voetbal?

 2. Curryworst

  Hypocrisie.
  Je kunt Jochem Myer niet vergelijken met Jack Spijkerman.
  Jochem laat zijn politieke voorkeur erbuiten, Spijkerman was/is één van de galeislaven van de PvdA. Geen moment werd onbenut gelaten in Kopspijkers of in zijn radioprogramma’s om alles wat rechts van de PvdA was de grond in te boren.
  Tsja, dan moet je niet raar opkijken dat je als salonsocialist gezien wordt wanneer je voor de koffers met geld gaat.

 3. NOORD*

  Wat heeft die van Nieuwkerk toch een walgelijk Amsterdams peophoofd

 4. Gerwen

  Het bord voor de kop van de zakenman…zong Boudewijn de Groot. Ziehier. Een bord voor het hoofd van Spijkerman van onmeetbare dikte. Natuurlijk is iedereen woedend geworden omdat ”meneer” Spijkerman de vleesgeworden socialist van de VARA was. Daarbuiten is het ook een heel vies, naar hypocriet, agressief talentloos mannetje dat zijn eigen talentloosheid probeert onzichtbaar te maken door anderen waar hij zich bedreigd door voelt, zeer agressief naar beneden te trappen.

 5. Zomaar

  Jack zou eerlijker zijn geweest als hij had gezegd van, kan jou het schelen, zo jong ben je niet meer, pak de poet voor een leuke pensioen en maling aan de rest.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Matthijs kon wel eens gelijk hebben.
  En niet alleen politiek zou een punt hoeven zijn, politiek boeit ons voor geen meter, maar het volgen van n snel gemonteerde informatieve talkshow over dingen en de waan van de dag onderbreken met reclameblokken trekken er niet veel. Kijkers haken af, einde oefening.
  Dit zou overigens ook funest kunnen zijn voor een show met Pauw Witteman of een show met Eva Jinek. Wakker worden, Holland hoeft geen Talpa.

 7. bril

  Hij ziet het zelf uiteraard niet zo, Spijkerman. Dat is nu precies wat er mis is aan hem. Goed dat zijn blijkbare hersenbeschadiging nu steeds duidelijker aan het licht komt. En inderdaad is Mijjer een geweldig talent en Spijkerman alleen maar een schreeuwer en trapper. Hahaha. De vergelijking alleen al…

 8. Derk

  Mathijs verkoopt gewoon zijn ziel voor wat geld.
  Dat maakt hem niet alleen een mannelijke hoer maar ook een ongeloofwaardige zak.

 9. Kaatje

  En nou beweren dat hij geen spijt heeft, liegt hij weer, geld s prima maar dat het afgelopen met hem was moet zeer gedaan hebben, kom op jack, weer nou een echt eerlijk en speel geen spel. dat hij er verrot uitziet is vreselijk voor de man zelf, zijn mottenhoofd is verre van aantrekkelijk op tv.

 10. Vreemde vogel

  @Pluk…

  Ons?

 11. g

  Wie huurt een tankwagen met drek, (graag afleveren IN de studio van DWDD), zodat we kunnen laten merken wat we van Spijkerman vinden. Hij is een tikje hardleers en ongevoelig. (ahum) Misschien begrijpt hij het dan.

 12. Roelof

  De VARA of nu BNNVARA is het afvoerputje van de mediawereld. Wat zou Bart de Graaf er toch van gevonden hebben?

 13. Jantje

  @g, hij heeft een historische plaat voor zijn kop. Dat is beter uitgedrukt.

 14. By the way

  dus als socialist kan of mag je niet veel salaris verdienen…? Wat een onzin.

 15. Ronald

  Dit is mede de reden van de impopulariteit van Jack S.

  Hij is niet eerlijk, ook niet over zijn gevoelens.

 16. Darius

  Weer echt zo’n dom Spijkerman antwoord. Totaal ontkennen wat er met hem is gebeurd. Sommige mensen noemen dit ”zijn sterke kant”. Ik vindt het meer een sterke aanwijzing voor psychopathie in zijn persoonlijkheid. Vraag het een van zijn vele slachtoffers.

 17. Tjonge jonge

  Het gaat niet om het geld maar het bewijst dat hij omkoopbaar is.
  Dus wie weet wat hij allemaal al gedaan heeft voor een zak geld.

 18. tsss

  @Ronald; eerlijk ? Cheque Spijkerman heeft geen idee wat dat woord betekent. Vindt net als een voorganger hier ook wel dat er veel trekken van de antisociale persoonlijkheid in meneer S. zit. Hij heeft echt veel vernietigd bij mensen die zeer getalenteerd en gedurfd bezig waren. Kon meneer Spijkerman niet tegen. Hij is ook wel behoorlijk dom.

 19. pointe

  @Tjonge jonge: exact. Spijkerman doet blijkbaar alles voor geld, verschrikkelijk. Maar verder is hij ook totaal gestoord en agressief naar iedereen die hem niet bevalt of die hij weg wil hebben. Geen enkele medelijden met deze gek.

 20. Stichting Armoede

  Help Mathijs de winter door

  Stort geld op giro 555

 21. Peter

  Laat dit figuur nooit meer op tv komen. We moeten hem niet meer. Ongelooflijk dat hij nu weer probeert op tv te komen. Met wat? De man kan niets ! Alleen maar anderen beschadigen DAT kan hij !

 22. triest

  Spijkerman vindt dat hij ”çabaretier” is en dat hij bij de ”cabaretiers” hoort. Maar de caberetiers kunnen wat en hij niet. Hij parasiteert eerder op ze, en gaat er vandoor met hun talenten, waar hij voor wil cashen.

 23. zozo

  En overweegt Matthijs dat toch nog om over te stappen? Lekker vooruitzicht. Wie wil er nu Cheque S. nummer 2 zijn.

 24. Eelco

  Het Spijkerman effect heeft niets met Matthijs van Nieuwkerk te maken.
  Jack Spijkerman liep altijd over John de Mol heen te kotsen in zijn programma´s bij de VARA en liet geen kans onbenut om de commerciele televisie in Nederland belachelijk te maken.
  Toen hij de overstap maakte voor een grote zak geld werd dat hem juist )geheel terecht) aangerekend als salonsocialist.

 25. Erwin

  JS moest in 2005 al direct van de buis
  Wat een nutteloze hoopje mens.

  Wel een prettige zondag gewenst.

 26. 94

  @Eelco, Spijkerman kotste over iedereen heen waar hij zich bedreigd door voelde. Daar kreeg hij ook alle kans toe. Dat keert zich ooit tegen je.

 27. Henk

  Jack had een van de beste en leukste programma`s van Nederland. Net als Vrij Nederland zijn meerdere leuke dingen gesloopt. Daar moet een plan achter zitten.

 28. Ja hoor

  @Henk, er is geen plan. Spijkercheque is door de mand gevallen en niet zo’n beetje. Zo leuk was het programma niet, ook in dit programma haalde hij mensen neer en maakte ze belachelijk. Dat jij dat nu zo leuk vindt, of hersenloze mongolen die niet beter weten…

 29. Anna

  Ja het was een soort kermis show. Idioten werden tentoongesteld en zonder dat ze dat doorhadden belachelijk gemaakt door Jack. Daarna kwam het cabaret wat wel klasse had, maar daar deed Jack niet aan mee, kan hij niet. Blijft over dat Jack eigenlijk niets anders deed dan mensen beschadigen en belachelijk maken, wat ook het enige is wat hij in werkelijkheid kan…

 30. rombout

  @Anna: juist. Jij hebt het door.

 31. Henk

  En waar zien we nog zulk cabaret?
  Nee, dat neerhalen en belachelijk maken dat zien we zeker nu nergens meer op tv? Je ziet bijna niks anders. Bij DWDD zie je het, bij de talentenshows en de realityprogramma`s en ga zo maar door.
  Bij VN werden ook journalisten weggekocht. Dat was het begin van het einde.

 32. bing

  @Henk, het neerhalen nu is eigen keuze van de mensen. Moet je maar niet aan zo’n stomme x factor show meedoen. Spijkerman was veel gemener. Daar waren mensen duidelijk voorgelogen door de redactie dat ze een respectvol interview kregen voor hun ”byzonderheid”, terwijl ze in werkelijkheid door ”Jack” op subiele, zeer geraffineerde wijze voor gek werden gezet. Dat is echt het enige dat hij kan. Het cabaret was aardig. Maar die sterren zijn nu 1 voor 1 door de mand gevallen. Wallis de Vries is antisemiet, Schumacher een zwak figuur zonder cabarettalent, Muiswinkel een drankorgel, etc.

 33. bing

  subtiele, sorry. Waarom probeer je trouwens zo’n mormel als Spijkerman te verdedigen?

 34. Hans

  @Anna: Wat een analyse over de mens. Jij oordeelt te veel over anderen. Allemaal meninkjes die er niet toe doen. Kijk eerst naar jezelf, je hebt zelf ook tekortkomingen net als ieder ander. Heb je zelf niet eens door.

 35. Zozo

  @Hans , Anna geeft helemaal geen meninkjes weer. Dat zijn de feiten over die show. Vindt overigens half Nederland hoor, niet alleen zij. Jij oordeelt over Anna wel met een meninkje, en je hebt zelf niet eens door dat je dat doet !

 36. Yueh

  Anna’s analyse is vlijmscherp en to the point. Inderdaad feitbeschrijvend. Zeer goed !

 37. Zin

  Inderdaad was die spijkerman show een kermisshow ! Dom vermaak ten koste van minder begaafde mensen waar misbruik van gemaakt werd. Zoals in de middeleeuwen. ”Deze man heeft een relatie met een leguaan !” . En iedereen besmuikt lachen, o wat leuk. In de middeleeuwen werd een man met een bult aan het publiek getoond, konden ze lachen. Maar toen waren de mensen niet opgeleid ! En dronken omdat er geen dokters beschikbaar waren, ze vergingen vaak van de pijn, ja dan is dit ellendige gedoe leuk ja. Maar Spijkerman kan niets anders dan dit.Hij heeft zelf geen talenten en parasiteerde 100% op het talent van de toenmalige cabaretiers, en dat probeert en doet hij nog. Dat die lui zo dom zijn dzich door hem te laten gebruiken, is een andere zaak.

 38. robb

  Anna :Zo werkt een goed programma ,er keken miljoenen mensen naar ,toen Jack naar tv10 ging stond het hele land in rep en roer als er toen twitter was geweest zou die ontploft zijn , doe het nu niet af als een kermis show ,mensen beschadigen is van alle tijden kijk maar naar VI.

 39. Hans

  Die foto bij het topic: wat een verwijfde ijdeltuit!

 40. 100%

  Matthijs > Talpa
  Jeroen > RTL
  Eva > RTL

 41. Zin

  @robb: JIJ vindt dat ”zo een goed programma werkt !” Dat miljoenen mensen keken naar die ellende zegt niet dat het klopt wat er gebeurde ! En Spijkerman is razendknap geanalyseerd op grond van de feiten door Anna, en de pijn is diep bij je , he ! Spijkerman kon en kan alleen maar mensen beschadigen en kapot maken, de rest deed het cabaret waar hij niet aan meedeed. Spijkerman parasiteerde en parasiteerd 100% op WEL getalenteerde cabaretiers, zijn talent is nul.
  Dat is alleen maar een juiste beschrijving van de feiten. Suck it up.

 42. Toets

  Ja een zeer verwijfde kop, heeft die Matthijs tegenwoordig. Blijkbaar toch wel een beetje gay. Of helemaal.

 43. Mart

  Dat hij Koning Voetbal als voorbeeld heeft genomen. Een gesponsord programmaatje op RTL 7

 44. Hans

  @Zin
  Ook van jou zijn het meningen en emoties

  Een feit moet met objectieve waarnemingen vastgesteld en getoetst kunnen worden. Echter, het doen van de waarneming is subjectief en afhankelijk van persoonsgebonden factoren, zoals perspectief, voorkeur, nauwkeurigheid, tijdigheid, compleetheid en omstandigheden.

 45. Bernhard

  @Robb: het was inderdaad gewoon een goedkope kermisshow. Draai toch niet om de feiten heen man !

 46. Hans

  Terug naar de basisschool jullie. Met jullie feiten die geen feiten zijn, maar meningen.

 47. zoalsik

  @Hans, je kunt het niet hebben he, dat mensen Spijkerman tot op de draad analyseren en tot de kern komen: Spijkerman is een vals sekreet dat mensen neerhaalt en talent heeft hij niet. Het cabaret wordt door hem gebruikt en ze laten zich gebruiken om dat te verhullen. Lijken me klinkklare feiten.

 48. Bea

  Wat zit zijn haar toch enig de laatste tijd.. jeugdig en weelderig.. Zo schattig op die leeftijd.

 49. Hans

  Nee, is jouw mening.

 50. 94

  Ach die Spijkerman is gewoon een schreeuwer. Is hij altijd geweest en is nooit veranderd. Hij is onbetrouwbaar bovendien, altijd de commercielen belachelijk maken en er dan naar overstappen. Hij heeft het geweten. Exit Spijkerman. Niets mee verloren.

 51. Titia

  Jee Hans, doe niet zo op je pik getrapt. Die analyse is briljant. Doei.

 52. ano@niem.nl

  Jochem Meyer is gewoon de nieuwe van Duin, die kan overal aan de slag moeiteloos.
  Meyer gaat Ab Normaal weer nieuw leven in blazen en zal zijn conferences gaan doen op SBS 6. Wellicht dat ze voor hem nog wel iets gaan verzinnen.

 53. Hans

  Misschien heb ik wel dezelfde mening over Spijkerman als jij, maar presenteer het niet als feit. Want het is niet objectief verifieerbaar, toetsbaar en meetbaar.

 54. Jorrit

  Laten we het over echte cabaretiers hebben, niet over die would be ongetalenteerde Spijkerscheet. Wordt er niet goed van.

 55. Bart

  Bij Spijkerman lag het anders omdat hij al zijn programma’s altijd zo heeft afgegeven over de commerciëlen en er nu zelf naar toe overstapte. Daar komt nog bij dat hij de hele tijd ontkende dat geld ook een rol speelde. Tuurlijk was dat zo en daar kunnen toch gewoon eerlijk voor uit komen? Dat deed hij niet en daardoor kreeg hij het links lullen en rechts vullen imago. Het is daarna eigenlijk niet meer goed gekomen met hem.

  Als de VARA (BNNVARA) slim is dan komen ze gewoon terug met Kopspijkers op de zaterdagavond. Zonder Spijkerman want die is helemaal niet nodig om dit programma te maken.

 56. drieluik

  @hans, je hebt gelijk hoor, met je zogenaamde feiten over wat wetenschappelijk een feit is, wat maar een mening is overigens. Maar HOUDT JE NU EENS OP !

 57. Hans

  Houd zonder t.

 58. Renzeman

  Er was wel meer aan de hand met Spijkerman, Bart. Er was en is veel mis met hem.

 59. robb

  Zin :Over drijf niet zo als je in het nieuws bent en je doet er toe nemen ze je op de hak of het nu Carlo is of in het ergste geval Derkens het kan je overkomen ,het was een top programma en velen waren blij dat ze genoemd werden ,volgens mij heeft het Frank de Grave veel goeds gedaan in die tijd.

 60. Bart

  @ano@niem.nl Een eigen show of serie voor Jochem Meijer zou wel werken denk ik. Zou slim zijn van SBS6.

  Ab Normaal snap ik niet helemaal van je. Is hij hier ooit bij betrokken geweest?
  Jochem Meijer is toch wel van een beter niveau dan Ab Normaal dacht ik zo.

 61. Renzeman

  En met andere cabaretiers, wil dat zooitje niet meer zien. Allemaal verkeerde mensen geworden.

 62. Bart

  @Renzeman Ja het was en is een vreselijke man.

 63. Hans

  Dan moet je zeggen: ik vind het een vreselijke man.

 64. Geertje

  Haha wat een egootjes weer hier in de reacties die denken het allemaal beter te weten.

 65. freek

  15 x 500.000 euro = 7,5 miljoen euro bruto is ongeveer 250.000 euro netto per jaar.
  Daarvan kun je makkelijk 150.000 euro of meer per jaar opzij zetten = 2.250.000 miljoen op de bank. Dit is nog los van snabbels en zijn inkomen voordat hij bij de Vara werkzaam was.

  Ik gok dat hij tussen de 2 a 4 miljoen aan vermogen heeft. Hij is nu 59 jaar meen ik.
  Dus hij kan prima de gok wagen. Wordt het niets kan hij zo tussen de 750.000 en een miljoen bijschrijven. Rtl en Sbs willen dat geld al betalen om de concurrentie van NPO 1 uit te schakelen. Als hij voor twee jaar tekent heeft hij mooi zijn pensioen bijelkaar.

 66. Trudy

  Als leraar kon Jack zijn handjes niet thuishouden. totdat hij zelf bijna klappen kreeg, op het schoolplein in Zeist, van een vader wiens kind door Jack was mishandeld.
  Sinds dat lesje in nederigheid heeft held Jack nooit meer een leerling aangeraakt.
  Wel zijn vriendin, maar dit terzijde.
  Eens losse handjes, altijd losse handjes!

 67. Nico

  @Freek, heb je het over Spijkerman? die is 71 hoor.

 68. Nico

  O, sorry, het gaat over M. Nieuwkerk. Ja die kan wel 59 zijn. De man interesseert me werkelijk totaal niet. Nichterig type.

 69. M.

  @Trudy, nou dat verbaast me dan niks. Hij is daarna verbaal gaan mishandelen. Is het enige wat hij feitelijk doet.

 70. Greet

  Natuurlijk heeft Jack er wel last van gehad, van een presentator met aanzien werd het een sukkeltje.Met Matthijs gaat hetzelfde gebeuren als hij overstapt.Z’n gasten heeft hij niet voor het uitkiezen dus dan zit hij met RTL/TALPA “sterren” aan tafel.Het niveau is gewoon minder bij de commerciëlen.Twan Huys, Beau,versus Jinek en Pauw.Bij de NPO zit de kwaliteit.

 71. Trudy

  @M.
  Deed-ie toen ook al.

 72. Jan

  @Trudy, wat deed hij nog meer. Vertel eens wat. Blijkbaar zit er toch duidelijk structureel iets mis bij die man.

 73. Theo

  Spijkerman zoekt dus zwakkeren uit, waarvan hij denkt dat ze niets terugdoen of kunnen doen en gaat dan mishandelen, ter meerdere glorie van zichzelf. Denkend dat dat ‘leuk” is.

 74. Ziezo

  Ik herinner me het verhaal van een profvoetballer die Spijkerman als leraar muziek had meegemaakt op de lagere school. Die had het er nog over dat Spijkerman hem systematisch verbood te voetballen, terwijl dat is wat kinderen in die leeftijd natuurlijk doen. Het lijkt erop dat S. vooral begaafde kinderen moest hebben. Kinderen met een talent. Door wie S. zich gepasseerd dreigt te voelen. Zoiets.

 75. Ziezo

  Vergat: die voetballer voelde zich enorm tegengewerkt door Spijkerman. Op heftige wijze.

 76. Ziezo

  Ik herinner me steeds meer: die voetballer zei ook dat hij bang van hem was. Het lijkt erop dat deze man terreur uitoefende over zijn leerlingetjes.

 77. Huubje

  Niemand is vies van geld.

 78. Bert

  Het is toch heerlijk om je ingebeelde ”tegenstanders” met je macht die je hebt door een show, kapot te maken ? Begeleidt hierin door een stelletje serviele ”cabaretiers” die bang voor je zijn, je kont likken, en die zelf niet na kunnen denken ? Voila.
  Daarom wil hij zo graag weer een show.

 79. mannetje

  Dat hoofd van Matthijs Nieuwkerk, hahaha. Net een vrouw.

 80. sukkel

  Fake kop met zn kapsel uit de jaren 70.. tuitmondje naar voren ..net een wijf

 81. Tvleeuw

  Cafe Voetbal met Humberto bedoeld die waarschijnlijk?

 82. Rob

  Wat was Spijkerman irritant bij DWDD. Zijn zure oude kop toen Baudet, waar ik overigens geen fan van ben, sprak. Links lullen, rechts zakken vullen. Het idee van van Nieuwkerk om Kopspijkers eenmalig terug te brengen is absurd. Alhoewel… alle 50-plussers die vrijwel alleen NPO kijken zullen het wel fantastisch vinden. Bah!

 83. Ron

  @Rob: je hoeft niet te kijken, dus dat misplaatste ‘bah’ had echt niet gehoeven. Denk dat dit nog wel eens een behoorlijk succes kan worden.

 84. Harry

  @Ron, goh daar hebben we weer zo’n VARA links extreme verdediger. Hoeveel schuift dit Ron?

 85. yiehoo

  @Ron, denk het niet joh. Spijkerman is gehaat. Heb je dat nooit gemerkt? Die stomme bange jaknikkers van een cabaretiers waar hij zich zo graag mee omringt, ook…

 86. Ron

  @Harry: links ‘extreem!’ nog wel. Weer zo’n rechtse droeftoeter die alles wat maar naar links riekt als ‘extreem links!’ te framen. Dom.

 87. Driekwart

  Spijkerman is mega ongewenst, zijn cabaretiers ook. Dus een groot succes, welnee.

 88. Sjee

  Het zit je wel dwars he Ron, die kritiek op Spijkerman ! Moeilijk te pruimen voor je blijkbaar. Je scheldt iedereen uit die zijn mond over dit heerschap open durft te doen. Helaas is internet wel zo democratisch dat iedereen wat mag zeggen, niet alleen de kont en hielenlikkers zoals jij.

 89. Ron

  @Sjee: je weet duidelijk niet waar je het over hebt en wat en hoe je mijn postings leest, blijkbaar zeer gekleurd. Maar ik maak enkel een opmerking over de ietwat dommige argumentatie van ‘Harry’ in deze.

 90. Jeroen Keizer

  Zowel Ron als Jack Spijkerman zijn minderwaardige mensen.

 91. Paula

  Slavernij? Hoe durf je zo een zelf gekozen rijk betaalde baan SLAVERNIJ te noemen, Van Nieuwkerk? Schaam je tegenover hen die dat werkelijk hebben meegemaakt!!

 92. Hemel

  @Paula; hahahaha ! Raak !

 93. Zen

  @Jeroen; exact. Heel goed.

 94. Ron

  @Jeroen Keizer: kunt u dit onderbouwen met steekhoudende argumentatie of is dit gewoon maar geroeptoeter zonder ook maar iets te snappen?

 95. Ad Visser

  Matthijs ga nou lekker wielrennen op zondagochtend en daarna bijkomen in De hoofdige Boer…
  Geld is niet alles!

 96. Bart

  @Hans Dat maak ik zelf wel uit!

 97. Bart

  @Rob, Harry. Yiehoo, Smee etc. Bespaar je de moeite want Ron vindt dat hij altijd gelijk heeft. Zal ook blijven reageren tot hij de laatste is. Deze man is nog veel gekker dan extreem links. Weet je wanneer hij niet meer zal reageren? Als hij niet reageren of doen alsof iemand anders onder zijn naam reageerde als later anders blijkt over een bepaald onderwerp.

 98. Henk

  Er worden hier dingen bijgehaald die er niets mee te maken hebben. Het gaat er niet om of iemand aardig is of deugt. Er is een succesvol programma of tijdschrift en dan worden er mensen weggekocht met geld en beloften. Daarna hoor je er weinig meer van.

 99. Zen

  @Henk, het zal je wel storen dat mensen iemand zijn persoonlijkheid niet pikken. Dat ze niet alleen maar naar dat stomme produkt van die celebrities kijken, maar ook naar de mens. Ik zou zeggen, wen er maar aan.

 100. FlyingLotus

  Ga AUB, ga weg, ga lekker naar jezelf kijken de hele dag.

 101. Henk

  U mag best verder kijken dan het product Zen. Alleen gaat het nu over het Spijkerman-effect. De gevolgen van een overstap na een ogenschijnlijk aantrekkelijk aanbod. En de vraag of er een bedoeling achter zit die je op het eerste gezicht niet ziet.

 102. Eric

  Cheque Spijkerman is toch die geld graaier die zijn carriere en huwelijk ten onder zag gaan nadat hij was weggegaan bij de VARA? Matthijs, wees gewaarschuwd

 103. critikast

  Aan Spijkerman is geen eer meer te behalen. Deze gebrilde en geslepen figuur heeft zijn eigen geloofwaardigheid te grabbel gegooid. Kliko stevig dicht timmeren !

 104. Tinie Parkiet

  Help Matthijs de winter door, stort grote sommen geld op giro 555. Dan kan Jan Slagter de gulle brenger spelen en zijn we allemaal blij dat Jan dat toch maar weer geflikt heeft.

 105. Dominee Bonk

  Matthijs van Nieuwkerk vind ik nou echt een voorbeeld van een charletan achtige oplichter met die mega valse grijns. Een beetje links lullen en zo fout rechts vullen. Bij hem draait alles om geld, meer niet. Talent heeft hij niet en wat is zijn opleiding/ scholing? Ik kan hem op intelligente ondervragingen niet betrappen.

 106. Kardinaal Aarsengel

  Deze oplichter heeft een vogelnest op zijn malafide kop

 107. Dij Enkletser

  Die Spijkerman is het type ,dat als kind zijnde langzaam de pootjes uittrok bij een vlieg,en dat nooit verleerd heeft.

 108. PatatmetMayo

  Jack Spijkerman,held van de Steen en Been show,Spijker. Met koppen en kopspijkers allemaal topshows.
  Ook allemaal programma’s die het prima zonder Jack zouden doen.
  Spijkers met koppen is nog steeds top radio.
  Jack zat in een goed concept en dat deed zijn ster stijgen.
  Jack die allerlei andere dingen ging doen was niks bijzonders,daar is hij dan ook terecht op afgerekend.
  D

 109. Paut Pielusma

  Matthijs is niet links, hij is niet rechts, hij is van de poen. Het Spijkerman effect zal meevallen.

 110. Zen

  @Piet Paulusma, dat denk jij.
  Spijkerman is een matig tot slecht intelligent, maar wel sluw onderkruipsel dat met zeer gering talent door het vals manipuleren van bepaalde mensen en het naar beneden trappen van andere mensen (die hij als bedreigend ervaart) nog net met zijn lelijke kop en nog lelijker karakter in de media blijft. Heb meer dan genoeg van hem en zijn rattenkop en truuks. Dan nog die zogenaamde cabaretiers die steeds zijn zijde kiezen. Die zijn hetzelfde dus.

 111. Dij Enkletser

  Die Spijkerman is het tyoe,dat bij een schoolpleinruzie (waar hij niet aan durft deel te nemen) later de op de grond liggende verliezer ook nog eens tegen de hoofd gaat schoppen…dan wel !<<

  Het type, Kopschopper !!

 112. Kardanaal Aarsengel

  Matje van Nieuwsflut is geldgeil, een geldverslaafde, zo iemand heeft naar mijn bescheiden inzicht geen geweten en handelt meedogenloos.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.