Mark Rutte: ‘Frits Wester gaat gemist worden’

Minister-president Mark Rutte vindt het vervelend voor Frits Wester dat hij een tijd afwezig is om van zijn verslaving aan alcohol af te komen. De verslaggever van RTL Nieuws zal gemist worden. Dat heeft de premier gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Wester is twee keer in één jaar tijd dronken in beeld verschenen bij het RTL Nieuws en dat leverde hem een stevig gesprek op met de hoofdredactie. Het resultaat is dat hij zijn alcoholprobleem heeft bekend en nu gaat afkicken.

Rutte wenst Wester veel sterkte. “Ik wens hem natuurlijk alle succes en ik hoop hem snel terug te zien. Ik ben ongelooflijk op hem gesteld. Ik vind het een hele goede journalist en ik hoop dat hij snel weer terug is.

Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming: “Ik ken Frits Wester alleen maar als een heel kundige en goede journalist en commentator en ik hoop dat hij er snel weer bovenop is.”

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid: “Ik wil Frits gewoon heel veel sterkte wensen.”

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat: “Als iemand vindt dat hij rust nodig heeft, dan moeten we hem dat gunnen.”

Wopke Hoekstra, minister van Financiën: “Ik wens hem sterkte toe en daar wil ik het bij laten.”

Arie Slob, minister van OCW: “Ik denk dat het heel goed is dat als mensen iets meemaken in hun leven wat aangrijpend is, dat ze dan ook de tijd nemen om te herstellen. Dat is ook heel goed dat hij dat doet.”

Gaat Wester gemist worden? Rutte: “Ja, ja, ik denk door iedereen.

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen