Linda de Mol vorig weekend slapeloos door tv-oorlog

Geplaatst op za 14 sep 2019 om 12:00

SBS 6-ster Linda de Mol had vorig weekend slapeloze nachten vanwege haar doorslaggevende rol in de tv-oorlog met RTL 4. Dat gaf de televisiekoningin vrijdagavond toe in Jinek. Het moment waar RTL 4 jarenlang voor vreesde brak vorig weekend aan: Linda de Mol beleefde haar debuut bij de commerciële concurrent. Met Ik Hou Van Holland op zaterdag en Miljoenenjacht op zondag heeft SBS 6 ineens twee grote tv-titels in handen. Toch was de grote vraag: blijft de kijker Linda trouw?

Zelf was Linda daar ook wel even nerveus over. “Ik had mezelf voorgenomen dat het niet heel bijzonder spannend ging worden, want ik dacht: waar hebben we het over? Het zijn gewoon dezelfde programma’s die ik al heel lang geleden heb gedaan en ik ga gewoon heel relaxed dat weekend in, ze maken mij niet gek, ik zie het wel, ik heb het niet meer in de hand.”

Die gelatenheid wist Linda niet lang vast te houden. “Toen ging ik zaterdag even met mijn dochter winkelen in Amsterdam en ik zag mezelf op iedere hoek van de straat in een tuinbroek met een cheque en een koffer. Ineens kreeg ik een soort paniek van: o mijn god, wat heeft het allemaal gekost? En o, hoe moet het dan als er niemand kijkt? En toen durfde ik de hele avond niet te kijken.”

Een gerenommeerde tv-site hitste de zaak op met de kop ‘SBS 6 laat atoombom los, Linda de Mol als kernkop’. “Daar ben ik heel erg mee gepest in mijn familie. Mijn kinderen zeiden: ‘Wil de kernkop nog een kop koffie?’ We hebben er wel heel hard om gelachen, het is echt absurd, ja.

Ze is uiteindelijk op zaterdagavond uit eten gegaan met haar vriendinnen. “Ik dacht: als ik op Twitter ga kijken, dan schiet ik helemaal in een wak. Ik heb ook de hele nacht niet geslapen. Zó kinderachtig vond ik het van mezelf, maar ik was óp van de zenuwen.”

De volgende ochtend bezocht ze al vroeg de website van Stichting KijkOnderzoek. “Oh, echt! Ik zat vanaf half zeven al te kijken, maar natuurlijk zijn de cijfers er niet om half zeven.”

“En toen ik het zag, dacht ik: o, thank god. Je denkt echt de hele tijd: get real, waar gaat dit over! Maar het lukt niet om dat los te laten.”

Lees ook:
Ik Hou Van Holland op SBS 6 verslaat DWTS op RTL 4 (zondag)
Linda geeft ook SBS-zondag boost, Wendy stelt teleur (maandag)

Foto: KRO-NCRV
53 Reacties op “Linda de Mol vorig weekend slapeloos door tv-oorlog”


 1. Dartsfan

  Een gerenommeerde tv-site hitste de zaak op met de kop ‘SBS 6 laat atoombom los, Linda de Mol als kernkop’. Hahahaha

 2. Wop

  Wat zag ze er trouwens slecht uit zeg.

 3. X

  Volgens mij heeft Linda dezelfde botoxarts als Monique vd Ven.
  Die neus en dat stukje tussen de wenkbrauwen…ze lijken op elkaar.
  Verder zat ze alleen maar onnozel te kijken bij de onderwerpen miljoenennota en stikstof.
  Gooische vrouwen vond ik fantastisch, Miljoenenjacht doet ze ook goed maar verder hoeft het voor mij niet wat haar programma’s betreft.

 4. dcp

  @x, Linda is volgens mij jurist. Niet zo dom als je denkt dus. Die tv carriere, sja. Ze gaan maar door, he.

 5. Tinie Parkiet

  Ik voel nog zeer intens de radio-aktieve straling op het uitzendmoment van Linda.

 6. GW

  *Gniffelt om Mediacourant die zichzelf een klein veertje in de reet stopt* ;-D

  Dit hele interview geeft in een notendop aan waarom Linda zo likeable is. Durft haar kwetsbaarheid te tonen en heeft zelfrelativering. En, wat sommige mensen wel eens over het hoofd zien, weet het ook altijd heel goed en precies te verwoorden.

 7. Wendy

  Wat een bescheidenheid MC.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gerenomeerde tv-site bezoekers, jullie tellen ALLEMAAL mee!
  En jullie worden allemaal gehoord. Dus let voortaan een beetje op je taalgebruik.

 9. X

  @dcp: Ik zeg niet dat ze dom is en inderdaad heeft ze rechten gestudeerd maar niet afgemaakt volgens mij.
  Ik denk alleen dat ze weinig van de wereld en politiek weet omdat ze in haar eigen amusement-bubbel leeft.

 10. E!

  @Pluk ben ik wel mee eens mensen roepen hier de meest verschrikkelijke dingen.

 11. Misutoria

  Dus bekende Nederlanders kijken dus wel eens op deze site blijkbaar…

 12. Derk

  Zijn er bekende Nederlanders die hier durven te reageren onder hun eigen naam?

 13. ALBERT WEST*

  Jazeker, Derk.

 14. Jantje

  Linda is de Mark Rutte van de show wereld. Heeft dezelfde kwaliteiten als het gaat om overal door laveren zonder beschadigd te raken en voelt heel goed aan wat je wel en niet moet doen. Vergelijk dat bijvoorbeeld eens met Wendy van Dijk. Van de ene rel in de anderen met onhandige acties en uitspraken.

  Alleen die botox. Zo ontzettend jammer en onnodig. Waarom vertrouwd ze niet op de kracht van haar persoonlijkheid. Zo ontzettend bang om van TV gegooid te worden met een oude kop maar dat gaat niet gebeuren bij haar. Ze blijft ontwikkelen vernieuwen en kan zo door tot haat 80e. Er is ook nooit iemand op het idee gekomen om Sonja Barend van de TV te gooien wegens te oud. Die is zelf gestopt en zou zo weer een programma krijgen als ze zou willen.

 15. Tinie Parkiet

  @Jantje Botoxbehandelingen zijn alleen weggelegd voor karakterloze types.

 16. Echte meneer

  Jaja, ik geloof haar op haar woord. Samen met Wendy en Chantal, zijn dit de meest manipulatieve en liegende dames in televisieland. Alles is berekend en ingestudeerd.

 17. Sven L.

  @ Jantje: precies dat dus ja.

  Linda heeft een aantal goede kwaliteiten, waarvan ‘nee’ zeggen er 1 is. Of liever gezegd: Frau Kasper zegt vaak ‘nein’. Ze weet precies wat bij haar past en wat niet. Verklaart ook haar succes en daaruit vloeit haar populariteit. Je kunt Linda ook niet betrappen op personality-interviews op televisie; het gaat altijd over haar werk. Daardoor ontstaan er gesprekken waar ze ook niet bang hoeft te zijn dat ze een domme uitspraak doet; ze weet immers donders goed wat tv maken inhoudt en wordt gerespecteerd (of gevreesd) door haar vakgenoten.

  Daarbij is Linda de Mol zich ook erg bewust van het feit dat ze Linda de Mol is. Altijd. Op straat, op vakantie, in de winkel, tijdens interviews.

 18. Huismaker

  Niet meer slapen door de botox ? Tja, dat kan ik mij voorstellen. Gewoon weer een echt mens worden en accepteren wie je bent.

 19. Erwin

  Serieus noemt ze deze site terwijl het zeer doet aan je ogen zo lelijk? Kom eens uit 2003 en vernieuw die klerezooi eens.

 20. sukkel

  Wat ziet die eruit mensen verminken zichzelf met die Botox jammer hoor

 21. Mark

  55 jaar, de top van de tv wereld bereikt en dan wakker liggen van je werk?

  Dan is er volgens mij iets met je.
  My God, als je hier al wakker van ligt….

 22. G.ossip

  Linda is gewoon een leuke vrouw,niet voor niets trekt zij zoveel kijkers aan,dat is een voordeel als je een zeer grote groep aan fans hebt.

 23. Dr phil

  Dat meer kijkers heeft dan rtl de ligt aan peter van de vorst ,ik dr phil had gelijk in juni elke zaterdag avond ik hou van Holland uit gezonden ,tot er ieder een doodziek van geworden was dan had die botox koningin wel anders gepiept

 24. Mies

  Gerenommeerde tv-site. Dat is helemaal niet genoemd. Zou ook een leugen zijn…

 25. Rob

  het zijn wel goede Kijkcijfers..helemaal voor 6 maar een beetje kritisch kun je
  er ook naar kijken . 400/500 duizend minders kijkers dan als ze op 4 scoorde.
  Vanavond verwacht ik dat dancing white the stars en IHVH ongeveer gelijk gaan scoren. Als IHVH 100 duizend kijkers meer heeft als 4 zal morgen weer de kop boven het artikel op Deze site zijn Linda verslaat Chantal . Scoort expeditie zondag hoge zal maandag weer boven het artikel staan op deze site Linda scoort ook op 6 etc. Ja het gaat wat beter met 6 en meer concurrentie is alleen maar goed! !. Toch heb ik Soms het idee dat Talpa de artikelen hier schrijft de laatste weken. Natuurlijk kun je positief schrijven over Lingo en het weekend !. Terecht ook dat een site als dit hier over schrijft. Maar een beetje kritisch blijven mag ook wel over
  De programma’s die slecht scoren. Waar is de mol scoort slecht ondanks een goede lead in. donderdag en vrijdag o.a prime is ook matig . Als Lingo 7 duizend kijkers meer heeft als gtst komt er een apart artikel hier .. heeft gtst meer kijkers zo gisteravond dan geen woord er over schrijven.

 26. Mies

  @Rob
  Goede analyse. Helemaal mee eens

 27. Guttegut

  Ze wordt er ook niet mooier op he?

 28. Huismaker

  @Rob.
  Nog beter: vanavond naar Ajax en PSV kijken op FOX.
  Zonder een John de M. die bepaalt wie de winnaar moet zijn ivm “de kijkcijfers”.

 29. Wessel

  Het is een feit dat Linda met miljoenenjacht tot 30% minder scoort op SBS.

 30. Erwin

  @ Rob

  Helemaal mee eens.
  Ik vraag me een beetje af wat John de Mol eigenlijk
  wil met SBS. Momenteel heb h niet zoveel opgeleverd behalve oude formules uit het vet te halen. Ik had als ik hem was toch eens gekeken of een fusie met RTL geen optie was geweest

  Tevens heeft doe zijn zus binnen gehaald, maar zijn scoort toch ook minder dan bij RTL.

 31. 1st

  Er zitten echt geen leuke mensen op dit forum allemaal erg negatief…

 32. Zeno

  @ 1st, klopt zijn rtl trollen.

 33. Erwin

  @ zeno

  Ik ben geen RTL trol, maar soms is de waarheid gewoon keihard.
  Ik weet nog dat een directeur van Talpa een jaar geleden in een interview bij AD had gezegd dat ze RTL helemaal zouden weg vagen.

  Ik zie het nu nog niet gebeuren. Maar als je dit zegt ben je een RTL trol.

 34. rob

  @ Erwin

  Ik vraag me ook af wat de Mol precies wil met 6 en hoe gaan zijn zender het in nov- december doen zonder Linda??. Zaterdagavond nog onbekend welk programma komt en ook wat 4 gaat uitzenden op zaterdag is nog niet bekend. De zondag stort na miljoenenjacht denk ik in weer. RTL zit met expeditie goed op zondag nu als dat 16 weken 1.5 miljoen blijft scoren. Eigenlijk doet RTL 4 het dan in de periode sep-dec beter als de zelfde periode vorige jaar. Kijk maar is naar de maanden okt,nov, dec vorig jaar wat 4 toen scoorde op zondagavond. Op zaterdagavond vorig jaar in nov en dec had 4 de combi ooh wat een jaar en praat Nederlands met mij wat goed scoorde. De vraag is of het ze lukt met iets nieuws te komen wat ook ruim 1 miljoen gaat scoren of meer ?. Wat Gerard En Frans gaan doen op 4 is ook weinig over bekend ik verwacht wel die in het weekend nog op 4 met iets. BV als teamcaptains in ooh wat een jaar als dat op 4 blijft of bij wie ben ik?. Ook wat Paul gaat doen is niks over bekend gemaakt en op de perspresentatie is ook helemaal niks bekend gemaakt over de zaterdagavond later dit jaar.

 35. Remco Terhorst

  Wat was er aan de hand met Linda’s neus? Veel bruiner dan de rest van haar lijkbleke gezicht en net boven haar neus een inhammetje. Botox-operatie teveel?

 36. aammehoela

  Linda bij Jinek. Reden om dat gedeelte maar niet te kijken. Wat zag ze er trouwens botox-achtig slecht uit.

 37. Johnny👀

  Dat mens loopt al járen met een hoofd als een zombie rond door de botox dusSsS..en het word alleen nog maar erger door haar leeftijd, ze word héél lelijk oud.

 38. Willem Ruis (R.I.P.)

  In 2017 deed John de Mol RTL een voorstel om te gaan samenwerken.
  Dit deed de Heer de Mol nadat hij 100% eigenaar werd van SBS.
  Het plan was om televisie presentatoren en succesvolle programma’s te gaan delen.

  RTL zag geen voordeel in een samenweking met de Heer de Mol en wees het plan af.

  John de Mol wil van zijn oer Hollandse bedrijf:Talpa Network, een succes maken.
  Om succesvol te worden moet soms helaas een concurrentiestrijd aangegaan worden.

  De Nederlandse kijker laat zich anno 2019 niets meer wijs maken!
  Men kan schrijven wat men wil,
  Talpa Network is niet kapot te schrijven!

  De Nederlandse kijker heeft het truukje door, en kiest vanavond weer voor Linda,
  op 6,…….. TALPA Zes ! ! !

  Het gaat Talpa dit keer lukken!

  John de Mol én alle Talpa Network medewerkers, heel veel succes ! ! !

 39. Karin

  chemisch zag ze er niet zo best uit binnenkort maar weer een nieuwe botox behandeling

 40. Jasper

  Blijft mooi hoe elke BN’er MC kent.

 41. Pauline

  Als ik zo’n mismaakt Botox hoofd had zou ik ook wakker liggen van ellende

 42. Joto

  Dit programma word mede mogelijk gemaakt door BAYER maakt je bij elke botox behandeling nog mooier

 43. Albert

  @Willem John de Mol wou niet samenwerken maar rtl overnemen.

 44. cafeine

  Kon een zus zijn van Fiona Hering.

 45. Meneer Kaktus

  Wendy’s derde persoon nog wat geliket gisteren?

 46. Wim

  IHVH onder het miljoen
  Beste zangers winnaar.

 47. HansR

  Ik dacht even toen Linda in beeld kwam, dat het Monique van der Ven was. Blijkbaar hebben ze allebei dezelfde amateur botox inspuiter die vakonbekwaam is.

 48. X

  @HansR: Zie mijn reactie dat 14-9 om 12.20.

 49. X

  *sat 12.20

 50. Anna

  @X
  Prutser.

 51. HansR

  @Sun
  Ik gaf mijn eerste reactie over het moment dat ik Linda zag en direct dacht het lijkt die mislukte Monique van der Ven wel.
  Als je als vrouw wordt vergeleken met de jonge Monique is dat een groot compliment, alhoewel de jonge Linda er ook mocht wezen.
  Maar een vergelijk met de “Botox” uitstraling van nu is meer een diepe teleurstelling over de mensen die door hun angst om ouder te worden de foute beslissingen nemen en er niet knapper op worden maar het juist verergeren.

 52. HansR

  @Sun
  en dus hadden wij blijkbaar dezelfde ervaring bij het zien van Linda bij de gelukkig nog echte Jinek zonder plamuur

 53. sukkel

  Tis te zien dat ze niet kon slapen wat ziet ze er slecht uit…… De Botox helpt niet meer bij Linda

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.