Fidan Ekiz inderdaad benaderd voor opvolging Jinek

Het zou zomaar kunnen dat Fidan Ekiz de opvolger van Eva Jinek wordt op de late avond van NPO 1. Ze is erover in gesprek met de publieke omroep. Dat heeft de presentatrice bevestigd op Radio Veronica. Ekiz zou net als Jinek kunnen gaan afwisselen met Jeroen Pauw en bij verkiezingsspecials presenteren ze dan samen, net zoals hij dat met Jinek deed. “Pauw en Fidan? Zo, dat zou mooi zijn. Ik weet nog helemaal niks, ik ben nog aan het praten. Dat meen ik ook serieus“, zegt ze.

Ze wil het in elk geval wel. “Of ik interesse heb? Jazeker, nou ja, ik voel me heel vereerd natuurlijk. Ik voel me echt vereerd en als mensen met je willen praten… Ik presenteer nu toch De Nieuwe Maan? Dat doe je ook niet zomaar. Dat doe je omdat je het leuk vindt om te presenteren en dat doe je omdat je het leuk vindt om mensen te spreken, maar dit is natuurlijk wel Champions League, hè?

Heeft ze al een pilot opgenomen? “Nee, zeker niet. Nee, nee, nee. Er wordt nog met meerdere mensen gesproken, ik ben niet de enige.”

Ekiz heeft al advies gevraagd aan Wilfred Genee. Hij weet kennelijk wie de NPO nog meer op het oog heeft, want een van zijn sidekicks merkte op dat zij ‘de sterkste in het rijtje is’. Ekiz: “O, dat is fijn om te horen, dankjewel.”

Heeft Pauw nog een stem in de benoeming van Jineks opvolger? “O, ik heb echt geen idee. Ik heb hem niet gesproken.”

Op welke termijn wordt duidelijk wat er gaat gebeuren? “Dat weet ik ook niet. Het enige waar je over praat is of je geïnteresseerd bent en je het leuk vindt. In eerste instantie denk je: ik ben vereerd. Vervolgens ga je nadenken over: vind ik het leuk? Ja, ik vind het leuk, natuurlijk.”

Het is een geweldige plek. Het is een eer om dat te doen. Het is de Champions League, maar I’m not there yet. Als ik nu zeg: ‘Ik weet het niet en er zijn nog geen knopen doorgehakt’, dan vertel ik gewoon de waarheid.”

Als het ooit zou gebeuren, dan zou ik het naar Rotterdam halen, dat weet ik wel. Dan moet het naar Rotterdam. Hoe geweldig zou dat zijn?

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen