‘Eva Jinek: iets minder kijkers, iets meer geld op bank’

Bert van der Veer, regisseur van Pauw en tv-kenner, denkt dat de talkshow van Eva Jinek nagenoeg hetzelfde blijft nu het programma verhuist van NPO 1 en RTL 4. Dat zegt hij in een reactie bij de NOS. Van der Veer verwacht geen Twan Huys-achtige taferelen; hij denkt dat Jinek ongeveer hetzelfde blijft doen als ze deed bij de publieke omroep. “Zelfde productiemaatschappij, zelfde redactie, zelfde tijdstip.” Het verschil? “Iets minder kijkers, iets meer op haar bankrekening“, zegt hij.

Het is waarschijnlijk dat Jinek iets minder kijkers gaat scoren dan ze nu doet, aldus Van der Veer. Dat zal voornamelijk door de reclames komen, zegt hij. “Daar win je geen kijkers mee. Het zal voor Eva ook even wennen zijn, maar bij haar gaat het niet ten koste van de inhoud.”

Het binnenhalen van Jinek zal volgens de tv-kenner een ‘glorieus’ moment geweest zijn voor RTL. “En ook voor Eva. Ze zal blij zijn, al zal ze het ook een beetje eng vinden.”

Jinek gaat haar talkshow afwisselen met Beau van Erven Dorens. “Eva’s komst is ook goed voor Beau“, stelt Van der Veer. “Als zijn programma geen succes wordt, hadden ze misschien rond Kerstmis al moeten stoppen. Afwisselend met Eva kan Beau gewoon doorgaan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen