Dragons’ Den keert na tien jaar terug op tv bij NPO 1

Geplaatst op wo 18 sep 2019 om 17:35

Het programma Dragons’ Den keert na een afwezigheid van meer dan tien jaar terug op de Nederlandse televisie, en wel bij WNL op NPO 1. De nieuwe serie zal worden gepresenteerd door Quote-baas Sander Schimmelpenninck. Dat heeft de omroep laten weten. In Dragon’s Den, dat komend voorjaar acht weken lang te zien is op de zondagavond, krijgen ondernemers de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan een panel van de succesvolste zakenmensen van ons land.

Of het nu om een prototype van een nieuw product gaat of een extra financiële injectie om te kunnen groeien, de ondernemers moeten de vijf ‘Dragons’ in korte tijd zien te overtuigen en verleiden tot een investering waarmee hun levenswerk een house hold name wordt.

Het is de bedoeling dat ze met zo’n sterk verhaal komen dat tenminste één van de Dragons bereid is om met financiële steun en enorme ervaring hun project of idee tot een bloeiend bedrijf te transformeren.

De zeer ervaren en succesvolle Dragons zullen alleen hun (eigen) geld investeren als ze er écht in geloven. Ze zullen de ondernemers het vuur aan de schenen leggen en kritisch ondervragen over de haalbaarheid van de ideeën die ze voorgeschoteld krijgen.

Quote-Sander: “Ik keek Dragons’ Den als student in Rotterdam en vond het toen al een leuk programma. Het ondernemerschap in Nederland is sinds die tijd sterk ontwikkeld, met veel meer ambitieuze mensen die kiezen voor het ondernemerschap. Ik verwacht een hoog niveau bij de deelnemers en een gevarieerde groep Dragons met sterke karakters.

WNL-baas Bert Huisjes laat weten: “Dragons’ Den is een succesvolle internationale titel. Het is een kans om een groot publiek de inspiratie van jonge ondernemers te laten zien. Zeker als die zich moeten bewijzen bij gelouterde zakenmensen. Het format laat op amuserende wijze zien waar zij tegen aanlopen, waar het mis kan gaan, en de vindingrijkheid die zij in huis moeten hebben. WNL ziet dat graag terug bij de publieke omroep.

De Publieke Omroep zond eenmaal eerder het programma uit, toen gepresenteerd door Jort Kelder. De productie is in handen van Vincent TV Producties.

Foto: KRO-NCRV
43 Reacties op “Dragons’ Den keert na tien jaar terug op tv bij NPO 1”


 1. Bust

  Nice, vond ik altijd een leuk programma!

 2. Bears’den

  Super!!
  Heel leuk programma en goeie opvolger van Jort..

 3. Kird

  Eng pedant ventje 😴

  Alleen dat hoofd al
  Bah

 4. Bertus

  Bah!

 5. Misutoria

  Wat een smoel zeg! Gadverdamme komt in mij naar boven bij het zien van zijn smoel.
  Normaliter verlaag ik mezelf niet door dit soort dingen te schrijven, kun je nagaan wat dat gezicht bij me doet bij het zien ervan. Gladgestreken over het paard getilde lugubere aal/slang is het.

 6. Jolanda

  Jakkes wat een griezel!!

 7. Kevin Frikandel

  Wauw, wellicht kunnen anna noshin en nikkitutorials in dit programma ook een salespitch houden van waarom juist ZIJ het eurovisie songfestival zouden moeten presenteren.

 8. FlyingLotus

  Veel meer ondernemerschap op de televee. En kappen met al die politici in nieuwsuur achtige programma’s. Ga maar lekker op twitter zitten shinen.

  Tijd en ruimte voor mensen die er echt toe doen: ondernemers.

 9. @misutoria

  Sorry hoor. Maar ik zie je vaker op MC voorbij komen. Dit is niet de eerste keer dat je vage dingen schrijft. Oordelen over hoe iemand eruit ziet is wel het laagste wat je als mens kan zeggen.

 10. DENK-na

  Uit de voorgaande reacties valt op te maken dat Jensen echt gemist wordt. Er is nu geen programma meer waar deze leeghoofden terecht kunnen, waardoor ze als zombies door het media landschap dwalen en zelfs bij NPO terecht komen. Het wordt echt weer tijd voor een combi met Jensen, Patti, Gordon, Beau.

 11. Ellen

  Top!

 12. Wellus

  De extreem saaie variant van Shark Tank… Oke.

 13. Anonymouse

  Gadverdamme Sander Schimmelsnikkel

 14. Oja

  Leuk. Ga ik zeker kijken.

 15. Nils Holgersson

  Jort 2.0

 16. Paolo 2.0

  @Kird,

  Ken je Schimmelpenninck?? Net als Kelder destijds (oud hoofdredacteur) is hij Quote hoofdredacteur op dit moment.
  Winnaar van DSM ( een paar seizoenen terug) en ik moet je teleurstelllen al lijkt het misschien soms zo, hij is allesbehalve pedant. Wel is hij zeer slimen heeft nog correcte manieren en hekelt dan ook de ‘vertokkiesering’ en platheid in de huidige samenleving.
  Maar er zijn interviews genoeg van hem te vinden. Lees die eens zou ik zeggen.
  https://www.trouw.nl/nieuws/quote-hoofdredacteur-sander-schimmelpenninck-wie-rijk-is-moet-kunnen-uitleggen-waarom~b6b2238c/

 17. Jay

  Is al eens geflopt in Nederland.

 18. Esmeralda van Laaren

  en mensen maar klagen hier over oude programma’s recyclen, nu doet de NPO het en dan hoor je ze niet!

 19. Hansiepansie

  Want WNL: daar kijkt toch niemand naar, Esmeralda.

 20. Esmeralda van Laaren

  maakt niet uit, NPO is NPO, of het nu de TROS, IKON, WNL of POWNED is

 21. Hansiepansie

  Je hebt het zwaar ermee, begrijp ik. Sterkte.

 22. #NPO kijker#

  Vreselijk programma! Ow, wacht, het is op de NPO… Geweldig dat dit terug komt!

 23. Nijl

  Mooi. Goed programma. Schimmelpenninck goeie warrior die altright op twitter de baas is. Wel oppassen voor overexposure. Zou hierna weer eens jaartje het blaadje meer op de kaart zetten en iets minder tv

 24. Wijze van Zion

  Aan de commentaren te zien is er een aanmerkelijke discrepantie waarneembaar tussen hen met kennis van de juiste omgangsvormen en hen die hun kommetje water met citroen leeglebberen aan het diner……

 25. Jolanda

  @Wijze van Zion
  Nou inderdaad zeg! Ik kan mij wel vinden in jouw reactie.

 26. Wijze van Zion

  @ Jolanda
  Dank je.
  Neuk&?

 27. Kritisch AVRO-lid

  Hoepel op oppervlakkige Sander Schimmelpenninck, met je pseudo elitaire flut Quote. Ga eerst maar eens echt werken in het bedrijfsleven ipv betweterig in allerlei programma’s aanwezig zitten zijn. Je voorganger Jort kelder voegt niets toe. En jij bent niets anders dan een kopie van hem. Opzouten!

 28. @Kritisch AVRO-lid

  Wie moet het volgens jou presenteren? Of kun je alleen maar dingen afzeiken?

 29. Kritisch AVRO-lid

  Een echte ondernemer, die met vallen en opstaan iets opgebouwd heeft. Niet een of andere flapdrol die maar al te graag in allerlei NPO programma’s komt opdraven voor zijn/haar persoonlijke PR.

 30. Misutoria

  @Wijze van Zion
  Jij hebt jezelf wel weer lekker te kennen gegeven met jouw reactie op Jolanda.
  Ongelooflijk wat voor mensen hierop zitten, sta er nog steeds regelmatig versteld van.

 31. @Misutoria

  De tweede Wijze van Zion was uiteraard een trol. Maar je hebt zeker gelijk in regelmatig versteld staan van de reacties hier: pure bagger.

 32. Wijze van Zion

  Nee hoor, geen trol.
  Mislukte MC detective.

 33. Zee

  Oh FIJN , nooit begrepen waarom de NL versie niet van de grond kwam , wellicht Jort , maar dacht dat ie het wel OK deed .. Mooi.. De UK versie is vaste kost..

 34. CreaBea

  soort van Daffy Duck

 35. bastiaan

  misselijk mannetje!!! zelf ingenomen

 36. [MikE]

  @bastiaan Ik vind hem wel iets hebben eigenlijk! Maar ik ben rechts en hij is zo links als maar kan… Is o.a. van mening dat rijken meer moeten betalen, hogere belasting in Box 3 vermogen noem het maar op.

 37. Nijl

  @Kritisch AVRO-lid.Schimmelpenninck komt uit advocatuur(zuid as) daar na pizza avontuurtje ingestapt en daarna quote.Mooie palmares Bovendien heeft ie panache, hebben jij en ik niet als laffe anoniempjes

 38. PatatmetMayo

  Verschrikkelijk programma,Een publieke versie van ” het beste idee” maar dan met omhooggevallen middenstanders in de jury.

 39. Peter

  Eng mannetje. Is dit een kind van Jort?

 40. Bertus V.

  Vrolijk rechts blinkt uit in armoedige televisie.

 41. Chantal Janzen (gehackt)

  Lekker ding hoor. Wil ik best een keer een ‘zonder pyjama’-party mee hebben. Wat een heerlijkheid.

 42. Karel

  Het is een slap aftreksel van de Engelse Dragon Den.

 43. Dorien

  Sander Schimmelpenninck met het hoofd van een aardappel. Kan die ijdele provinciaal niet zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.