Beau deze week nog geen enkele keer in kijk top 25

Geplaatst op do 19 sep 2019 om 8:30

Beau van Erven Dorens scoort nog lang niet zo slecht als voorgangers Humberto Tan (in zijn laatste jaar), Twan Huys en Art Rooijakkers, maar heel denderend wordt zijn talkshow Beau nou ook weer niet ontvangen. Ook gisteren, toen er met de liquidatie van advocaat Derk Wiersum zeer groot nieuws was in ons land, wist hij geen plek in de kijkcijfer top 25 te veroveren. Er keken 408.000 mensen (12,0 procent) naar het programma op de late avond van RTL 4, overigens geen heel slechte score.

Beau weet al de hele week geen plek te behalen in de kijkcijfer top 25. Dinsdag behaalde hij tegenover het voetbal van Ajax zelfs een laagterecord: er keken toen 287.000 mensen (7,4 procent) naar het programma.

Momenteel zit Beau in zijn derde uitzendweek. Van de dertien uitzendingen tot nu toe, hebben er vijf geen plek behaald in de kijkcijfer top 25. Dat komt neer op bijna 40 procent van de uitzendingen.

De gasten in Beau waren gisteren Gerard Spong (over de moord op Wiersum), Vincent de Vries en Gorrit-Jan Blonk (over de dood van Fernando Ricksen) en Fred van Leer (die nog wel leeft).

Concurrente Jinek deed het met 852.000 kijkers (32 procent) een stuk beter.

Foto: RTL
54 Reacties op “Beau deze week nog geen enkele keer in kijk top 25”


 1. Erik

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
 Hilarisch!

  In 2016 had men hier het al over:

  https://www.totaaltv.nl/nieuws/kritiek-experts-op-metingen-kijkcijfers-door-sko/

 2. Kannenpis

  Welke idioot dacht dat het een goed idee was om Beau na 1 à 2 minuten al te onderbreken voor reclame?

 3. Hilversum

  Moet je nagaan hoe Merel gaat scoren op Net5….

 4. Ad Visser

  18 september 2018, Twan, RTL late night: 486.000 kijkers
  18 september 2019, Beau: 408.000 kijkers

  Feiten zeggen meer dan woorden. In 2018 werd Twan reeds afgebrand gezien lage cijfers….

 5. Sem

  Gisteren was een sterke uitzending met een goed gesprek met Sprong, lijkt iets meer vorm in te komen zo.

 6. M

  Beetje vreemd om Beau te vergelijken met Tan, want Tan scoorde jarenlang topscorers die Beau bij lange na niet eens kan benaderen. Alleen op het einde duikelde de kijkcijferrs van Tan. Maar wel na jarenlange kijkcijfer-knallers.

  Het is veel passender de kijkcijfers van Beau te vergelijken met de flops van Art en Twan. Want Tan is een paar niveaus te hoog voor Beau.

 7. Sander

  Het zijn echt wel slechte scores voor Beau. Ik heb het programma een kans gegeven maar het is gewoon niet goed. Ik had ook verwacht dat Beau een goede host zou zijn, maar een talkshow presenteren is toch lastiger dan verwacht voor hem.

 8. Willekeur

  408.000 is kennelijk geen slechte score maar Humberto werd volledig
  afgebrand met dergelijke cijfers.

 9. ronald

  Nou en. we houden toch wel van Beau

 10. Alex

  ik vrees ook voor merel..

 11. Kannenpis

  @Willekeur. Tan scoorde geweldige cijfers tot bekend werd dat hij buiten de pot piste. Dat was de reden voor de kijkcijferafname en droeg bij aan de kritiek op Tan en zijn programma. Bovendien heeft Beau nog geen geweldige cijfers gescoord en is hij dus niet keihard teruggevallen. Onvergelijkbaar dus, met je ‘willekeur’.

 12. max

  @Sem haha 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Deze week drama interviews met o.a. Zalm en de minster van financien. Let op mijn woorden: hij gaat het niet redden!

 13. Tvkijker

  Jinek had 952.000 kijkers, niet 852.000.

 14. ikweethetbeter

  Ik wacht op zijn grote vriendin , Angela de Jong met commentaar !!!!!
  Jinek blijft de beste ,dat moet RTL toch inzien !!!!

 15. 123

  Leer van Jinek: weg bank, inhoudelijke tafelgasten die licht/luchtig met serieus kunnen afwisselen, en zorg dat je de gunfactor hebt.

 16. Rene de Leeuw

  Het zijn de verschrikkelijke schijtreclames. Als er 2 identieke talkshows zijn (links-liberale inslag) waarvan één zonder reclame, is de keuze snel gemaakt. Nederland is zo klaar met die walgelijke reclame, spots die je al voor de 1000-ste keer hebt gezien. Snapt niemand dit?

 17. #NPO kijker#

  Hij scoort wel lager dan Tan en Twan

 18. Chantal

  @123: Nederlands leren!

 19. #NPO kijker#

  Ad Visser
  Thu 19 Sep 2019 om 8:36
  18 september 2018, Twan, RTL late night: 486.000 kijkers
  18 september 2019, Beau: 408.000 kijkers
  —-

  Cijfers liegen niet. MC kan nog wat van je spitwerk leren. Top

 20. gg

  Over het geheel is de show van Beau gewoon zeer slecht. Af en toe een wel geslaagd gesprek, dat is toch geen goede score dan? De kijkcijfers zullen vreselijk worden. 4e week in de 300.k dan nog verder naar beneden. Ik vindt hem totaal niet in staat dit werk te doen. Heel wat mensen die moeten beulen in klotebanen zouden het beter doen dan dit luie verwende type. Hij is echt veel dommer dan hij zelf denkt.

 21. Gerit

  GTST gister 745.000 kijkers plaats 9

 22. Princes Analia

  Het stond van tevoren al vast dat deze L U L het niet ging redden.
  Cijfers tonen het nu aan.
  idd volgende week in de 300.000 en dan door het putje dat RTL heet.
  Weer een flopperdeflop van Blue Cricle. De zoveelste.

  Geef mij maar een goeie lesbiaanse show.

 23. Kardanaal Aarsengel

  Beau van Erfenis Doornen moet weg van de buis. Kwijlebal, dat is hij. Toch?

 24. Zonder Naam

  Prima uitzending. Deels serieus, deels lollig. Maar mensen hebben bij het woord ‘talkshow’ zo’n beknellend strak malletje in hun hoofd, waar het geheel in moet passen. Daar past de versie van Beau niet geheel in, dus dan is het al snel verkeerd.

 25. Bertus V.

  Sneu voor Beau!

 26. Ron

  Beginnen met een promo, om dan weer de commercials in te starten en daarna weer terug te komen. Hoe dom kun je zijn dit te doen en te beslissen?! Ik was na die promo weg, en heel wat kijkers zo te zien….

 27. Mister1979

  Ik heb 10 minuten van Beau gekeken en wat was dat slecht zeg.
  Beau is geen goede presentator van grote shows. Bij SBS was hij al keihard geflopt. Beau is geen Rolf Wouters, Matthijs, Henny, Ron, Linda etc
  Presenteren van een grote show, talkshow is een vak apart. En Beau kan het niet..

 28. Anna

  Het bureau, het decor, de bank, dat maakt het niet beter.
  Beau was zelf veel beter en meer op zn plek in zijn eerste reeks.
  Gewoon aan tafel. Met serieuze gesprekken en muziek.
  Toen scoorde hij geweldig en dat had hij zo moeten laten.
  Geen nieuw en ander decor, andere opzet.
  Het wás goed, waarom altijd de goede dingen veranderen.
  Zó jammer.

 29. Rob

  GTST in stijgende lijn !!

 30. Lieke van Lexmond Lover

  Vanavond Feyenoord – Rangers 21.00 – 22.50 uur, dus helaas voor Beau weer geen kijkers

 31. Hillie

  Beau is gewoon een aardige vent met een flinke aanhang maar is geen hoogvlieger.
  Het decor doet er niet toe. Daarmee win je de slag niet. Beau is goede middelmaat en de cijfers zijn navenant.

 32. Bart

  @M Ha Ha! Tan is een niveau te hoog? De meest slechte presentator van een talkshow die er ooit geweest is. Oké op Francisco van Jole na dan.
  Beau kan echt wel een talkshow op een grote zender doen alleen is de vorm verkeerd en dom dat Blue Circle opnieuw de producent is .

  Ik denk dat Beau het best gedijt in een setting zoals RUR in de jaren 80/90 was. Gewoon elke dag 3 stoelen voor 3 gasten met een beetje actualiteit er in en een item op locatie. Had Marieke Elsinga ofzo kunnen doen.

 33. Ikke

  Ik verwacht ook wel een kop kijkcijfers gtst trekken aan

 34. Esmeralda van Laaren

  Ikke

  kun je rekenen, reken er niet op bij deze niet objectieve roddelpagina.

 35. M

  @Bart

  Heb je nu je zoveelste smoesje paraat voor het falen van Beau? Het weer, de tijd, en nu is het weer de producent, het is iedere keer een ander smoesje.

  Beau kan helemaal geen “talkshow op een grote zender doen”, hij heeft vrijwel alleen flops op zn naam.

  En ‘die meest slechte presentator van een talkshow die er ooit is geweest” haalde jarenlang meer dan de dubbele kijkcijfers van Beau, en als ik me niet vergis ook met Blue Circle als producent.

  Dus ook het zoveelste smoesje van je raakt kant nog wal.

  Zoals hierboven al door Hillie (11.32 u) is gesteld: Corpsbal Beau “is gewoon een aardige vent met een flinke aanhang maar is geen hoogvlieger”. En “Beau is goede middelmaat en de cijfers zijn navenant”.

 36. StefanV

  Misschien moet RTL eens overwegen om de talkshow straks op een later tijdstip uit te zenden. Beau heeft al meerdere keren last gehad van voetbalwedstrijden die nog niet zijn afgelopen als zijn show begint. Als Jinek en Pauw straks om 22:30 uur beginnen, is het misschien wel handiger dat Beau rond 22:50 uur van start gaat.

  Overigens doet Beau het best leuk. Het ligt niet aan hem persoonlijk dat de kijkcijfers mager zijn. RTL moet gewoon meer doordacht te werk gaan.

 37. Japio

  Mediacourant, waar ben je in godesnaam mee bezig ? Waarom die aandacht voor de kijkcijfers , terwijl deze man het m.i. uitstekend doet. Hij heeft gewoon het verkeerde tijdstip van uitzending maar daar kan hij niets aan doen.

 38. Mister1979

  Beau heeft de gunfactor, maar Beau kan geen talkshow presenteren. Beau is keihard geflopt bij Talpa, SBS etc. En deze talkshow van hem zal ook weer floppen.
  Beau is al 20 jaar bezig om een grote presentator te worden en dat is nooit gelukt.

 39. Mark

  RTL 4 tijdslot van 22:30 is vervloekt, niks gaat meer scoren op dat tijdstip. Zwakste Schakel was ook geen succes. RTL 4 moet in de toekomst al om 22:00 uur beginnen met één of andere talkshow/actualiteitenprogramma/nieuwsuitzending. En al om 20:00 uur beginnen met prime time programma’s. GTST dan maar naar de vooravond, net als in het eerste seizoen, toen het om 19:00 uur kwam, en toen hadden ze Rad Van Fortuin om 20:00 uur.

  Zo doen?

  18:00 RTL Nieuws
  18:15 RTL Boulevard
  19:00 GTST
  19:30 RTL Nieuws
  20:00 Prime time I
  21:00 Prime Time II
  22:00 Beau / RTL Summer Night
  23:00 Editie NL
  23:20 GTST hh
  23:50 RTL Nieuws
  00:10 RTLB hh
  00:55-02:00 Beau/RTLSN hh

 40. Iemand

  Misschien zit Nederland gewoon niet te wachten op een talkshow op dat tijdstip op RTL4.

 41. Zucht

  Zoals ik al heel vaak heb gezegd: Beau moet terug naar de roddelrubriek en huilie huilie doen met de zwervers. Door het succes van dat laatste heeft hij het idee gekregen zo populair te zijn geworden, dat mensen automatisch naar hem zouden gaan kijken wanneer hij in een talkshow zat. Niet dus. Die denkfout heeft hij eerder gemaakt toen hij destijds voor de eerste keer Boulevard verliet.
  Hij kan dit niet. Maakt niet uit in welk decor. Het decor van een zwerver in een kartonnen doos staat hem veel beter.

 42. @Zucht

  Klopt, je hebt het al heel vaak gezegd.

  Héél vaak.

  Maar je bent blijkbaar nogal vol van je mening.

 43. Zucht

  Fijn dat je me zoooo vaak leest.

 44. Wat Mij Beviel

  Beau heeft een TopShow!!!!

 45. Iemand

  Mensen die zeggen: ‘ik heb het al eerder gezegd’ of ‘ik heb het al zo vaak gezegd’.. stop daar maar mee want de enige die weet of je al eens iets hebt gezegd, ben je zelf. De rest van de mensheid interesseert het niet en nobody gives a fu#k. Bert van Marwijk heeft daar ook een handje van, zal ook wel erg vol zijn van zichzelf.

 46. Zeno

  Geen interssante gasten, en dan nog een reclameblok, nee dank u.

 47. Jen

  Wat is die Beau ongelooflijk aan het falen. Voor de zoveelste keer, met het zoveelste programma. En toch krijgt hij steeds opnieuw dingen aangeboden. Walgelijk wereldje, die tv he.

 48. Bart

  @M Humberto haalde jaren lang goede kijkcijfers maar dat lag er niet aan dat hij zo’n goede talkshowhost was. Die eerste jaren had het niet uitgemaakt wie daar had gezeten. Ik praat de cijfers van Beau niet goed maar ik spreek jou tegen over Humberto. De Humberto show draaide om Humberto. Op een gegeven moment had hij iedereen in de show gehad en hing hij nog meer naast zijn schoenen lopen dan hij al deed daarvoor. Men heeft het steeds over dat laatste jaar dat slecht was maar dat ging het al veel eerder. Dat laatste jaar kwam dat vreemdgaan verhaal er bij. Door dat gedrag en dat van daarna verloor Humberto zijn goede imago en dat komt nooit meer goed.

 49. Mick

  En Jensen scoorde toch zo slecht hè op nichezender RTL5, als je dat nu vergelijkt met Huys, Art en Beau was dat helemaal zo slecht nog niet.

 50. @Mick

  Dat is inderdaad de enige troost voor die drie: er was er eentje die nog veel slechter scoorde.

 51. Erick doetze

  Roekoe roekoe

 52. Mick

  @@Mick 10:58 (Nepmick)
  Je leest niet goed.

 53. @Mick

  Jij weet niet wat ironie is.

 54. do

  Beau is een ontzettend stomme man. Ten eerste omdat hij ja heeft gezegd tegen dit ”aanbod” en ten tweede omdat je dat elke avond erg goed kan zien momenteel. Hahahaha.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.