Wilfred Genee: ‘Markt voor voetbaltalkshows is vol’

Wilfred Genee vindt het niet vreemd dat RTL 7 de stekker uit de Humberto Tan-show VTBL heeft getrokken. De markt voor voetbaltalkshows is vol. Dat zegt de presentator op NU.nl. Na slechts één kort seizoen is het alweer over en uit voor VTBL. “De markt is vol, er zijn best veel voetbalprogramma’s. Het is lastig om in een nieuwe markt een plaats te veroveren. Ons team is bij toeval ontstaan en heeft een redelijk unieke sfeer, ook wat tempo en energie betreft“, aldus Genee.

Het programma van Tan was aardig, maar kwam terecht in een overvolle markt, zegt hij. “Ik vond het best een aardig programma. Het nadeel van VTBL is dat ze wedstrijdbeelden niet mochten gebruiken.”

VTBL had geen beelden. “Als je anderhalf uur praat over voetbal, is het wel lekker als je er ook beelden bij hebt. Als je de situatie bespreekt maar niets laat zien, zit je toch een beetje in het luchtledige te praten.

Toch heeft VI het ook een tijdje zonder beelden moeten doen. VI is echter een geval apart. “Zoals John de Mol al zei: VI is geen format, maar is ontstaan doordat drie mensen toevallig bij elkaar kwamen.

Het interview met Wilfred Genee kunt u lezen op NU.nl.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen