Albert Verlinde: ‘SBS 6 had dé verrassing van seizoen’

Het nieuwe tv-seizoen staat alweer bijna voor de deur, maar Albert Verlinde blikt nog één keer terug op het tv-jaar 2018/2019. De grote verrassing van het seizoen was te zien bij SBS 6: Chateau Meiland. Dat schrijft de showkenner in zijn column in TROS Kompas. Chateau Meiland was in de laatste kwart van het tv-seizoen een onverwachte hit op de tv-zender van John de Mol en dat is voornamelijk toe te schrijven aan het excentrieke hoofdpersonage: Martien Meiland.

Verlinde is trots op zijn eigen SBS 6. “Het televisieseizoen zit erop en aan het eind van de rit kunnen we stellen dat er een absolute verrassing tussen de programma’s zat. Dat is Chateau Meiland bij SBS 6.”

Het programma draait om de ups en downs van Martien Meiland en zijn gezin bij het opbouwen van zijn bed & breakfast in Frankrijk. “Hij spreekt steenkolenfrans met de lokale bevolking en wat hij niet kan uitspreken maakt hij met handen en voeten duidelijk.”

Kortom, een heerlijk programma dat bewijst dat het realitygenre meer kan bieden dan een stel jongeren dat elkaar op een eiland probeert te verleiden. Chateau Meiland verleidt ons als kijker en er komt ook een tweede seizoen. Fijn, want het programma staat als een huis – wat zeg ik; als een kasteel.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen