Vanavond: wordt Grenslanders nieuwe seriehit NPO 3?

Geplaatst op zo 25 aug 2019 om 12:00

Het nieuwe tv-seizoen barst bíjna los, maar NPO 3 lanceert vanavond al een nieuwe titel in het dure genre drama: Grenslanders. De serie heeft een ongelukkig premièremoment, want om 20.25 uur is het nog licht buiten én liggen de gevoelstemperaturen nog ver boven de 20 graden. En dat terwijl de verwachtingen hooggespannen zijn, want de zondagavond van NPO 3 is het terrein van succesvolle voorgangers als Penoza, Smeris en Vlucht HS13. Wordt het top of wordt het flop?

Eén ding heeft de serie, waarmee Jasmine Sendar haar tv-comeback beleeft, wél mee: de concurrentie ligt nog op zijn gat. RTL 4 herhaalt vanavond een film en SBS 6 herhaalt Wegmisbruikers.

Zusterzenders NPO 1 en NPO 2 zijn wél actief: het eerste net zendt de tv-hit Tussen Kunst en Kitsch uit en het tweede net het marginaal bekeken Zomergasten.

Waar gaat Grenslanders over? Aan de Nederlandse zijde van de grens met België wordt een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen; tegelijkertijd wordt aan Vlaamse zijde een mysterieus dolend meisje gevonden.

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje.

Grenslanders, een samenwerking tussen de Nederlanders en de Belgen, begint om 20.25 uur op NPO 3.

Foto: NPO
39 Reacties op “Vanavond: wordt Grenslanders nieuwe seriehit NPO 3?”


 1. Sandertje

  De trailer:
  https://youtu.be/eheySFOjC5s

 2. Gerard de Groot

  Ik zie geen kans omstreeks die tijd dit Grenslanders te zien. En als ze het dan niet op Uitzending Gemist zetten of de komende week op de late avond herhalen, dan missen ze mij als kijker. En met mij nog vele anderen, denk ik. Dan kan ik alleen maar hopen dat deze serie ook op een Belgische zender wordt uitgezonden.

 3. Sandertje

  @Gerard

  Grenslanders: vanaf 8 september elke zondag om 21.00 uur op Eén.

 4. Actries van Houten

  O, Gerardje toch. Wat érg! Hoe moet dat nou verder… Helemaal afhankelijk van het uitzendschema. Heb je wel eens overwogen hoe andere mensen dat nou doen, die drukken op het rode knopje in hun online tv-gids, of ze hebben een vi-de-o-re-cor-der waarmee ze het opnemen. Dat kan allemaal gewoon, tegenwoordig. Of eigenlijk al sinds 1980.

 5. Henk

  RTL4 herhaald geen film, Hitmans Bodyguard is tv premiere!

 6. Zomaar

  Met uitgesteld kijken, uitzending gemist of opnemen is het niet noodzakelijk om op die tijd voor de buis te zitten om het niet te missen.

 7. Bart

  Nederlandse series als deze horen niet op NPO3 maar op NPO1.
  In België snappen ze het wel.

 8. Ron

  Dit beloofd wel wat.

 9. 123

  Ben ik de enige die Rotterdam en Antwerpen niet snap? Ja, ze hebben beide havens, ja, ze hebben water. Maar wat zou een Rotterdamse doen aan de grens bij België of andersom? Zelfs de provincies Zuid-Holland en Antwerpen grenzen niet aan elkaar. 🤔

 10. Sandertje

  @123
  Dat krijg je met dit soort artikelen waarin weinig info staat. Quote van BNdeStem: “Ze komt uit Rotterdam, begrijpen we later. Daar was ze succesvol, tot ze verantwoordelijk werd gehouden voor de dood van een jonge prostituee. Ze heeft moeite om dat te verwerken en besluit de luwte op te zoeken in Zeeuws-Vlaanderen.

  Dat ze in een grensstreek terecht komt waar de waarden en normen net iets anders liggen dan in een wereldstad als Rotterdam, wordt meteen duidelijk als ze zich op het politiebureau van Kruisvliet meldt.“

 11. Poi

  Vond Sendar in ONM geen succes. Jinek beweerde dat ze een ster was. Hahaha een soapie in een slecht bekeken soap. Heb het idee dat ze voor de diversiteit is uitgekozen.

 12. Ron

  Ik vond Jasmine juist 1 van de leukste verschijningen in ONM destijds, en nu nog steeds is ze daar te zien in de herhaling op NPO 1 Extra met het seizoen uit 2005.

 13. ano@niem.nl

  Het script lijkt op een boek dat ik heb gelezen. Ik weet zo snel even niet welke schrijver het was. Uiteindelijk blijkt het meisje een zus te hebben die vermoord op het plezierjacht wordt gevonden. Het meisje zelf blijkt het doelwit te zijn geweest en vlucht.

 14. Ikke

  Tja beste zangers scoorde ook dus t kan

 15. ano@niem.nl

  Lars Kepler – Contract

  vreemd aan dit boek doet dit scenario denken.

 16. Gerard de Groot

  Dank je @Sandertje. Meteen genoteerd in mijn papieren agenda.
  En@Actries van Houten, ik heb geen rood knopje op een online tvgids en mijn VHS recorder geeft *&^#!! beeld weer omdat mijn platte tv daar niet mee overweg kan.
  Leve de vooruitgang, wat meestal wel een verandering is maar niet altijd een verbetering.
  Mijn zorgvuldig over tientallen jaren opgebouwde VHS bibliotheek is nu compleet waardeloos. Of ik moet eens toevallig tegen een prima spelende beeldbuis tv met scart ingang aanlopen.
  En opneemmogelijkheden via mijn provider kosten weer 9,95 extra pm en dat trekt mijn AOW-tje niet.

 17. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  H o e r
  H o e r
  H o e r

 18. Richard

  Ze is een zeer zeer middelmatige actrice. ONGELOVEKIJK dat je zo’n c-ster op zo’n dure serie zet. Het wordt he-le-maal niks!

 19. Anouk

  RTL 4 herhaalt geen film! Het is juist een première! Zeer vette film “the hitmans bodyguard” heel veel gave scene’s in Amsterdam..must see!!

 20. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Wie gaat er nu een film op RTL4 kijken met twintig reclameblokken? Die kijk je op blu-ray of on demand.

 21. WEST*

  @veronica doet het beter Ze zullen wel 20 x naar de WC moeten

 22. WEST*

  Ja ben ik een super stemming vandaag !! heb goed verdiend !
  Trouwens we hebben atijdl de hele dag wel lol!
  Want je houd het niet for possibol
  wij hebben 7 dagen lol !

 23. Peter V de Ries

  WEST*
  Twee klanten die een BJ wilde?. Toch weer mooi 2 tientjes verdiend, hè?

 24. WEST*

  daar moet jij 3 maanden voor werken of als je P de Vries van de tv bent , JA DIE VERDIENT OOK LEKKER

 25. Alex

  De acteerprestatie van Jasmine Sendar is echt ondermaats als je zo sterke cast rondom je hebt staan.

  Maar bovenal is de serie niet heel boeiend eigenlijk.

 26. ome H

  Zoooooooooooo slecht

 27. Ron

  Ik vind het tot nu toe de verrassing in TV drama. Uitstekende acteerprestatie van Jasmine die hiermee weer helemaal terug is waar ze hoort. Echt genoten van de 2 aflevering durende kennismaking met dit juweeltje.

 28. Pietpiet

  Leuke serie! Goed geacteerd, afwisselend, spannend. @ Ron, dat blijft zo, twee afleveringen per keer. Speelt goed in op de behoefte van deze tijd. Grappig dat we nu opeens weten dat Zeeuws-Vlamingen racistisch en dom zijn en in het jaar 0 leven…

 29. Esther

  Net terug gekeken.. wat was dit rommelig..en tja..die vrouw Sendar, wat een drama.. die meid kan ECHT NIET acteren. Echt wat valt die door de mand als ze omringt is met echte acteurs.

 30. Froukje de Both

  Ik wil er toch wat over zeggen. Jasmine was ooit een collega en later een vriendin van me. Jasmine was verslaafd aan het bn-er zijn. Als je niet succesvol bent moet je gewoon stoppen met dit wereldje.. ze is gewoon een rare meid. Ben heel blij dat ik deze labiele vrouw niet meer in mijn leven heb.

 31. Lieke van Lexmond

  Ook ik was ooit werkzaam met deze Jasmine S. We hebben ooit nog samen in de Top 40 gestaan, wat een sterallures had die meid, vandaar dat ik na die ene hit de handoek in de ring gooide en ook werd gelukkig onze serie van de buis gehaald.

 32. @Lieke

  En daarna kwam er niets.
  Je bent echt helemaal niets.
  Nu heb je eindelijk wat dingen primetime RTL4 maar dat zijn slechts laatste stuiptrekkingen. Lieke is namelijk geen talent.

 33. Elcon Fleur

  kwam er niets….je vergeet 10 jaar GTST, Dancing With The Stars host in 2009, en nu dus Voice Senior.

 34. Daan

  Vond het zo slecht dit! Erg rommelig allemaal en niet geloofwaardig, en dan die nederlandse acteurs met een belgisch accent, verschrikkelijk en nog met ondertiteling ook. ik ben afgehaakt.

 35. @Elcon

  Daarom is het nog wel een non talent

 36. Alexander

  Leuke serie en wat een verademing, geen reclame tussendoor.

 37. bastiaan

  Trage serie, rommelig, irritant dat nep Vlaams wat wordt gesproken…..Eerste 2 afleveringen nog niet echt boeiend.

 38. Bart

  Het had een hit kunnen zijn als dit gewoon op Veronica was uitgezonden

 39. Dombo

  Bart is zoals gewoonlijk weer de slimste hier.
  Het is een samenwerking van NPO/VRT.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.