Vanavond: wordt Grenslanders nieuwe seriehit NPO 3?

Het nieuwe tv-seizoen barst bíjna los, maar NPO 3 lanceert vanavond al een nieuwe titel in het dure genre drama: Grenslanders. De serie heeft een ongelukkig premièremoment, want om 20.25 uur is het nog licht buiten én liggen de gevoelstemperaturen nog ver boven de 20 graden. En dat terwijl de verwachtingen hooggespannen zijn, want de zondagavond van NPO 3 is het terrein van succesvolle voorgangers als Penoza, Smeris en Vlucht HS13. Wordt het top of wordt het flop?

Eén ding heeft de serie, waarmee Jasmine Sendar haar tv-comeback beleeft, wél mee: de concurrentie ligt nog op zijn gat. RTL 4 herhaalt vanavond een film en SBS 6 herhaalt Wegmisbruikers.

Zusterzenders NPO 1 en NPO 2 zijn wél actief: het eerste net zendt de tv-hit Tussen Kunst en Kitsch uit en het tweede net het marginaal bekeken Zomergasten.

Waar gaat Grenslanders over? Aan de Nederlandse zijde van de grens met België wordt een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen; tegelijkertijd wordt aan Vlaamse zijde een mysterieus dolend meisje gevonden.

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje.

Grenslanders, een samenwerking tussen de Nederlanders en de Belgen, begint om 20.25 uur op NPO 3.

Foto: NPO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen