Tim van Streetlab nieuwe presentator Willem Wever

Streetlab-ster Tim Senders en de komediant Edson da Graça zijn vanaf september de nieuwe gezichten van het kinderprogramma Willem Wever. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Senders vindt het leuk dat hij zijn carrière op deze manier een vervolg kan geven. “Willem Wever staat al jaren op mijn bucketlist om te mogen presenteren. Kinderen hebben altijd een rijke fantasie en dat maakt het juist zo leuk om samen met hen op onderzoek te gaan en antwoord te krijgen op hun vraag.

Da Graça is bekend als stand-up comedian, maar de meeste mensen zullen hem kennen van De Slimste Mens, waar hij afgelopen jaar de finaleweek haalde. Zelf keek hij van jongs af aan al naar Willem Wever, destijds gepresenteerd door Jochem van Gelder.

Hij vindt het dan ook geweldig om nu zelf het programma te presenteren. “Om aan de hand van de mooie, inventieve vragen van kinderen op onderzoek uit te mogen gaan en een informatief programma te maken is echt een fantastische ervaring.”

Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV is enthousiast. “Wij zijn blij met de twee nieuwe gezichten voor Willem Wever. Met Edson hebben wij een talentvolle en geestige jongen binnengehaald en samen met de zeer ervaren Tim zullen zij het programma nieuwe impulsen geven en het succes van Willem Wever verder uitbouwen.”

Willem Wever is vanaf zondag 15 september elke week om 10.05 uur te zien op NPO Zapp.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen