Tim van Streetlab nieuwe presentator Willem Wever

Geplaatst op di 27 aug 2019 om 18:00

Streetlab-ster Tim Senders en de komediant Edson da Graça zijn vanaf september de nieuwe gezichten van het kinderprogramma Willem Wever. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Senders vindt het leuk dat hij zijn carrière op deze manier een vervolg kan geven. “Willem Wever staat al jaren op mijn bucketlist om te mogen presenteren. Kinderen hebben altijd een rijke fantasie en dat maakt het juist zo leuk om samen met hen op onderzoek te gaan en antwoord te krijgen op hun vraag.

Da Graça is bekend als stand-up comedian, maar de meeste mensen zullen hem kennen van De Slimste Mens, waar hij afgelopen jaar de finaleweek haalde. Zelf keek hij van jongs af aan al naar Willem Wever, destijds gepresenteerd door Jochem van Gelder.

Hij vindt het dan ook geweldig om nu zelf het programma te presenteren. “Om aan de hand van de mooie, inventieve vragen van kinderen op onderzoek uit te mogen gaan en een informatief programma te maken is echt een fantastische ervaring.”

Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV is enthousiast. “Wij zijn blij met de twee nieuwe gezichten voor Willem Wever. Met Edson hebben wij een talentvolle en geestige jongen binnengehaald en samen met de zeer ervaren Tim zullen zij het programma nieuwe impulsen geven en het succes van Willem Wever verder uitbouwen.”

Willem Wever is vanaf zondag 15 september elke week om 10.05 uur te zien op NPO Zapp.

Foto: KRO-NCRV
18 Reacties op “Tim van Streetlab nieuwe presentator Willem Wever”


 1. Mick

  Haal Tess terug naar Talpa, was een frisse en prima presentatrice destijds op SBS6.

 2. Norvo

  Edson is leuk, spontaan en heeft een onderwijsachtergrond. Dat gaat prima werken in deze setting.

 3. Sum Ting Wong

  Een omgekeerde carriere dus. Meestal zijn kinderprogramma’s het opstapje naar iets serieus.

 4. Zonder Naam

  En wat gaat Tess dan nog doen voor deze omroep? Ze leken blij met haar, maar misschien is er wat veranderd.

 5. Dartsfan

  Dus ik neem aan dat Tess Milne en Ajouad El Miloudi KRONCRV hebben verlaten? Beide hebben ook allang geen programma’s meer gehad.

 6. Jeroen

  https://www.kro-ncrv.nl/presentatoren

  Ajouad staat nog bij de presentatoren. Tess niet….

 7. Jan Hansmaat

  Leuk. Lekker inclusief.

 8. Koop een woordenboek!

  Pffffff, ik zie zojuist dat er op RTL 5 een programma wordt uitgezonden met de titel ‘Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto’. ‘De ghetto’, serieus? Het is ‘het getto’, sukkels! Onzijdig en zonder de letter h!

 9. René

  En waarom is Tess weg?

 10. Robbie

  Omdat Tesla de norm wordt, aftandse dwaas!

 11. Bart

  Het wordt ook wel tijd dat KRO-NCRV eindelijk eens afscheid neemt van Ajouad. Gevaarlijke gedachtes heft deze jongen. Geen voorbeeld om een kinderprogramma te laten presenteren.

 12. S. Stokvis

  Ik mis “flopperdeflop”… waar blijfttie?

 13. Mick

  Dus John de Mol of directeurtjes lezen jullie mee? Tess Milne naar Talpa halen, neem meteen Rolf Wouters mee voor de grote shows!

 14. Zonder Naam

  @Mick – Tess kijkt met niet zo veel plezier terug op die grote shows van wat jaren terug, heeft ze al vaak gezegd. Mede daarom wilde ze naar de NPO.

 15. Mick

  Andersoortige programma’s. ;)

 16. Joop55

  Hoeveel Tims lopen er nu rond bij de NPO?

 17. Twee ons kaas

  Wie zijn deze nobody’s?

 18. darius

  “Willem Wever staat al jaren op mijn bucketlist”.
  Wellicht een aardige jongen maar hier ga je al van over je nek.
  Wat een kapsonesgast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.